Petter har søkt!

Som du kanskje husker så er Petter den heldige vinneren av et high school år i USA. Vi kommer til å følge Petter igjennom utvekslingsåret. Petter har nå nettopp fullført søknaden sin, her svarer han på hvordan det var.

Hvordan var det å fylle ut alle søknadspapirene?
Jeg hadde hørt rykter om at det var en enorm prosess jeg stod ovenfor når det gjaldt søknadspapirene. Men jeg følte det ikke sånn! Det kan hende man blir litt sjokka første gangen man ser alt som skal fylles ut. Det er mange ark til sammen, men det gjelder bare å gjøre en ting av gangen. Mange av arkene skal bare leses og underskrives, og mye er digitalt. Man må også snakke med engelsklærer, lege og helsesøster som skal fylle ut noen ark for deg.

Hva var det vanskeligste med å fylle de ut? Det vanskeligste å svare på?
Jeg syntes brevet fra meg til vertsfamilien var veldig vanskelig. Jeg måtte skrive for hånd, og bare én side. Det var så mye jeg hadde lyst til å skrive, som jeg ikke fikk plass til, derfor måtte jeg skrive veldig smått. Men hva man skal skrive, er enda vanskeligere enn selve skrivingen. Jeg måtte beskrive meg selv på en best mulig måte med så få ord, det var ikke lett. Jeg hadde hele tiden i bakhodet at dette skulle vertsfamiliene lese, og derfor var jeg opptatt av at jeg fremstilte meg selv som jeg er.

Hvor lang tid brukte du?
Jeg brukte ca. 3 uker på alt sammen.

Vet du hvem som skal lese søknaden din?
Etter at jeg har levert inn søknaden, skal Explorius godkjenne den før den sendes videre til underorganisasjonen min CETUSA. Etter det skal de fremtidige vertsfamiliene lese den, og det er ut ifra denne søknaden de bestemmer seg for om de vil velge meg eller ikke. 

Har du lyst til å søke, så finnes det fortsatt noen få ledige plasser, send inn ditt interesseskjema her, så kontakter vi deg.