180 dager siden Soft Landing Camp, 175 dager i Texas og 113 dager til Pernille skal hjem igjen.

Utvekslingsstudent som rir

Hei!

Det er nå 180 dager siden jeg satt meg på flyet til New York for å dra på Soft Landing Camp, 175 dager siden jeg landet i Texas og 113 dager til jeg skal hjem til Norge igjen.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har vært heldig når det kommer til organisasjoner, sted, skole og vertsfamilie. Har hatt null problemer med Explorius, World Heritage eller områderepresentantene mine. Byen jeg bor i er kjempefin, med godt miljø og folk, jeg fikk alle fagene/klassene jeg trengte for å fortsette 3VGS i Norge når jeg kommer hjem igjen.

Jeg visste når jeg dro at det å være utvekslingsstudent ikke alltid ville være like lett, men at det helt klart var verdt det - og jeg hadde rett. Når du drar på utveksling tar du ett valg om å dra fra hjemlandet ditt, vennene dine og familien din du har vært rundt konstant hele livet ditt for ett helt år. Det sier seg selv at hjemlengselen kan ta over iblant, for følelsen av å være på andre siden av jorden uten dine nærmeste kan være forferdelig utfordrende.

Tro meg når jeg sier modenhet kommer fra erfaring og ikke alder, for situasjoner hvor jeg ikke har hatt noe annet valg enn å være sterk har gjort meg så selvstendig. Og ikke bare det, men alt det jeg har lært, sett og møtt her i Texas, alle forskjellighetene og forandringene, det har gjort meg som person moden på så mange måter. Jeg har lært nye språk, kulturer og levemåter.

Jeg har nå bodd med en vertsfamilie i 7 måneder som jeg ikke visste noen ting om når jeg først kom, men som jeg nå ser på som min andre familie og mitt andre hjem. Ett utvekslingsår gir deg så mye, og det forandrer livet ditt for alltid.

Å reise er virkelig det eneste du kan kjøpe som gjør deg rikere. Om 3 måneder er kanskje denne reisen over, men ikke min reise. Dette er bare begynnelsen, jeg er langt ifra ferdig. Om 20 år vil jeg være mer skuffet over tingene jeg ikke turte å gjøre enn de jeg gjorde, og man har bare ett liv så hvorfor ikke nyte det å ta sjansen når man kan?

''The world is a book and those who doesn't travel only read one page.''

Hilsen Pernille

En amerikansk High School

Fotball lag i gruppe

amerikansk fotball kamp