Livet på amerikansk high school

Jeg har nå vært i Georgia i litt over en måned, og allerede opplevd mye nytt og spennende. Den største delen av alt dette er selvfølgelig high school-opplevelsen. På mange måter er skolen her veldig annerledes fra hjemme i Norge.

Første møte med amerikansk high school

utvekslingsstudenter i skoleuniform

Før første skoledag dro jeg og utvekslingseleven jeg bor sammen med til skolen. Vi fikset med timeplanen og hilste på alle lærerne. Alle virket veldig interessert, og var veldig hyggelig når vi spurte om hjelp til å finne frem på skolen.

Det skal sies at skolen føltes veldig stor og forvirrende i starten. Takket være hjelpen følte jeg meg litt mer forberedt til først skoledag, men jeg følte meg fortsatt veldig nervøs når første skoledag kom.

For å være helt ærlig gikk første skoledag mye bedre enn forventet, selv om det var en veldig ny og merkelig følelse å være helt ny på skolen. Med timeplanen i hånden fant vi frem til timene, og allerede i første time var vi så heldig å møte en jente som var kjempe hyggelig og vi har tilbrakt mye tid med i tiden etterpå. I starten må jeg si det føltes veldig uoversiktlig med så mange ulike klasser og lærere, men nå innser jeg at det virkelig er en fordel med tanke på hvor mange ulike mennesker jeg møter i løpet av en dag!

De første ukene ga mange nye inntrykk og informasjon. Dette var både veldig spennende og stressende tider. Personlig stresset jeg en god del med valg av fag i starten, noe som føltes veldig kjipt, men heldigvis ordnet alt seg ganske bra☺️

 

Pep rally og fotballkamp

high school elever på fotballkamp

Etter noen uker på skolen kom dagen med den første amerikanske fotballkampen, og alle på skolen, både elever og lærere gledet seg stort. Denne fredagen kledde alle seg i rødt som er skolens farge, og jeg merket virkelig hvor opptatt de er av “school spirit”!

Tidlig på dagen samlet hele skolen seg i gymsalen for pep rally. Fotballaget ble presentert, cheerleaderne danset og det handlet aller mest om å lage så mye lyd som mulig. Stemningen var bra, og alle var klar for å vinne kampen den kvelden. Det var en veldig artig og ny opplevelse. Vi kan ikke bruke mobilen på skolen, men heldigvis fikk jeg noen bilder fra min første pep rally som en av lærerne tok for oss.❤️

Når kvelden kom var vi klare for fotballkamp. Vi var alle kledd i rødt og med maling i ansiktet for å heie på fotballspillerne. For å være helt ærlig forstår jeg veldig lite av hva som foregikk på banen, men hadde likevel en vellykket kveld. Jeg snakket med mange nye mennesker og brukte kvelden på å være sosial! Noe av det viktigste er jo å delta på alle mulige eventer, for å være sosial og møte nye mennesker.

cheerleadere


Mine første uker på amerikansk high school har altså vært innholdsrik og bydd på mye spennende. Jeg gleder meg masse til å fortsette å oppleve kulturen resten av skoleåret!

Hvis du ønsker å følge med mer i løpet av året mitt i Georgia, legger jeg også ut bilder på Instagram: emiliesund_

Hilsen Emilie 

 

Emilie blogger fra Georgia i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Georgia? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!


Avtal intervju