Påske, bryllup og prom!

Nok en opplevelsesrik måned er over, med alt fra påskefeiring, strandbryllup i Florida, prom, og mye annet. 

Påsken var veldig forskjellig i år. For det første fikk jeg kun fri fra skolen på langfredag! Mens venner hjemme koste seg på fjellet satt jeg på skolen og jobbet, og ønsket at jeg hadde ski under beina og en kopp kakao i hånda. Ikke var det minusgrader ute heller for å si det sånn, temperaturene er oppe i 25 grader hver dag nå som våren er i full gang.

Påskeaften ble tilbrakt i et basseng i sola sammen med venner, så det var en rimelig stor kontrast til de vanlige skiturene jeg vanligvis ville tatt i løpet av påskeferien.

Påska her ble hovedsakelig feiret på morgenen 1. påskedag. Istedenfor ett større påskeegg med masse sjokolade i til hver, gjemte vi over 70 små plastegg ute i hagen, alle med en liten sjokoladebit i hver. Vertssøsknene mine tok hver sin kurv, og sprang rundt og lette etter dem mens resten av familien så på. I tillegg fikk de en annen kurv hver, med masse små gaver. Så ingenting av denne feiringa var likt den gode gamle norske påska, men den får jeg jo igjen neste år likevel! 

påske

Vertsonkelen min skulle gifte seg
, og hadde da bryllupet sitt i Tampa, Florida. Dette betydde at jeg fikk oppleve nok en stat, og et ekte amerikansk strandbryllup, noe som var helt fantastisk! Det var blomster strødd rundt på sanda, bryllupskake med sjøstjernepynt, og vi fikk til og med besøk av noen polynesiske huladansere senere på kvelden.

Florida var akkurat det man tror det er; fullt av palmer, høye temperaturer, og sol omtrent hver dag. På en båttur fikk vi også sett ville delfiner på veldig nært hold! Jeg har vært veldig heldig som har fått oppleve så mye av USA på så kort tid. Hvis vi teller med den lille svippturen over grensa til Oklahoma, så har jeg vært i 10 stater! 

Florida

Prom var helt i begynnelsen av mai
, og det var virkelig gøy. Når man drar på prom er man ofte del av en gruppe, det kan være med kun venner og venninner, eller at man har en date å gå med. De fleste jenter som drar på prom bruker veldig mye penger på utseende, man drar på neglesalong, til frisør, og betaler ofte noen for å sminke seg.

De aller fleste promgrupper drar sammen på restaurant og spiser middag før man drar på selve dansen også. For meg ble det mye mer styr enn jeg hadde forestilt meg, med bytte av promgrupper dagen før prom, og mye annet å tenke på. Det ble hverken salongbesøk eller restaurantbesøk på meg, men av og til går ikke alt etter planen og da får man bare se det positive i det, alt i alt var selve ballet veldig gøy.

skoleball

Musikken var litt vanskelig å danse til, den var til tider rolig og det var også en god del rap som ble spilt, men ellers var det sosialt, gøy, og generelt veldig amerikansk. Med kåring av Prom King og Queen var det veldig likt som på filmene, og jeg er veldig glad jeg fikk med meg denne opplevelsen. 

Nå har jeg plutselig vært i USA i over 8 måneder, og det er bare litt over en måned til jeg skal hjem. Hver gang den tanken slår meg, er det som et lite slag i magen! Da jeg snakket med vertsforeldrene mine om hva som skjer i tiden framover, så innså jeg plutselig at det ikke er lenge igjen til jeg må dra.

Selv om jeg gleder meg utrolig masse til å møte kjente og kjære, spise brunost, og gå fjelltur igjen, så gjør tanken på å dra herfra utrolig vondt. Jeg har fått så mange gode venner, og føler virkelig at jeg har bygd opp et liv her. Det føles på en måte dumt å skulle dra herfra, nå når det går så utrolig bra her. Og derfor har jeg tenkt å gjøre mitt beste for å virkelig nyte den siste tiden min her i USA! Og så vet jeg jo at det går fly hit hele tiden, så en ting er helt sikkert, og det er at jeg skal tilbake! 

Klem, Ingvild

 

Ingvild blogger fra Texas i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag