To måneder på et blunk!

Sommervær og parade!

Tiden raser fra meg, to måneder og mer er allerede gjennomført. Noen dager kjennes det ut som om det var i går jeg stod alene på Flesland med en billett i hånda, andre dager kjennes livet i Norge uendelig langt borte.

Den beste måten å beskrive de aller første ukene på, er kaos. Jeg virret rundt i et surr av nye inntrykk; helt nye mennesker, ekstrem varme, by-liv, og et kjent, men nytt språk. Man kan kanskje ikke kalle det et kultursjokk, men det var virkelig et sjokk. Spesielt de første dagene på skolen var overveldende. Å gå fra en skole med mindre enn 500 elever til en med 1600 var ikke akkurat komfortabelt. Over alt hvor jeg gikk var det folk, og uten et eneste kjent fjes, var det vanskelig å kjenne seg velkommen. Jeg skjønte ikke noe som helst av timeplanen, og enda vanskeligere var det å finne fram i en bygning som hadde et A-, C-, og D-bygg. Jeg kom hjem fra skolen utmattet og nedfor, med 20 meldinger fra venner og kjente i Norge som lurte på hvordan det fantastiske livet i Amerika var.

Det var etter flere slike dager at jeg tvang meg selv til å tenke på alle dagene jeg satt hjemme i Norge og drømte om forandringer og utfordringer. Og her var jeg, med alt jeg hadde bedt om og betalt for! Jeg var klar over at den første tiden ville bli vanskelig, og jeg har bestemt meg for at dette kun skal gå i en retning. Når alt kommer til alt er det bare opp til meg hvordan oppholdet mitt blir. Jeg skal bite tennene sammen og ta utfordringene på strak arm (i så stor grad jeg klarer, hehe). Jeg har også kommet til en utrolig bra vertsfamilie, et eldre ektepar som er kjempekoselige og som hjelper meg mye med alt jeg støter på.

Etter de to første ukene uten trening ble jeg rastløs, så jeg begynte på cross country. Som håndballspiller er jeg vandt med løpetrening, men ikke i 35 varmegrader! Vestlandsværet er langt i fra så fint som dette, i og med at vi fortsatt, midt i oktober, har temperaturer som vipper rundt 25°C. I begynnelsen var det tungt å drive med hard trening i varmen, men jeg har klart å tilpasse meg til den, og jeg lengter absolutt ikke hjem til 7°C og striregn! Løpingen går fint, og det er en veldig bra måte å komme i kontakt med folk på.

Det er så utrolig mange ting som er annerledes, alt fra brød til friminutt til sko-vaner til dørhåndtak. Jeg har lært at det finnes så uendelig mange måter å gjøre ting på, og at det som oftest finnes flere løsninger på en oppgave. Selv om mye er veldig uvant, kjenner jeg hvor viktig det er å kunne godta mer enn ett perspektiv på ting. Det å formelig kjenne at disse forskjellene forandrer meg og gjør meg mer ”open-minded”, er utrolig deilig. Alle disse nye tingene jeg ser får meg til se på gamle ting med nye øyne.

Klem, Emma 

Sommervær i USA
Solnedgang


Emma blogger fra Tennessee i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag