Escape from Alcatraz!

Iver i USA

Hei!

For noen helger siden gikk det årlige Alcatraz-løpet i San Francisco. Jeg har hatt en drøm om å svømme fra Alcatraz siden jeg kom hit, så jeg bestemte meg for å gjøre løpet med to andre gutter fra svømmelaget mitt på skolen.

Løpet går ut på at du svømmer rundt 3.5 kilometer fra Alcatraz til San Francisco, og deretter løper 12 kilometer fra East Beach i San Francisco over Golden Gate og tilbake. Det er på en måte som et kort triatlon uten sykling. Vi begynte å trene i sjøen cirka to uker før løpet for å bli vant til det kalde vannet. Hvis ikke kroppen blir klimatisert på forhånd er det stor sjanse for å få kramper, og det kan være litt kjipt hvis du er midt mellom Alcatraz og San Francisco. Det er vanligvis rundt 13 grader i vannet og sterk strøm, og det gjør at det kan være problematisk å krysse over til San Francisco.

På konkurransedagen måtte vi opp klokken 4 på morgenen for å møte opp i San Francisco klokken 5. Da vi kom dit gikk de gjennom veldig mye sikkerhet og hva du skulle gjøre hvis du trengte hjelp. Det var rundt 50 kajakker som fulgte oss hele veien vi svømte, i tillegg til vannscootere, følgebåter, ambulanser og politibåter. De hadde også to helikopter som fløy over oss og passet på. Det var med andre ord veldig trygt, og aldri noen fare for at noen druknet. 

Svømmingen gikk mye lettere enn jeg hadde trodd, sikkert på grunn av mye nervøs energi i begynnelsen. Jeg hadde også akkurat avsluttet svømmesesongen, så formen var ganske bra. Løpingen var derimot det verste jeg har gjort på lenge. For å komme seg fra East Beach opp til Golden Gate må man løpe opp hundrevis av trappetrinn, så der fikk jeg kjørt meg skikkelig!

Det endte med at jeg vant min årsklasse under 19 år, og kom på 8 plass sammenlagt av 500 svømmere. Det var sykt gøy! Hadde ikke forventet å gjøre det bra i det hele tatt, for det var mange profesjonelle triatleter som var med. Jeg tror hvert fall at å svømme fra Alcatraz er noe jeg kommer til å huske lenge! 

Hilsen Iver

Iver i USA
Iver i USA
Iver i USA