Det beste med California...

Color Run i San Fransisco

Som utvekslingsstudent er livet veldig variert, og i ukene før jul merket jeg det særlig. Selv om det har vært veldig mye skole og lekser, var det mye reising rundt omkring.

For noen uker siden dro jeg til Los Angeles og Disneyland sammen med 200 andre High Schoolers. Vi bodde sammen på en stor skole i Los Angeles, og bestilte food trucks fra In-N-Out hver dag. Hvis du har muligheten til å dra til Disneyland, så er det sykt mye kulere enn jeg hadde trodd. Anbefales!

Siden det nærmet seg jul ver det også veldig mange events og konserter i San Francisco
Vi var blant annet på Color Run i San Francisco, og en del av vennene mine som kjører bil liker å gå på konserter, så det er veldig lett for meg å komme meg steder. Vi har blant annet sett Calvin Harris, Selena Gomez, Shawn Mendes og X Ambassadors. Vi har fått en del tid i det siste til å slappe av i byen, ta en kaffe, og kanskje ta en tur på stranda. Ingenting er som en sen kveld på stranda i San Francisco med take-away pizza og donuts.

Det beste med California er at du finner så mange forskjellige steder relativt nærme hverandre
Du finner storbyer som San Francisco og Los Angeles innenfor rekkevidde til surfebyer som San Diego og Santa Barbara. I tillegg er skisteder som Rino og Tahoe noen få timer unna. Jeg var oppe i Tahoe og stod på snowboard i noen dager med noen familievenner før jul. Det er bare tre timer unna San Francisco, og mye kaldere enn i Norge for tiden. Det er deilig å ha muligheten til å dra litt andre steder enn byen du bor i, og det er lett å velge et sted hvor du har muligheten til å gjøre dette hvis du reiser med Select High School.

Selv om vi har mye å gjøre før jul er det veldig lett å savne den norske julen litt
Familien min her i San Francisco feirer ikke så mye jul som jeg gjør hjemme, og jeg savner alle de norske tradisjonene som pepperkakebaking, pynting av juletre og familiemiddager. Det er ikke egentlig noe jeg har tenkt over før nå, men jeg savnet den norske julematen mye mer enn jeg hadde trodd. På julaften bestilte familien min helstekt gris, noe som var litt uvant for meg, og alle andre tenkelige tradisjoner var noe helt annet enn hjemme. Det var likevel godt og interessant å oppleve noe annet enn det jeg er vant med, og det er godt å kjenne på hva man savner hjemme i Norge.

Hilsen Iver

Det beste med California