Thanksgiving og juleforberedelser i USA

Hei!

Nå har jeg vært på utveksling her i Georgia, USA, i litt over 4 måneder allerede. Tiden har nå kommet for desember og julefeiring. Men ikke bare det, vi feiret også nylig thanksgiving!

christmas tree

Allerede i starten av “thanksgiving break” satte vi opp juletreet i stua og pyntet treet i mens vi hørte på julemusikk. Det føltes nesten litt for tidlig, med tanke på at dette var en måned før jeg ville gjort det samme hjemme i Norge. Samtidig kom jeg veldig i julestemning, og det er jo så artig å ha oppe juletreet i hele desember.

Thanksgiving

Når det kommer til thanksgiving, må jeg si at jeg skulle ønske vi feiret det hjemme i Norge også. Vi startet dagen med å fikse det siste av maten mens vi så på paraden på tv-en. Deretter samlet vi oss med slekta, og det var laget kjempe masse mat. Mye av denne maten hadde jeg ingen anelse om hva var for noe, men jeg prøvde alt jeg hadde mulighet til og det var så mye gode og nye smaker.

thanksgiving meal

Jeg liker hvordan denne dagen virkelig fikk meg til å tenke litt ekstra over hva jeg er takknemlig for. Fordi jeg har jo så mye å være takknemlig for!! Mye av dagen brukte jeg på å leke med ungene i slekta, noe jeg bare virkelig koste meg med. Minnet meg faktisk mye om familieselskap hjemme, da jeg er vant til å ha mange yngre søskenbarn rundt meg.

Pakke fra Norge

Nå nærmer vi oss desember med stormskritt, men en ting manglet fortsatt. Nemlig pakken med varmere klær, gaver og godteri som ble sendt fra Norge i starten av november. Heldigvis kom faktisk pakken akkurat i tide, og jeg ble veldig overrasket over innholdet.

care package from home

Familien min hadde sendt en hel haug med godteri, nam nam! Men ikke minst sendte de meg en adventskalender, noe jeg virkelig aldri hadde forestilt meg de kom til å gjøre. Men der tok jeg feil, og det er jeg ærlig talt så glad for.

Selv om jeg muligens begynner å bli litt for gammel til å være så gira på å få adventskalender, betydde det virkelig mye. Da dette er en viktig tradisjon hjemme, som jeg er glad for å kunne ta del i til og med fra den andre siden av jorda.

Hver gang jeg har tenkt på jul tidligere i år, har jeg alltid vært innom tanken på at det kan bli en litt vanskelig tid med tanke på hjemlengsel. Selvfølgelig vil denne tiden være litt ekstra vanskelig, men det er også så mye spennende som skjer. Veldig mye er nytt og jeg liker å oppleve denne amerikanske julekulturen, samtidig som jeg selvfølgelig må ha noen av de gamle kjente tradisjonen. Sitter blant annet daglig og ser "Jul på månetoppen" og "Jul i blåfjell"!

Emilie blogger fra Georgia i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Georgia? Med Explorius kan du velge område i USA. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju