Prosessen som førte meg til Amerika

Hei! Mitt navn er Elisabeth og akkurat nå befinner jeg meg i staten Oregon i USA. Det har nå gått nesten en måned siden flyet mitt lettet fra Gardermoen og satte kursen mot de forente stater. 

Oregon bybilde

 

For 4 år siden dro broren min til Amerika på utveksling. Helt siden da har drømmen min vært å gjøre det samme. Det er en mulighet til å snu den normale hverdagen på hodet og gjøre noe helt annet. Det sies at det er et år man vokser mye på og et år hvor man lærer å stå på egne bein. I tillegg vil det å lære et språk gi en fordel senere i livet. Alle disse faktene gjorde det alt for fristende å ikke gripe denne muligheten jeg kanskje aldri får igjen.

 

Hvorfor Amerika?

USA er et av de mest innflytelsesrike landene i verden og spesielt når det kommer til kultur og politikk. Oppveksten min har vært preget av amerikanske filmer og tv-serier hvor jeg har fått innsyn i deres livsstil. “School spirit”, “Prom” og Amerikansk fotball er noen få ord som beskriver skolehverdagen til amerikanere og som lokket meg utfor denne reisen.

 

Ventetid

Etter søknaden min ble ferdig i februar gjenstod det å få familie før det meste var på plass. Dette var en tålmodighetsprosess. Noen utvekslingsstudenter fikk familien tidlig og andre seint, men ventetiden var verdt det. Når “Gratulerer! Du har fått vertsfamilie” dukket opp som varsel på telefonen, slapp jeg alt jeg hadde i hendene for å lese søknaden til min vertsfamilie. Etter å ha lest litt om familien og stedet, var jeg så klar for å pakke kofferten og dra.

Avreise

 

Avreise

Avreisedagen vil jeg sammenligne med en berg-og-dalbane. Den lange dagen jeg hadde i vente startet med å forlate hjemmet mitt. Det var ikke før de aller siste hade-klemmene med familien, at det gikk opp for meg at “jeg skal bare forlate alt for noe helt fremmed”, men samtidig kunne jeg ikke vente mer. Spenning, tårer og nervøsitet er følelsene jeg sitter igjen med fra denne dagen. Etter en flytur med andre norske utvekslingsstudenter ankom jeg New York. Soft landing campen var den siste delen av prosessen som skulle gjøre meg klar for de neste 10 månedene jeg skal tilbringe i Oregon. 

 

Elisabeth blogger fra Oregon i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Oregon? Med Explorius kan du velge område i USA. Søk i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk om å reise på utveksling