Endelig i the Lone Star State

New York

Etter en rimelig lang flytur, med flere forsøk på landing i New York, begynte eventyret for meg og 103 andre elever fra mange land den dagen. På Soft Landing Camp hadde vi omvisning i byen, med en fantastisk og engasjert guide, og dagene vi hadde der var en veldig god start på året. Det å bli kjent med så mange andre som skal gå gjennom akkurat det samme var utrolig fint, og også det å virkelig få se den byen, som mange av oss bare hadde sett på film før, var fantastisk. Den siste dagen var alle spente, og etter en mellomlanding i Atlanta, kom jeg endelig fram til Houston i Texas.

doughnut

Det er så deilig å være her, å endelig være i gang. De siste 10 dagene jeg har vært i USA, har vært et virvar av nye inntrykk, smaker, følelser og opplevelser. Jeg har spist donuts til frokost, vært med på utallige kjøreturer i pickup-trucker, og har til og med fått oppleve en orkan på rimelig nært hold! Det var ganske ubehagelig. Det var flom i mange av gatene rett i nærheten av der koordinatoren min bodde (vertsfamilien min var på ferie i Tyskland, og kom seg ikke hjem på grunn av stormen), og jeg fikk opp nødvarsler på mobilen hvert femte minutt. 

nature

Skolen ble utsatt over en uke, og det var veldig kjipt siden jeg for en gangs skyld faktisk gledet meg til å begynne. Vi var veldig heldige i og med at vi verken mistet strøm eller fikk vann inn i huset, men mesteparten av tida satt vi likevel sperret inne i huset. Vi visste ikke hvilke veier som var oversvømt og da var det ikke noe vits i å dra noe sted, så vi tok det helt med ro med film og brettspill mens det tordnet og lynte utenfor. Det ble riktignok et par turer for å kjøpe fritert kylling og hamburger til middag, og en tur ned til havet for å se på bølgene som kom innover golfkysten, men det var alt i alt det mest spennende jeg gjorde. Jeg håper at uværet gir seg snart, så jeg har mulighet til å se litt mer av byen jeg skal bo i, og så jeg endelig får møtt vertsfamilien min. Det var ikke akkurat sånn jeg hadde forestilt meg at de første dagene i Texas skulle være, men det var i det minste en opplevelse jeg kommer til å huske på!

På den korte tiden jeg har vært her nå, så har jeg virkelig fått oppleve southern hospitality. Folk er hyggelige, holder døra åpen for deg, og de snakker generelt mye mer med fremmede! Men jeg har også fått kjenne på at amerikanere kan være veldig direkte, og selv om de som oftest ikke mener å såre noen, så er det ikke alltid like hyggelig. Har egentlig innsett at jeg må bare bli vant til det, og ikke ta meg nær av det, for jeg skal jo tross alt bo her de neste ti månedene.

Det er mange små forskjeller fra Norge, og jeg skriver en liten liste med de små og store tingene jeg merker meg i hverdagen. Jeg tenkte det var greit å skrive ting ned når jeg oppdaget det, fordi etter en stund blir man så vant til det at man ikke tenker over det! 

Noen ting jeg har merket meg som er forskjellig fra Norge er:

  • Størrelse small i USA er Norges størrelse large
  • Det henger flagg overalt, og de er veldig stolte over både «stars and stripes», Texas sitt flagg, og konføderasjonsflagget
  • Folk bak kassa er ofte litte effektive og tar livet veldig med ro
  • Det er alltid iskaldt inne pga aircondition, selv om det er over 30 grader ute
  • Det er nesten ikke kollektivtransport eller fortau, så man er avhengig av privatbil

Jeg gleder meg til å virkelig komme i gang med hverdagen her, og forhåpentligvis få oppleve litt varmere temperaturer og finere vær. Det har fortsatt ikke helt gått opp for meg at jeg ikke kommer til å se noen av de hjemme på så lenge, men det kommer vel etter hvert. Og når hjemlengselen da kommer snikende, satser jeg på at jeg har fått meg noen venner og blitt godt kjent med familien, som hjelper meg å komme meg gjennom det. Jeg har mye å se frem til nå, og gleder meg til fortsettelsen.

Hilsen Ingvild  

 

Ingvild blogger fra Texas i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag