Hva er det egentlig å gjøre som utvekslingsstudent i Idaho?

Hei, jeg heter Ida og er 17, snart 18 år gammel. Jeg er utvekslingsstudent i USA og bor i Malad City i staten Idaho. 

Jeg har vært i Idaho i snart et helt skoleår nå. Det er ikke lenge til jeg skal hjem, noe som er veldig rart. Tiden har gått fort og jeg tror ikke det har gått helt opp for meg enda at jeg snart er hjemme igjen. 

Jeg har hatt Snapchat-brukeren til Explorius to ganger, og har fått masse spørsmål begge de gangene om hva man kan gjøre i Idaho og om det egentlig er noe mye å gjøre her i det hele tatt.

Svaret mitt er JA, og jeg skal derfor skrive litt om hva man kan dra og se i Idaho/Utah. Grunnen til at noen av disse tingene befinner seg i Utah er fordi Malad (her jeg bor) er 10 min fra grensen til Utah. Så her kommer noen tips om hva du kan se og gjøre i den sørlige delen av Idaho!

 

Yellowstone

Bilder fra Yellowstone

Yellowstone er virkelig en must. Yellowstone er en fantastisk nasjonalpark hvor man bør sette av to dager til. Yellowstone er så stort og strekker seg faktisk i statene Wyoming og Atlanta sammen med Idaho! Yellowstone er også verdens første Nasjonalpark ettersom den ble etablert den 1. mars 1872.

I Yellowstone finner du alt i fra aktive geyser til flotte vannfall, og om du er heldig møter du også på ulike dyr når dere kjører rundt. Jeg likte Yellowstone utrolig godt! Det var fantastisk artig å se alle geysirene, dyrene og alle de andre flotte attraksjonene som er blitt dannet av mineraler og bakterier naturlig.

 

Zion National Park

Bilder fra Boise Broadway 

Zion var også en utrolig fin og massiv park, litt lignende Yellowstone, men samtidig ikke.

Zion var mer en park vi dro til, parkerte bilen og gikk rundt på «hikes» istedenfor å kjøre rundt i en bil å stoppe for å gå ut å se på alle attraksjonene. Zion ligger i Utah og ble etablert den 31. juni 1909. Vi dro på mange artige og kule utflukter og så veldig mye fin natur.

 

Snow Canyon State Park

 bilder tra Temple Square

Snow Canyon ligger også i Utah, nærmere sagt i St George. Dette var en utrolig bra plass for hele familien vår da alle medlemmene hadde muligheten til å gå opp på fjellene som var der. Det var utrolig flott og så nesten ut som et postkort når man så utover på utsikten der.

 

Temple Square (spring and Christmas)

Bilder fra Thanksgiving Point 

Temple Square er en plass som betyr veldig mye for familien min fordi de er medlem av LDS. Vi var her derfor både en gang før jul, og en gang nå på våren.

Temple square er utrolig fint og jeg anbefaler virkelig alle å dra til et tempel om han har det i nærheten bare for å se på hvor fint de dekorerer det! Her bruker de 3/4 måneder på å sette opp lysene på vinteren og 2/3 måneder på å ta de ned, så det er ekstremt mye jobb.

 

Thanksgiving Point

zion national park 

Thanksgiving Point er min favoritt hittil selv om jeg har to uker igjen av å oppleve litt ting. Thanksgiving Point var bare så søtt og koselig samtidig som vi hadde enestående vær.

Det var utrolig mange fine blomster og dekor der. Det er også boder nære fossefallene samt live musikk på samme plass! De har også en koselig cafe i det samme bygget som suvenirbutikken og en Secret garden der.

Familien min likte best det området hvor de hadde statuer av de viktigste hendelsene i Jesus sitt liv. Alt i alt var dette en nydelig plass som jeg ikke hadde hatt noen problem med å komme tilbake til igjen.

 

Boise Broadway

bilder fra Snow Canyon

Til jul fikk jeg og to av søstrene mine billetter til et Broadway show i Boise. Vi var så heldige og fikk se Wicked, som er en veldig populær forestilling i område her. Om du får sjansen til å få med deg et Broadway show når du er på utveksling så ville jeg ha takket ja uansett hvilket show det er snakk om. Bare opplevelsen å dra i vei på et show er helt fantastisk artig.

Jeg er så takknemlig som har fått muligheten til å dra på utveksling. Jeg har lært så fryktelig mye om meg selv, andre mennesker og den amerikanske kulturen samt en ny religion.

Jeg må si at når jeg fikk vite at jeg skulle til Idaho, så var ikke det akkurat noe jeg hadde håpet på. Jeg hadde ikke hørt så mye om det, og det virket derfor ikke så fryktelig artig i begynnelsen. Men jeg bestemte meg for å gå inn med et åpent sinn og være åpen for det meste. Så jeg gir deg som skal på utveksling et tips om å alltid være åpen, og gi det en sjanse selv om det ikke er det du hadde sett for deg. Gjør det beste ut av alt og du kommer til å ha tidenes beste opplevelse og minner for livet.

Med vennlig hilsen/ best wishes

Ida

 

Ida blogger fra Idaho i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til USA? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag