Thanksgiving, julekonsert, finals week & jul!

Utvekslingsstudent på Becky G konsert

Thanksgiving
Jeg hadde gledet meg til Thanksgiving lenge ettersom at vi ikke har denne høytiden i Norge, og det var veldig hyggelig! Et ord man kan bruke for å beskrive Thanksgiving er MAT. Ja, for man spiser nemlig veldig mye denne dagen. Da jeg stod opp var kalkunen i ovnen og alt tilbredt, men jeg hadde ansvaret for å lage pumpkin pie. Jeg følte litt press på meg ettersom at mye dreier seg om denne paien, men det gikk heldigvis veldig fint og alle var fornøyde.

Middagen spiste vi rundt klokken to på dagen, noe som jeg syntes var veldig tidlig. Men, grunnen er at man gjerne spiser en gang, venter noen timer og så spiser enda mer. Utenom å spise, så familien på amerikansk fotball (noe jeg ikke er så veldig interessert i) og vi laget et ‘thanksful tree’. Det var blader laget av papir som vi skrev ting vi var takknemlige for på og så hang på noen kvister. Jeg syntes det var en fin tradisjon! Alt i alt var dette en veldig koselig dag. 

Julekonsert
Vi var på en julekonsert i begynnelsen av desember, noe jeg også hadde gledet meg mye til. Jeg hadde fått tak i VIP billetter så vi var helt inntil scenen. Det var mange ulike artister, men jeg var der for Becky G. Jeg, vertsmor og en venninne av vertsmor (min ‘tante’) dro sammen og de likte konserten like mye som meg! Siden det ble så sent, endte vi opp med å tilbringe natten på et hotell i nærheten. Konserten var i LA og jeg har blitt veldig glad i denne byen, man finner liksom alt på ett sted der. Jeg drømmer om å bo der en dag! 

Finals week
Dette var ikke noen morsom uke, og den gikk utrolig sakte. Alle ventet bare på juleferie, så vi ville bare ha den overstått. Jeg hadde finals i alle seks fagene jeg tar, en hver dag. Skolen er (heldigvis) annerledes i USA, det er mer multiple choice prøver enn det vi har i Norge. Men det hjelper ikke at det er multiple choice om man ikke kan svarene, så man må øve uansett. Jeg liker ikke å skrive for hånd så for meg er det mye bedre. Til slutt var jeg bare glad for at uken var over og at jeg har lang juleferie. Jeg var veldig fornøyd med de karakterene jeg fikk også! 

Jul i USA
Siden julen ikke har begynt skikkelig helt enda, så har jeg fått en liten smak på julen her. Det er noen store forskjeller og noen likheter. Den største forskjellen er hvor mye folk pynter husene sine, på utsiden har de masse lys og oppblåsbare julenisser og reinsdyr. Vertsfamilien min har lys rundt huset hele året, så de har egentlig pyntet mer inne enn ute.

Pappa klager alltid på at vi har så mye julepynt, men vertsfamilien min her har mye mer! Jeg skal lage ribbe på julaften fordi vertsfamilien gjerne ville smake på norsk julemat, det gleder jeg meg mye til. Vi har også bakt pepperkaker, og vertsmoren trodde jeg hadde blitt gal da jeg puttet pepper i gryta. Jeg forklarte henne at det ikke heter gingerbread cookies i Norge, men ‘pepper cookies’. De likte de veldig godt til slutt!

Mamma har sendt meg en pakkekalender med 24 gaver, så jeg har åpnet en hver dag. Det er veldig koselig å stå opp og åpne en pakke, og det har ofte vært matvarer som jeg har delt med vertsfamilien. De likte blant annet brunost, røkelaks og leverpostei, men makrell i tomat var ikke en like stor hit. 

Jeg savner familien min i Norge veldig nå i jula og jeg gleder meg til å Skype med de på julaften! 

Merry Christmas til alle i Norge!
Hilsen Petter

Petters første punkin pieThanksgivingbord i USA
Petter introduserer norsk julemat