Endelig kom vertsfamilien og visumet er i box!

Petter på sommerferie før utvekslingsåret starter

Jeg har fått plassering!
Jeg syntes ventetiden før jeg fikk plassering og familie virket som en evighet! Jeg var veldig stresset for at jeg skulle få familie veldig sent. Likevel, en dag får jeg en telefonsamtale fra Explorius. Jeg håper veldig på at jeg har fått familie, og det viste det seg å være. Jeg fikk en kjempefin familie i min drømmestat, California! I den siste tiden har jeg fått veldig god kontakt med familien gjennom å chatte, men har også Skypet med de og familien min, noe som var veldig koselig. Jeg gruer meg til å reise fra alle kjente og kjære i Norge, men når man får en såpass bra vertsfamilie, gjør det alt mye enklere!

Visumprosessen
Å søke visum var noe jeg gruet meg litt til, det virket veldig strengt og skummelt. I virkeligheten var det ganske greit! Man fylte inn det meste på nettet på forhånd. I selve amerikanske ambassaden var det også veldig greit. Først leverte man fra deg jakke, mobil ol. Videre kom man i et annet rom, der tok man fingeravtrykk og helt til slutt var det et lite intervju. Spørsmålene dreide seg om hvordan du tjente penger til utvekslingen, hvilken skole du skulle gå på i USA, hvor du bodde i Norge og hvor i USA du skulle bo.

Pakkingen
Jeg er på reise frem til to dager før jeg reiser til New York, derfor får jeg bare to dager å pakke på! Jeg tror det skal gå fint, ettersom at man skal pakke til en to ukers ferie. Det er mange dokumenter man må ha med til USA og som skal fylles ut, det er kanskje det vanskeligste med pakkingen.

Hilsen Petter