You’re in the Bible Belt, baby!

Nå reiser vi!

For øyeblikket kjører jeg gjennom de beryktede sørstatene, imens trailerparks og konføderasjonsflagg fyker forbi side om side med gigantiske herregårder og gjørmete pickup-trucks. Jeg er på vei hjem etter en forfriskende tur til Alabama. I New York var jeg så heldig å bli kjent med to fantastiske jenter som jeg kom godt overens med. Vi var kun sammen i fem dager, men ble utrolig gode venner. Alle tre hadde fått plassering i sørstatene, men ikke i nærheten av hverandre. Selvfølgelig stod vi og humret i Manhattan og sa ”ja, da blir det meet-up, da”, og faktisk, etter seks og en halv måned og en spontan avgjørelse over FaceTime var vi på vei til Florence, Alabama et par uker seinere.

Hvem skulle tro det var så herlig å snakke norsk igjen? Praten har gått i 100 km/t, da det har vært så uendelig mye å dele og diskutere og analysere. Vi har alle hatt svært forskjellige opplevelser og det har vært deilig å kunne snakke ærlig og uten filter om oppturer og nedturer. Noe av sjarmen med å være utvekslingsstudent i teknologihverdagen 2017 er å konstant kunne få inntrykk av hvordan andre har det gjennom sosiale medier. Da er det så lett å gjøre seg opp forskjellige meninger om andres opphold, og dermed også sitt eget.

Selv om mye av helgen gikk til prating, ble det selvfølgelig også litt farting både i downtown Florence, men også i utkant-områder som florerte av cowboystøvler og brede dialekter, hvor vi trykket i oss funnel cakes til det tøyt ut av både ører og neser. Kristine, som bor i Virginia og har vært borte fra sjø og elver i seks og en halv måned, gikk i taket av noe så enkelt som å se en elv. Jeg, som har bodd langt borte fra alt som heter the countryside ble begeistret over jorder, hester og lukten av dyremøkk. I Alabama har jeg fått kjenne litt på sørstatsopplegget som Memphis egentlig ikke assosierer seg med, som en treg, nesten-britisk aksent, og landbruk.

Søndagens kirkebesøk kan jeg med hånden på hjertet si er det mest spesielle jeg har opplevd så langt gjennom året mitt på utveksling. Den store kirken med 700 medlemmer var ikke en sjarmerende kirke som formidlet godfølelse gjennom fine ord om verdier og relasjoner. Vi ble møtt av en gestikulerende minister som fremsto som det vi i Norge kaller en fundamentalist. Disse holdningene var sjokkerende å høre på! Etter et par timer med en måpende munn og vidt oppsperrede øyner satt jeg igjen med en vond følelse. Selv om det var en smule foruroligende, ville jeg ikke vært foruten denne opplevelsen, da den var meget lærerik, og sier utrolig mye om hvordan folk her velger å leve.

Alt i alt har det vært en nydelig helg. Det blir så mye lettere å sortere tankene sine når man kan dele de med andre som er i lignende situasjoner. Jeg faller inn på tankesporet om hvordan det er så mange, små, tilfeldigheter og valg som har ført oss til der vi er i dag, og jeg er så glad for akkurat det.

Klem, Emma 
 
Strålende vær og vann!
En liten Norsk samling


Emma blogger fra Tennessee i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag