De små tingene

Vi som reiser på utveksling er utrolig privilegerte! Ikke bare på grunn av alt vi får oppleve, men også fordi vi får et helt nytt perspektiv på ting. Det å bli inkludert og invitert med på ting får en helt ny betydning. De aller fleste utvekslingsstudenter kan nok si at de flere ganger har følt seg ensom eller føler seg ensom i løpet av tiden i vertslandet sitt.

Nathalie og venner

Grunnen til at vi kan føle oss ensomme er fordi vi er veldig langt borte fra både venner og familie, langt borte fra dem vi er vant til å bruke tid sammen med. For mange, meg inkludert, er det vanskelig å finne folk som vi kan være sammen med på fritiden. Når vi først blir invitert med ut å spise, på kino eller på bowling av noen, er dette noe vi setter utrolig stor pris på! Jeg har alltid hatt masse folk rundt meg, og jeg er dermed vant til å ha muligheten til å finne på ting. Her er det ikke like enkelt, så jeg er definitivt lært meg å sette pris på de jeg har rundt meg i Norge på en helt ny og bedre måte!

Siden stedet jeg bor på her er ganske mye mindre enn hjembyen min i Norge, er mulighetene for å gjøre ulike ting og aktiviteter begrenset. Jeg og Phufa, min Thai søster, har derfor måtte lære oss andre måter å holde oss i aktivitet på når vertsmor og vertsfar jobber. Hun har blant annet lært meg et par tradisjonelle Thailandske spill som hun spilte da hun var yngre i tillegg til at vi har laget mat fra hverandre sine kulturer. Det har også blitt mye musikk og leking med de tre hundene til vertsfamilien vår.

kanelsnurrer

vinteraktivitet

Det å sette pris på de små tingene i hverdagen er utrolig viktig for å ha et vellykket år som
utvekslingsstudent. Alt fra en god samtale rundt middagsbordet med vertsfamilien eller med venner i lunsjen på skolen til en god latter i bilen eller en morsom tur på matbutikken. Folk sier ofte at vi ikke mimres dager, men øyeblikk, og jeg tror det er noe veldig sant i det.

Alle som drar på utveksling blir fortalt at vi må nyte hver eneste dag, selv om det ikke nødvendigvis skjer noe veldig spennende hver dag. Grunnen til at er fordi skoleåret går utrolig fort! Jeg har allerede vært her i et halvt år, noe som vil si at jeg kun har litt under fire måneder igjen! Og om ryktene er sanne, vil disse månedene gå enda fortere enn de første. Nå som snøen har begynt å smelte og solen forhåpentligvis snart viser seg litt oftere, blir dagene lenger og det blir lettere å kunne finne på ting med venner ute. Mot slutten av mars har vi Spring Break, og da tar jeg og vertsfamilien min turen til Arizona. Når vi kommer tilbake på skolen, vil timeplanen være full med idrett og forberedelser til ”graduation”.

varsity team

En annen ting jeg har lært meg å sette ordentlig pris på er hvor heldig jeg er som bor i verdens beste land, Norge! Når jeg ser på helse –og skolesystemet, hvordan landet styres, likestillingen og levestandarden her, på et helt vanlig sted i USA, innser jeg endelig hvor utrolig heldig jeg er. Fri utdanning, fritt helsesystemet og et samfunn med høy levestandard og likestilling. Siden jeg kom til USA har det dessverre vært svært mange skoleskytinger her, noe som jeg også er veldig takknemlig for at ikke en gang er noe vi trenger og bekymre oss for i Norge.

Jeg er utrolig takknemlig for at dette året har lært meg hvor utrolig privilegert jeg er som lever i et land som Norge med så mange flotte mennesker rundt meg hver dag! Jeg er også utrolig privilegert som får lov til å oppleve så utrolig mye forskjellig her i USA!

Hilsen Nathalie

Nathalie blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag