Den første tiden med vertsfamilien

Host family pumpkin farm Oregon

Det har nå gått to måneder siden jeg ankom Portland i Oregon hvor jeg ble møtt med åpne armer på flyplassen. Der sto nemlig vertsfamilien min som består av vertsmor, vertsfar, vertssøster på min alder og vertsbror som er 3 år yngre.

Det var litt vanskelig i starten for jeg merket hvor uvant det var å snakke engelsk. Det er noe helt annet å snakke engelsk i ti minutter på den presentasjonen man har på skolen enn det er å snakke engelsk døgnet rundt.

Dagen etter ankomst sto vi opp tidlig for å komme oss avgårde. Vi skulle nemlig dra til et feriehus i Bend, som var fire timer unna. Fire dager med opplevelser som å flyte ned elver på luftmadrasser og besøke en skog full av lavasteiner resulterte i en bra liten ferietur. Alt var veldig nytt og spennende.

Selv var jeg utrolig sliten etter å ha vært på reise så lenge, men vertsfamilien min var veldig forståelsesfull og sørget for at jeg fikk tid til å slappe av.

Providence Park Stadium

Familietid

Etter skolen startet så har hverdagen gått i ett og den består for det meste av skole og idrett. Når helgene kommer liker vertsfamilien å komme seg ut av huset. Hver fredag går som regel med til Amerikansk fotball, for selv om kampen befinner seg to timer unna så drar alle sammen for å heie på laget som tilhører skolen. Alle møter opp selv om nesten ingen skjønner helt hva som foregår på banen, men det er en tid hvor folk er sosiale.

Oregon host siblings

Forrige helg ble jeg tatt med til en gresskar åker, og det jeg ikke hadde fått med meg var alle aktivitetene rundt dette. Det var nemlig ikke bare en gresskar åker, men det var nesten som et tivoli med mange aktiviteter. Mye av tiden gikk til en labyrint i et mørkt rom, hvor jeg selvfølgelig klarte å rote meg bort. Det endte med at jeg måtte gå ut en nødutgang og alle sto på utsiden og lo.

Det er nok en dag jeg aldri kommer til å glemme.

Pumpkin farm Oregon

Mine tanker så langt

Vertsforeldrene mine har tatt meg inn som sin egen datter og jeg føler at jeg passer inn. De er utrolig omsorgsfulle og sørger for at jeg har det bra til en hver tid. Oppstår det noe så er det lett å prate med de. Så alt i alt må jeg si at jeg trives og føler meg heldig som har blitt kjent med denne familien.

Hvis du har lyst til å se mer av meg og min hverdag her så poster jeg jevnlig på instagram @elisabeth_lie

 

Elisabeth blogger fra Oregon i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Oregon? Med Explorius kan du velge område i USA. Søk i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk om å reise på utveksling