Football games, fries og ekstrem varme

utveksling i USA

En måned har flydd på et blunk, og det som for en kort stund siden var helt nytt og rart, har nå blitt hverdag. På disse seks ukene jeg har vært her, har jeg blitt godt kjent med vertsfamilien og byen rundt meg. Jeg har vært utrolig heldig med vertsfamilien min- vi klikker veldig godt sammen, og alt i alt er det en bra match. Det kan riktignok være litt bråkete en gang i blant, med to småsøsken (snart tre), men de har tatt meg utrolig godt imot og jeg føler meg hjemme her.

Overgangen fra liten by, og veldig liten skole hjemme i Norge, til en skole med 3500 elever, har vært stor. Først nå etter å ha gått på skolen i over tre uker, kan jeg si med sikkerhet hvor alle klasserommene mine er. Og selv nå er det ganger jeg nesten kommer for sent, etter å ha løpt fra ene enden av skolen til den andre. Første skoledag var jeg så utrolig sliten da jeg kom hjem at jeg sovna på sofaen. Men for hver dag blir det bedre og bedre! En annen overgang som har vært stor, er temperaturen. Selv nå som det offisielt er «høst», er temperaturene her i Texas på over 30 grader hver dag, med ekstrem luftfuktighet. Inne i bygninger er det mye aircondition, så der er det iskaldt! Derfor må jeg ha på mye klær innendørs selv om det er varmt ute. Jeg tar ikke bussen til og fra skolen, og må derfor noen ganger gå hjem i 30-40 minutter med både langbukse og genser i stekende sol! I det minste er det greit å få litt trim som motvekt til all den usunne maten jeg spiser litt for mye av.

high school i USA

Ikke alle utvekslingselever har de samme mulighetene som man kanskje har hørt andre ha, eller forventer, og det må man egentlig være forberedt på når man drar. På skolen min har jeg og alle de andre utvekslingselevene –uansett alder- blitt plassert som junior, noe som betyr at det er mange ting jeg ikke får vært med på, som Graduation, og hvis ikke en senior inviterer meg, får jeg heller ikke vært med på Prom. Og siden skolen er så stor, er det ekstremt høyt nivå på de forskjellige sportene, og for meg som utvekslingselev, er det utrolig vanskelig å få blitt med på noen av dem.

Dette var en liten nedtur, ettersom det å være med på en sport er det som ofte gjør at man får venner. Men jeg får rett og slett bare se hvilke andre muligheter jeg har, som forskjellige klubber, og satse på at det går bedre der. Jeg må bare la være å tenke på de tingene jeg ikke får vært med på, og heller gjøre det beste ut av det. Det er opp til meg om jeg får et bra utvekslingsår, og da hjelper det virkelig ikke å irritere seg over ting man ikke kan gjøre noe med. Selv om det er ting jeg syns skolen kunne gjort bedre, så er det generelt en veldig bra skole. De fleste lærerne er fantastiske, og high school spiriten er utrolig. Jeg har flere interessante og morsomme fag som dans, psykologi og journalistikk. Jeg har fått følelsen av at alle er veldig stolte over å gå på denne skolen, spesielt siden en del andre skoler i området ikke er så bra. Så alt i alt, er jeg fornøyd med plasseringen.   

utvekslingsstudent i Texas

Det har vært et par nedturer og noen tunge dager, når det eneste man ønsker er å være hjemme i kjente omgivelser med venner og familie, men de nedturene blir så lett overdøvet av de gode øyeblikkene. Når man for første gang sitter i en sportsbil uten tak, og håret flagrer mens musikken er på fullt volum og man suser av gårde, glemmer man at man er langt hjemmefra, og at det er lenge til man skal tilbake. Da nyter man bare øyeblikket der og da, og det er så utrolig deilig!

Allerede har tida gått utrolig fort, og det virker som det bare går fortere og fortere. Det føles på mange måter som jeg nettopp kom hit, og på den andre siden føles det som jeg har vært her veldig lenge. Selv om jeg bare har vært her i seks uker, har jeg rukket å oppleve mye, flere football games, spist masse junk food, vært med på bridal shower, havnet i diskusjoner om både politikk og religion selv om jeg har prøvd å unngå det, dratt på tur til stranda i fantastisk badetemperatur, og jeg har hatt min første drøm på engelsk. Og jeg vet at jeg har enda mer spennende i vente, inkludert Homecoming, Thanksgiving, babyshower til min nye vertslillebror, tur til Florida og kanskje til og med en tur til Hawaii. Tiden fremover kommer nok til å gå både opp og ned- og det er jeg klar for.

Hilsen Ingvild

 

Ingvild blogger fra Texas i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag