Oppdatering fra Petter i USA

Petter i Disneyland

Jeg lever!
Det er lenge siden jeg har skrevet en oppdatering nå, rett og slett fordi det har skjedd så mye. Å være utvekslingsstudent har vist seg å være den vanskeligste og beste tiden i livet mitt på en og samme tid. Etter jul og bursdagen min kjente jeg at ting ble litt vanskeligere. I starten er alt nytt og spennende men plutselig er alt blitt til en vane. Jeg har fått veldig gode venner her, som jeg vet jeg vil ha livet ut. Men uansett er det ikke det samme som vennene mine i Norge jeg har kjent i årevis. Å bo i en familie som ikke er din egen er også veldig annerledes. Jeg føler meg liksom aldri “hjemme”. Ikke misforstå, jeg har kommet til en veldig fin familie og til og med staten jeg drømte om, California.

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten
Jeg angrer absolutt ikke på at jeg dro! Hvis jeg ser tilbake på meg selv der jeg stod på flyplassen og tok farvel med foreldrene mine, så ser jeg hvor mye jeg har lært om meg selv. Jeg har blitt en mye mer selvstendig og åpen person. Jeg kan gå bort til hvem som helst og føre en lang samtale. Dette er ting jeg kommer til å ta med meg gjennom hele livet. Samtidig er engelsken min blitt mye bedre. Jeg tenker og drømmer på engelsk. Jeg glemmer faktisk norske ord hele tiden mens jeg skriver dette og når jeg snakker med venner og familie!

Jeg var kanskje ikke helt forberedt på at dette året ville bli så tøft
I starten kjente det ut som jeg var på ferie men plutselig innså jeg at det ikke var helt sånn. Du lever nemlig en helt vanlig hverdag her også; med skole, prøver og lekser. I tillegg får du oppleve en hel del morsomme ting! Det er som hjemme i Norge, noen ting er gøy og andre ikke. Jeg vil bare forberede alle kommende utvekslingsstudenter på dette! Ikke vurder å bli hjemme i Norge. En ting er sikkert, du vil oppleve mye mer her! Jeg vet jeg hadde hatt like mange nedturer hjemme i Norge også, men mange fler oppturer her. Ikke tro at USA er som på film. High School er ikke som i High School Musical heller. Du kommer sannsynligvis til å være helt alene på en gigantisk skole med flere tusen elever. Skummelt? Veldig! har veldig forskjellige kulturer, kanskje mer forskjellig enn du forventer. Men det er disse tingene som kommer til å hjelpe deg å vokse som person. Om du ikke er flink til å snakke med nye mennesker kommer det til å forandre seg på ett par dager.

Du kommer til å lære så utrolig mye om deg selv!
Så mitt råd til deg er å hoppe ut i det! Ikke ha skyhøye forventninger. Sannsynligvis ender du ikke opp i Beverly Hills med Kim Kardashian som nærmeste nabo. Vær forberedt på nedturene, det er de som vil gjøre deg sterkere som person. Men se også frem til alle oppturene! For du kommer til å ha veldig mange!

Lykke til!
Petter

Hundene til Petter
Sightseeing