Newburyport High School

Newburyport High School

Jeg har gått på Newburyport High School i rundt tre måneder nå, og det er noe helt annet enn skolen jeg er vant med hjemme i Norge. Større bygning, klasserom overalt og flere mennesker. Jeg reiser med Select High School-prgrammet til Explorus, så jeg valgte skole selv.

Newburyport er en kystby i Massaschusetts som ligger en time nord for Boston. Mange sier byen er i sin egen lille boble, med et trygt miljø og trygge nabolag. Hvis du vil vite mer om byen eller om skolen så er Niche en veldig nyttig nettside. De samler fakta og statistikk om byer og skoler, og det er enkelt å navigere seg frem.

 

Newburyport High School

Newburyport High School er en offentlig skole og ligger veldig sentralt i byen. Utenpå så ser skolen nokså gammel ut, noe den også er, men dette påvirker ikke hvordan det ser ut på innsiden.

 

I år så har skolen rundt 800 elever fordelt på fire år. Jeg vil si det er nokså mange, siden jeg er vant med en mye mindre skole, men elevene her synes det er ganske lite. Skoledagene starter 7:30am og vi er ferdige 2:21pm, med late-starts og early-releases innimellom. Men fra og med neste skoleår skal de starte senere. 

 

Selve bygningen har tre etasjer pluss en kjeller og hver etasje er formet som en sirkel, så det er vanskelig å rote seg bort. I kjelleren er alle art-programmene, dette inkluderer kjeramikk, photoshop, video making osv. I tillegg så er gymsalen der pluss garderobene.

 

Administrasjonen, rådgiverne og helsesøster befinner seg i første etasje, sammen med kantinen som har et bredt utvalg av forskjellig mat, og et stort bibliotek. Biblioteket har også et eget pc-rom og mac-rom som er åpent for studentene. I de resterende etasjene finner du de akademiske fagene. Som språk tilbyr de spansk og tysk og de har tilsammen 15 AP-, honors- og online-program.

 

After school activities

Selv om skolen er ferdig 2:21pm så betyr det ikke nødvendigvis at du er ferdig for dagen. Jeg spilte fotball i høstsesongen og skal prøve meg på indoor-track i vinter. Det vil si trening i 2 timer mandag til fredag pluss noen lørdager hver uke i tre måneder. Og om du ikke er interessert i sport så har de mange klubber å velge mellom.

 

Uansett, klubb eller sport, begge er en fin måte å møte nye folk og å skaffe seg venner. 

 

Hvorfor jeg anbefaler Newburyport High School

- De har et stort utvalg av akademiske fag og valgfag. 

 

- Lærerne er hyggelige og hjelpsomme, og alle jeg har hatt så langt er veldig forståelsesfulle med tanke på at jeg er en utvekslingsstudent. 

 

- Skolen har ressurser.

 

- Hjelpsomme rådgivere.

 

- School Spirit. De har til og med en egen dag for nettopp dette. Siste skoledag før Thanksgiving arrangeres Color Day. Da samles alle trinnene i auditoriet og det er om å gjøre å rope høyest. Blogginnlegg om dette kommer senere. 

 

Hvis du har spørsmål om Select High School-programmet, utveksling eller om Newburyport High School så er det bare å kontakte meg!

 

Instagram: vildesjoevold

Snapchat: sjovold02