De første ukene i USA og møtet med vertsfamilien

Petter og vertsfamilien

Hei,
I dag har jeg vært på utveksling i California i en uke og her kommer en oppdatering.

Reisen
Etter at vi hadde sagt ha det til familiene våre på flyplassen, skulle vi ut på vår 10 måneders lange utveksling. Første stopp var Newark, New Jersey. Flyreisen var veldig fin, åtte timer gikk fort når vi hadde tilgang til filmer og serier. For å komme oss ut av flyplassen, måtte vi gjennom en veldig lang kø for å komme oss gjennom costums. Etter dette dro vil til hotellet, som viste seg å være veldig fint! 

New York
Neste dagen dro vil til New York for en guidet tur. Vi fikk sett Grand Central, Central Park, Times Square og noen av oss dro opp til toppen av Rockefeller Plaza. Utsikten var helt fantastisk! En annen ting som var utrolig morsomt, var å se bygningen fra tv-serien Friends. 

Dagen etterpå var det klart for å se flere deler av New York. Vi hadde med guide denne dagen også, som gjorde at vi lærte masse nytt. Vi fikk sett Statue of Liberty, Wall Street, 9/11 minnesmerke, Brooklyn Bridge, Soho, Chinatown og Little Italy.

Nest siste dagen hadde vi piknik i Central Park, og dro til et stort outlet kjøpesenter! Anbefaler alle som skal på Soft Landing Camp til å vente med å shoppe til denne dagen, dere vil finne alt her, bare til mye bedre priser. 

Reisen til vertsfamilien
På lørdagen skulle vi skilles å reise til våre vertsfamilier og møte dem for første gang. Jeg skulle mellomlande i Dallas før siste flyet gikk til Ontario, California. Jeg var så heldig at jeg ikke reiste alene, men det var veldig lett å finne frem over alt! Selv om flyplassene er en del større enn de i Norge, er det veldig oversiktlig. 

Flyplassen var liten i Ontario, så det var ikke langt fra flyet til der vertsfamilien stod og ventet på meg. Jeg ble møtt med blinkene plakat, amerikanske flagg og ballonger! Jeg hadde fått veldig god kontakt med vertsfamilien før jeg reiste, så jeg var ikke nervøs for å møte dem. Og de var bare enda hyggeligere i virkeligheten! Vi spiste på en restaurant før vi reiste hjem og jeg fikk sett huset og rommet mitt. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med vertsfamilien min! Vi har hatt en veldig fin uke sammen, så jeg vet at de neste månedene skal bli veldig bra. 

Første skoledag
Jeg var ganske nervøs når det kom til første skoledag. Jeg går på en stor skole, med 2300 elever. Derfor ble det ganske overveldende i starten. Skolen i USA er ganske annerledes enn i Norge. Jeg har seks fag daglig, og de samme fagene hver dag. Derfor har jeg også seks ulike klasser, noe som gjorde at jeg måtte bli kjent med nye folk i hver klasse. Men det gikk bra, jeg snakket med hyggelige folk i hver klasse. Det føltes ganske godt da jeg hadde overlevd første skoledag!

Nå har jeg hatt tre skoledager på high School og det blir bare bedre for hver dag. Mitt tips til kommende utvekslingsstudenter er å være åpen for alle mennesker og ikke tenke så mye på om du skal gå bort å snakke med noen eller ikke, bare gjør det. De fleste amerikanere er veldig hyggelige og åpne. Når du først blir venn med noen, introduserer de deg for flere av sine venner. Folk er veldig nysgjerrige på hvordan livet er i det lille landet vårt. Mange vet ikke hvor Norge er, så jeg ble nødt til å forklare. 

Livet her i California er veldig bra! Vertsfamilien har allerede tatt meg med rundt omkring, og det er veldig fint mange steder. Det beste er nok temperaturen! Den ligger på rundt 40 grader midt på dagen, og jeg har syntes ikke det er for varmt.

Men jeg er glad vertsfamilien har et basseng som vi kan kjøle oss ned i. Vertsfamilien har også to hunder, en katt og høner. Jeg har blitt veldig glad i dyrene allerede! Man kan på mange måter si at jeg lever ut den amerikanske drømmen. 

Hilsen Petter :)

Collage av Petters første uker i USA