Tiden før avreise til Georgia

Hei, jeg heter Emilie og nå er det mindre enn to uker til jeg reiser på utveksling til Georgia, USA. Hver gang noen spør meg om når jeg drar, kjenner jeg på at avreisedagen kommer nærmere og nærmere. 

Det er mange følelser rundt denne dagen. Jeg er utrolig spent og gleder meg veldig til å oppleve mye nytt. Samtidig er jeg nervøs, men dette handler faktisk mye mer om alt jeg reiser fra, framfor alt jeg skal møte på der borte. Jeg skal rett og slett starte et helt nytt liv det neste året.

Året kommer sannsynligvis til å by på helt fantastiske opplevelser, samtidig som jeg er forberedt på tider som er ekstra vanskelige.

Turist i egen by

havnen i Trondheim

I det siste har jeg brukt mye tid med familie og sugd til meg alt Trondheim har å tilby. Jeg har vært turist i egen by, og har nå både gaver fra Trondheim og bilder av byen min å vise frem til vertsfamilien.

Det er helt sikkert noe vertsfamilien synes er spennende, og noe jeg vil synes er artig å se tilbake på hvis jeg har litt hjemlengsel. Når man tenker litt ekstra over det er det mye Norge har å tilby som ikke vil være helt det samme som i USA.

krike i Trondheim

Pakke for et helt år 

Pakking er noe av det jeg stresser aller mest med for tiden. Jeg har aldri pakket for mer enn en 14 dagers sydenferie, og nå skal jeg plutselig pakke for 10 måneder!

Selv om det er anbefalt å tenke pakking for bare 2 uker er dette noe jeg sliter veldig med å forstå. Jeg vil jo ha med meg mer klær enn som så! Jeg må vel rett og slett prioritere det jeg er sikker på vil brukes mye. Det er også ganske sikkert at jeg kommer til å kjøpe en del nytt mens jeg er der.

Samtidig som jeg stresser med pakking av klær, sko, toalettsaker og gave til vertsfamilien, er det også en god del stress når det gjelder alle viktige dokumenter som må være med i håndbagasjen. Dette er heldigvis noe organisasjonen hjelper til med, så hvis man gjør som de anbefaler vil det nok gå bra:)

Utveksling er en unik mulighet

bygninger i Trondheim

Noen få ganger det siste året har jeg tenkt på om jeg virkelig våger å reise fra alt som er kjent. Da har jeg heldigvis hatt gode venner som har mint meg på at det er ikke jeg som går glipp av noe, men alle de som ikke reiser.

Etter 10 måneder der borte kommer jeg sannsynligvis hjem med utrolig mange nye opplevelser, mens jeg kommer til oppdage at her hjemme har det ikke skjedd så utrolig mye. Jeg prøver hele tiden å minne meg på at det man angrer på i livet er det man IKKE har gjort.

Det neste året kommer til å by på mange utfordringer som hjelper meg å vokse som person, men også mange fantastiske opplevelser som jeg kommer til å huske for resten av livet.

“Utveksling er ikke et år i livet ditt, det er et liv i løpet av et år!”

- Emilie 

 

Neste blogginnlegg: Soft Landing Camp i New York 

Emilie blogger fra Georgia i løpet av sitt utvekslingsår i USA. Vil du også på utveksling til Georgia? Med Explorius kan du velge område i USABestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk i dag