Som en liten familie

Halloween i USA
 
Som utvekslingsstudent får alle studenter utdelt en kontaktperson som bor i det samme området som deg selv. Denne personen skal fungere som en trygg skulder du skal kunne gå til om noe skjer, og hjelpe deg ved behov. Hver kontaktperson får utdelt et visst antall studenter som de har ansvar for. Ved høytider og lignende arrangerer de gjerne samlinger der alle studentene som bor i samme område samles.

Halloween & jul
Her i the Rio Grande Valley har vi hatt to samlinger så lagt, en til Halloween og i starten av desember med jul som tema. Dette er med på å vise oss den amerikanske kulturen og hvordan de feirer de ulike høytidene, men på samme tid er det er super måte å treffe andre som er i samme situasjon som deg selv. Det å få møte andre personer som går gjennom akkurat det samme som deg selv, gir deg en så utrolig god trygghet, og vi har allerede blitt som en liten familie.

Ved Halloween samlet de fleste av oss og vi dekorerte gresskar, hadde diverse konkurranser og bare ble kjent. Rett før jul hadde vi ett Christmas party, der vi møttes i en skøytehall for å stå på skøyter. Alle hadde med seg mat fra hjemlandet, og for å si det enkelt; wow så masse god mat det er der ute.

Disse samlingene er en fin måte på å møte enda flere folk, og enda flere nasjonaliteter. Kanskje er man også så heldig å møte noen fra samme land som seg selv. Det å møte en nordmann for første gangen på lenge var en opplevelse i seg selv.

Hilsen Vilde

Utvekslingsstudenter på skøyter i USA
Utskjæring av gresskar til Halloween i USA

Vilde blogger fra Texas i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag