Historien bak forsidebildet

på fotballbanen

Når Explorius spurte om jeg kunne skrive litt om utvekslingsåret mitt ble jeg forvirret. Skrive om utvekslingsåret mitt? Det tok litt tid før jeg innså at reisen min var over. Som så mange andre har sagt før meg; Tiden gikk fort. Jeg tar med meg alle minnene og erfaringene, mens jeg setter kurs mot en ny fase. Det er nå min tur til å inspirere andre eventyrlystne ungdommer til å gripe muligheten og dra på utveksling!

Jeg heter Hanna. Jeg har alltid vært litt over gjennomsnittlig glad i å reise, og det var egentlig aldri noe tvil om at jeg skulle dra på utveksling. Det var så åpenbart for meg at jeg måtte gripe muligheten nå. Livet i Norge var til tider litt for komfortabelt. Litt for lett. Jeg var klar for nye utfordringer, vennskap på tvers av landegrenser og skape minner for livet.

Jeg havnet i en liten by i den amerikanske delstaten Michigan. For å være helt ærlig visste jeg ikke nøyaktig hvor Michigan var på kartet. Likevel var det nettopp Michigan som skulle bli mitt andre hjem. Sammen med all informasjon jeg fikk tilsendt var det vedlagt et bilde av min nye vertsfamilie. Åtte mennesker smilte bredt og omfavnet hverandre i Disneyland. Lite visste jeg at jeg skulle elske disse åtte som min egen familie. Avreisedagen kom fort, og før jeg visste ordet av det var utvekslingsåret mitt i gang!

disney world

Dager ble til uker, uker ble til måneder. Jeg fikk et godt forhold til vertsfamilien min, jeg deltok i aktiviteter på skolen og fikk nye venner. Det var ikke alltid like lett å være så langt hjemmefra, men jeg fant tidlig ut at god kommunikasjon var viktig for et vellykket utvekslingsår. Naturligvis var det vanskelig for de rundt meg å skjønne akkurat hva jeg gikk i gjennom, men jeg vet at vertsfamilien min satte pris på åpenheten. Tiden gikk og jeg ble vandt til å være ’hun fra Norge’. Sakte men sikkert fant jeg plassen min i den lille småbyen.

Det er utrolig gøy at bildet mitt skal være på forsiden til Explorius sin nye katalog. Bildet ble tatt på min første, men absolutt ikke siste, fotball kamp. Jeg husker at jeg var utrolig spent, glad, og selvfølgelig litt nervøs. Når jeg ser på bildet kommer alle følelsene strømmende tilbake. Til tross for at jeg ikke skjønte mye av selve spillet, var det utrolig morsomt å heie på skolelaget mitt. Forhåpentligvis skinner noen av disse følelsene gjennom, slik at det kan inspirere enda flere studenter til å reise på utveksling. Jeg vil også benytte anledningen til å takke dere i Explorius for viktig og nyttig informasjon, for all støtten gjennom utvekslingsåret mitt og for at dere oppriktig bryr dere om studentene deres.

Ønsker du å få katalogen tilsendt i posten? Du kan bestille den gratis her

Kjære alle fremtidige utvekslingsstudenter, dere er utrolig modige som begir dere ut på dette. Nyt hvert eneste sekund, still spørsmål og vær takknemlige!

Hanna

hanna på graduation

graduation 2