Halloween i Statene

halloween costumes

31. Oktober, Halloween.

Jeg lurer på hvor mange ganger jeg ble spurt i løpet av denne dagen om vi feirer Halloween i Norge også. Svaret var det samme hver gang. Jeg måtte nesten bare le og fortelle dem: Ja, vi feirer Halloween i Norge, men det kan virkelig ikke sammenlignes med Halloween her i USA. Her borte blir alle helligdager og lignende feiret minst dobbelt så stort som i Norge.

Skole – Halloween fest

Til tross for at Halloween er en stor tid her i USA, så har vi fortsatt skole, prøver, lekser også videre 31. Oktober. Skolen legger derimot en tvist på alt og mange lærere kler seg også ut for å være med på feiringen. Selv om vi er nødt til å ha skole, så er det litt mer humoristisk når mattelæreren din kommer inn med fult Elsa kostyme.

Skoleavisa endte også opp med å ha en fest på Halloween, noe som var utrolig koselig. Alle tok med mat og godteri, og vi brukte timen på å spise og løse mysterier. Oreos, «Mac´n cheese», pizza, breadsticks, Halloween godteri og donuts var bare noen få av «matrettene» vi kunne velge mellom.

Knask eller knep 

trick or treat

Rett etter skolen dro ei venninne av meg og jeg hjem til vertsfamilien min, hvor vi kledde oss ut og sminket oss før vi gikk Knask eller Knep sammen med vertssøskene mine. Det å holde tritt med to 10-åringer på Halloween var en opplevelse i seg selv. Vi gikk rundt hele nabolaget, og absolutt alle hadde kledd seg ut. Husene var pyntet fra topp til tå med spindelvev, lys, lydeffekter og masse mer. Til tross for at det var veldig kaldt så var det også overraskende mange barn ute.

Når vi hadde kommet oss igjennom nabolaget ble vi overbevist av vertssøsknene mine og nabovennene deres om å bli med på godteribytte. Alle tømte bøttene sine utover bordet og viste hva de hadde fått, og byttet med hverandre. Flere av oss hadde til og med fått flere «King-size» godteri, noe jeg tror jeg aldri har opplevd før i Norge.

Når alle hadde fått byttet det de ønsket og dratt hjem for kvelden, endte jeg opp med å dele opp alt godteriet jeg hadde fått i to poser og gi til vertssøsknene mine. Halloween var veldig morsomt, men personlig tror jeg den største gleden den dagen var å dele med vertssøsknene mine. Begge to trodde jeg tullet først, men ble utrolig glade når de skjønte at jeg var seriøst. Det var veldig morsomt å se reaksjonen deres!

trading candy halloween

Rett etter Halloween tok det et raskt skifte, og nå er alle julelys oppe og julemusikk på radioen. Jeg kan ikke vente med å feire jul her borte!

Gjerne følg med videre på mine sosiale medier hvis du ønsker å se hvordan det er å være på utveksling her i USA.

Instagram: annbjorglm

Snapchat: annbjorglm

Hilsen,

Annbjørg

Annbjørg blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Michigan? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju