Jeg bare må nyte tiden jeg har igjen i USA!

Vertsfamilie med julepysj

Januar er nesten over allerede, var det ikke akkurat jul og juleferie? 
Ett år er lagt bak oss, og vi er klare for hva det nye bringer med seg. Følelsen av at alt her i USA er nytt og spennende er over, jeg har blitt en del av miljøet og hverdagen her. Etter å ha vært her i fem måneder blir man gjerne ikke lengre sett på som ”det er du som er utvekslingsstudenten fra Norge”. Folk har lært mer om deg enn at du er fra Norge, de har blitt kjent med deg.

Hvordan det var å feire jul her i Amerika må jo så klart nevnes, selv om det allerede har gått en hel måned siden julaften. Jeg var nervøs i forkant av juleferien, og tenkte mye på hvordan dette kom til å bli, for jeg er så glad i norsk jul. Hodet tenkte mere enn det har gjort på lenge, og det skal nevnes at hjemlengselen var sterkere i juletiden enn resten av oppholdet mitt her. Jul er fylt av tradisjoner, familie, og venner. Det å være borte fra alt det, og oppleve noe helt annet var en god erfaring, men også noe som gjorde meg enda mere takknemlig over julefeiringen hjemme i Norge. Helt enkelt sagt opplevde jeg julefeiringen som en mye mindre greie her, enn det det er hjemme. Familien min her og jeg dro på kveldsgudstjeneste på julaften, åpnet julegaver morgenen første juledag, og hadde et middagsselskap med flere fra familien.

Selv om julefeiringen her i seg selv var mye mindre enn det jeg er vant med, er jeg utrolig takknemlig for at jeg fikk oppleve jul her med min nye familie. Tiden har virkelig flydd, og jeg er over halvveis i oppholdet mitt her i USA. Tidligere studenter sier alltid at tiden etter jul går enda raskere enn frem til jul. Så har innsett at jeg bare må nyte tiden jeg har igjen så godt jeg bare kan og se frem til alt jeg har i vente her nede.

Hilsen Vilde

Vilde blogger fra Texas i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag