Salt i håret og sand mellom tærne!

kult på Hawaii

Kokosnøtter, palmer, huladansing, ananas, sol, salt, strender og utvekslingsstudenter. Jeg var heldig nok til å få tilbringe spring break på Hawaii! Ukene på skolen før ferien gikk i et banka kjør, og det var deilig å sette seg på flyet vestover, puste ut, og vite at jeg hadde en fantastisk uke i vente.

Waikiki Beach, Honolulu, ble hjemmet til 54 spente utvekslingsstudenter for en uke. Bosatt i USA de 8 siste månedene hadde vi alle hatt forskjellige opplevelser, og å lande på Hawaii som disket opp med deilige 28 grader og sol (utenom én dag himmelen åpnet seg og bestemte seg for å gi oss en herlig dusj) var fantastisk. Studentene fra de nordlige statene hadde flydd fra minusgrader og snø, og omfavnet syden-tilstandene Hawaii hadde å by på. Mange av oss hadde ikke sett havet på lang tid, og for stakkarslige kystbeboere som har hatt sjøen som nærmeste nabo så lenge vi kan huske, var det var ubeskrivelig å kjenne brisen og saltet igjen. Vi tilbragte mye tid utendørs, og det tok ikke mange timene før solen hadde forvandlet bleike europeere til vandrende tomater. 
 

Dagene på Hawaii gikk med til aktiviteter man vanligvis ikke har mulighet til å praktisere i en gjennomsnittlig stat i USA, som snorkeling, surfing, katamaranturer og morgen-yoga på stranden. Ene dagen var en gruppe av oss på kajakkutflukt og padlet i krystallklart, asurblått stillehavsvann til en ubebodd øy hvor vi klatret i lavasteiner og hoppet fra klipper. Da campen, eller ekspedisjonen, var svært godt planlagt og gjennomtenkt, fikk vi også en god dose historisk sightseeing. Vi ble tatt med på tour i Downtown Honolulu, besøkte Pearl Harbor, reiste til diverse look-outs, besøkte Polynesian Culture Center, hiket opp Diamond Head, og siste kveld ble tilbragt på Paradise Cove Luau. Vi ble instruert i huladansing, så typiske skikker, spiste tradisjonell mat, og var tilskuere til et heidundrande polynesisk show. Det var interessant å se hvor gode Hawaierne var med turister. Gjennom hele uken lærte vi mye om de innfødtes’ kultur samt amerikansk historie, og ikke et sekund var kjedelig. Med dette, i tillegg til fantastisk natur og friluftsliv, under en deilig, avslappende aloha-hang loose-atmosfære kan ikke turen beskrives som noe annet enn en uke i paradis.

Hele opplegget var utrolig godt gjennomført, Belo sitt staff var fantastisk, og igjen og igjen blir jeg påminnet hvor gøye utvekslingsstudenter er.
Det er moro å se hvordan man kan tilbringe så lite tid sammen, og fortsatt bli så uendelig glad i folk. Det var virkelig vondt å reise fra herlige Hawaii, solbrent og språkforvirret, med små tårer i øyekroken og huladansingssertifikat i kofferten. Vi måtte si et hjerteskjærende farvel til nye og gamle venner, nydelige, kritthvite strender, sjøskilpadder og eksotisk fisk. Jeg krysser fingrene for at neste destinasjon vi møtes er bedre enn Hawaii, selv om det skal mye til! A hui hou!

Aloha, Emma!

Ut på vannet Hawaii
Gruppebilde Hawaii
Hele gruppen på Hawaii


Emma blogger fra Tennessee i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag