Ikke feil, men annerledes.

Desember i USA
 
Før jeg reiste sørover til statene, sa mange at jeg måtte forberede meg på alle nye inntrykk, og at ting blir gjort på en annen måte enn det jeg er vant med. De sa også at jeg måtte huske på at ting de gjør, og hvordan de gjøres, ikke nødvendigvis er feil; det er annerledes.

Desember har kommet, og en ting er sikkert; tiden flyr!
Hvordan kan den ha gått så fort, hvordan kan jeg ha vært her i snart fire måneder allerede? Julen er rett rundt hjørnet, kun noen dager igjen før den ringes inn. Vanligvis er jeg vant med at snøen og kulden kommer snikende på dette tidspunkt på året, den tanken kan jeg bare glemme i år. Vinteren kommer snikende her også, men for meg som er vant med å juble over sommeren når temperaturen viser over tjue grader hjemme i Norge, vil ikke helt kalle 25 grader i desember for vinter. Det er rart hvor raskt man venner seg ting, og temperaturer. Noen morgener er kaldere enn andre, og jeg tar meg selv i å synes det er kaldt. Helt til jeg ser på gradestokken, og skjemmes av meg selv. 

Jul i syden? Det er egentlig slik det føles.
Lytte til julesanger mens solen steker ute, dekorere palmer i hagen med lys i stedet for grantrær. Det er rart, det er annerledes, det er nytt. Jeg er spent på hvordan denne julen blir, for den blir jo ikke det samme som jeg er vant med, det er det eneste jeg vet. Ingen typisk julemat, gløgg, og norsk jul. Men jeg er takknemlig for at jeg får oppleve dette, erfare en amerikansk jul.

Så med dette ønsker jeg alle dere en riktig god jul!

Hilsen Vilde

Jul i USA

Vilde blogger fra Texas i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag