Prom i Texas vs. prom i Michigan

For mange er det å dra på prom et av høydepunktene i løpet av året som utvekslingsstudent.

Og de aller fleste får kun delta en gang siden hver skole kun har ett prom. Jeg var så heldig å få oppleve prom to ganger; en gang på min skole i Michigan og en gang i Texas.

For to uker siden hadde vi prom på skolen min. Siden jeg ikke ønsket å bruke penger på en kjole som jeg mest sannsynlig kun ville bruke en gang, lånte jeg en kjole fra "the Prom Boutique" i byen hvor jeg bor.

Prom i Michigan

Hele lørdagen gikk med til forberedelser. Jeg var først hos frisøren for å fikse håret. Etter det dro jeg til noen venner som fikset sminken min. Her er det nemlig vanlig å få noen til å fikse både hår, sminke og negler til prom. 

Da jeg møtte en vennegjeng for å ta bilder før prom i Michigan, var det foreldre som tok bildene våre på flere ulike kameraer. 

Prom

Da vi ankom prom i Michigan ventet en buffet med flere ulike pastaretter, i tillegg til et lite dessertbord. Etter vi hadde spist, begynte folk sakte men sikkert å bevege seg opp på dansegulvet. Siden skolen min er ganske liten, valgte kommiteen å ikke bruke penger på en DJ, så vi spilte musikk fra Spotify. Det førte til at folk selv kunne bestemme hvilke sanger som skulle spilles. De aller fleste som valgte en sang, satte seg ned igjen ved bordet like etter i stedet for å danse. Og som forventet var mye av musikken veldig vanskelig å danse til. Nå skal det også sies at når folk fra Skandinavia snakker om dansing, refererer vi ofte til hopping. Da funker countrymusikk dårlig. 

Les også: Flere blogginnlegg fra Nathalie

dansegulv

Kåringen av konge og dronning skjedde omtrent en time før prom var over, og de aller fleste gikk rett etterpå. Dermed var det kun noen få amerikanere og utvekslingsstudentene igjen. Vi benyttet derfor muligheten til å kun spille europeisk partymusikk som fungerte mye bedre for vår form for dansing. 

Prom i Texas

I Texas hadde vi kun satt av litt over en time til sminke og hår. De fleste her bruker nok også hele dagen på å gjøre seg klar, men jeg og venninnen min brukte heller formiddagen på å kjøre et lite stykke av Route 66. Og siden vi kun hadde en time, fikk vi hjelp av hennes mor til både hår og sminke.

I Texas møtte vi min venninnes vennegjeng for å bli avbildet av en profesjonell fotograf. 

Før vi dro til prom i Texas, spiste vi på en italiensk restaurant dem den samme gjengen vi tok bilder med. Da vi ankom hallen skolen hadde leid for prom, passerte vi flere limousiner som folk ankom i. Alle fikk tildelt hver sin pose med monopolpenger i døra da vi ankom. I motsetning til de 75 personene som var på prom i Michigan, var det hvertfall 350 mennesker på prom i Texas. Jeg og venninnen min hadde planlagt å bruke mesteparten av kvelden på dansegulvet, men siden musikken ikke var veldig bra enda, satte vi oss ned ved et Blackjack bord.

Vil du også på utveksling? Avtal er uforpliktende intervju i dag

prom   spill

Og før vi visste ordet av det, hadde den lille bunken med monopolpenger vi fikk på starten av kvelden tredoblet seg. Siden vi aldri kom oss ut på dansegulvet, endte vi begge opp med ganske høye summer. Før vi forlot prom spaserte vi forbi bordet med snacks, frukt, en sjokoladefontene med hvit sjokolade og punch. Etter prom møtte vi noen av hennes venner på en liten cafe hvor vi spiste vafler før vi dro hjem.

Hilsen Nathalie 

Nathalie blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag