Fem måneder gjennomført, og fem måneder gjenstår!

Green Bay Packers fans!

Vi har lagt bak oss høsten, Halloween, Thanksgiving, julen, og det nye året har ankommet. Spenningen ved å være ”ny” har definitivt roet seg, og vi er blitt en del av hverdagen igjen. Det sies at julen er en knekk å komme seg over, men at etter den er gjennomført er det lett som en plett å komme seg gjennom vårsemesteret.

Jeg skal ikke legge tvil på at jule- og nyttårsfeiringen var totalt annerledes enn hva jeg var vandt til. For meg, og sikkert også for mange utvekslingsstudenter, var det veldig interessant å feire jul i et annet land med en annen familie. Utvekslingsstudenten som var her i fjor kom på besøk fra Estland og var her i 2 uker. Siden jeg er enebarn her var det utrolig deilig å ”ha søsken igjen”, og det var herlig å høre en europeisk aksent. Vi ble fort gode venner, og jeg har allerede planlagt tur til Estland. Det kjentes så rart ut å spise hummersuppe, uten finstasen på den 24. desember, og å åpne pakker om morgenen første juledag. Gjennom hele ferien tilbragte vi mye tid på kjøkkenet, slappet av med gode julefilmer og nøt fridagene. Kanskje akkurat det samme som jeg ville gjort om jeg var hjemme. Det var veldig hyggelig og fint, men kjentes rett og slett ikke ut som jul.

Julefeiringen satte virkelig ting i perspektiv. Det var på samme tid godt og vondt å kjenne savnet etter venner, familien, hjemmekjære tradisjoner; mat, lukter og lyder. Jeg er så takknemlig for å kunne savne noen så mye, men også for å bli tatt så godt vare på her. Tankene mine streifer til alle som er alene og virkelig ensomme, og jeg forstår hva som menes med at høytidene kan være de tyngste periodene. Jeg er glad for denne gøyale erfaringen, men ser frem til å feire jul hjemme neste år!

Jeg må legge til helt på slutten at vertsforeldrene mine er die hard Green Bay Packers fans, og at vi nå er i ekstase over at the Packers er i semifinalen i Super Bowl! Ved å se kampene deres hver eneste helg i høst har jeg blitt skikkelig fan av amerikansk fotball, og jeg skulle gjerne ønske at de hadde egne ligaer for jenter på high school-nivå. De sier at jenter kan spille på skolens lag, men i møte med 1.90-høye muskelbunter på 90 kilo hadde jeg nok endt opp med flere brukne ribbebein. Bildet er fra da vi var i Nashville og (skuffende) så the Packers bli slått av Tennessee Titans. Nå krysser vi fingrene for at vi kommer oss til Super Bowl!

Klem, Emma 
 
Regnværsdag i USA

Vinterdag i USA

Emma blogger fra Tennessee i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag