Overgangen fra norsk til engelsk

Annbjorg Soft Landing Camp

Hei! Mitt navn er Annbjørg, og nå har det gått snart to måneder siden jeg dro hjemmefra til USA. Jeg skulle ønske at jeg kunne si at «sekundet jeg satte meg på flyet ble alle tanker og drømmer oversatt til engelsk», men helt sånn var det dessverre ikke. Dette gjorde turen derimot litt mer interessant!

Trygt miljø

Det å starte første uken i USA på Soft Landing camp i New York, gir alle en litt trygg start før vi blir sendt videre til vertsfamiliene våres, noe som er veldig deilig. Selv om du kanskje ender opp med å henge mer med nordmenn, svensker eller dansker som du snakker norsk med, så havner du hele tiden i settinger hvor du er nødt til å snakke engelsk. Alle støtter hverandre, noe som jeg følte at skapte en veldig trygg følelse hvor vi heller lo med hverandre enn av hverandre hvis vi sa eller utalte noe feil på engelsk.

Engelsk i hjemmet

Da turen gikk videre til å snakke engelsk hjemme i vertsfamilien, var jeg allerede mer vandt til å være omgitt av engelsk i hverdagen etter Soft Landing Campen. Dermed følte jeg allerede at jeg hadde litt mer forståelse. Vertsfamiliene vet jo også selvfølgelige at de fleste utvekslingsstudenter ikke har engelsk som førstespråk, og er som regel veldig hjelpsomme hvis det er noen problemer.

Skolehverdagen

Picking pumkins

For min del var det engelsk i skolehverdagen som var størst utfordring for meg. Det å ha matte og historie på engelsk viste seg å ikke være det enkleste. Begreper som «interval notation», og «boundedness» må jeg virkelig si at jeg aldri hadde hørt før jeg kom til USA. Også forskjellige ord spesielt i historie kan være ganske forvirrende, men i disse tilfellene kan jeg som regel spørre klassekamerater og de er som regel like forvirret eller usikker som meg, noe som får meg til å ikke føle meg like alene.

Dette skoletrimesteret har jeg valgt skoleavisa som ett av fagene mine, noe som har vært til stor hjelp for å forbedre engelsken min! I tillegg legger det litt press på meg, i forhold til at jeg er en av de som skriver artiklene til avisa.

Det er veldig stor forskjell fra person til person hvor stor overgang man syntes det er, og dermed er det dessverre ikke noe fasit svar på hvordan det kommer til å være for noen å være på utveksling. Heldigvis er spesielt amerikanere kjent for å være veldig åpne og snille personer, og dermed er det alltids hjelp å få. Jeg har snakket med utvekslingsstudenter som får ekstra tilrettelegging på grunn av språk, noe som har vært til stor hjelp for dem.

Gjerne legg meg til på sosiale medier, hvis du har lyst til å følge med nærmere på utvekslingsåret mitt!

Instagram: annbjorglm
Snapchat: annbjorglm

Hilsen Annbjørg

 

Annbjørg blogger fra Michigan i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Michigan? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju