De siste ukene har vært de morsomste på lenge!

Gutta på svømmeteamet

Hei!

Nå er svømmesesongen over!

Svømmingen begynte i januar/februar, og sluttet i forrige uke. Jeg svømte i Norge også, men siden svømmesesongen er på våren her, hadde jeg et halvt års pause før sesongen begynte. Det var litt hardt å starte opp igjen, det gikk bra etter noen uker. Det var selvfølgelig uvant å trene med et annet lag enn det jeg har trent med i ti år, men skjønte fort at de kom til å bli de beste vennene mine i år. Siden det var 10 treninger i uka med svømming og styrketrening, brukte jeg fire timer nesten hver dag med svømmelaget.

Svømming er veldig forskjellig her i forhold til i Norge. Hjemme regnes det som en individuell sport, mens her er det en lagsport. Det betyr at på hver konkurranse samler svømmere på hvert lag poeng etter hvor bra de svømmer, og så er det ett lag som vinner til slutt. Det gjør også at laget blir mye mer sammensveiset med mer «team spirit» enn jeg er vant til.

Gjennom sesongen vant vi alle unntatt ett stevne. På slutten av sesongen var det «League Championships», som betyr at alle lagene i serien svømmer mot hverandre. Vi vant serien for første gang på seks år! Siden vi vant League Champs kvalifiserte vi oss til NCS, som er mesterskapet i Nord-California. Nivået var litt over NM-nivå i Norge, og det var noen OL-kvalifiserte svømmere som konkurrerte der og sånt. Målet mitt med svømmingen dette året var å komme til NCS, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd med det!

Jeg tror det beste jeg har gjort dette året er å blir med på fotballaget og svømmelaget. Man møter mye flere folk enn man ellers ville ha gjort, og du blir veldig fort kjent med dem. Jeg er bare takknemlig for alle de siste ukene som har var de morsomste på lenge!

Iver

Svømmeteamet
in actionSvømmehelten
Iver på svømmetrening