Reis på utveksling til Argentina

 

Utvekslingsstudent skuer utover en sjø i Argentina

Opplev Argentina som utvekslingsstudent. Bli flytende i spansk, få innsikt i en ny kultur og møt en omtenksom familie i løpet av utvekslingsåret ditt her. Som utvekslingsstudent i Argentina kommer du til å oppleve et vakkert land med mye å tilby.

Utover den storslagne naturen og de ulike klimatypene, tilbyr dette store landet en perfekt blanding av en tradisjonell latinamerikansk livsstil, men med tydelige europeiske trekk. Dette kommer du kanskje spesielt til å merke på maten. Menneskene her en vennlige, nysgjerrige og pratsomme. De ser frem imot å ønske deg velkommen til Argentina.

Bestill vår gratis katalog

Vårt utvekslingsprogram

I Argentina tilbyr vi utvekslingsprogrammet Classic High School. Les mer om Classic High School.


Om videregående skole i Argentina 

Klassebilde foran skole i Argentina

Som utvekslingsstudent i Argentina får du oppleve livet som argentinsk tenåring. Noe av det første du kommer til å legge merke til når du begynner på skolen er viktigheten av “El saludo de la Bandera” som er en morgenrutine der to elever heiser det argentinske flagget mens resten av elevene ser på i stillhet. På noen skoler synger elevene nasjonalsangen samtidig som flagget heises. Argentinske elever har stor respekt for nasjonale symboler både i skolen og på privaten. 

Lærerne i Argentina adresseres mer formelt og skolens regler følges til punkt og prikke. Elevene bruker uniform på skolen. Disse faktorene er noe våre utvekslingsstudenter vanligvis setter stor pris på, da det virkelig bidrar til den kulturelle opplevelsen.

Fag og skoleaktiviteter


Skolesystemet i Argentina deles inn i to nivåer: grunnleggende og avansert. Du plasseres i det nivået og det klassetrinnet som passer deg best basert på tidligere kunnskap, valgfag og alder. De vanligste programmene er realfag, samfunnsfag, økonomi og kunst. De fleste programmene har allerede bestemte fag, men noen ganger får du mulighet til å velge ett eller flere valgfag. 


Skolene i Argentina tilbyr vanligvis ikke fritidsaktiviteter. Hvis du ønsker å drive med sport eller andre fritidsaktiviteter så kan vertsfamilien din hjelpe deg med å kontakte klubber i nærområdet.

Semestre og ferier 

Det argentinske skoleåret startet i mars og varer til desember. Det er vanlig med sommerferie fra desember til mars og to uker vinterferie i juli. Sommerferien gir en perfekt mulighet til å se mer av Argentina via organiserte turer og utflukter.


 

Soft Landing Camp i Córdoba

Din første introduksjon til dette vakre landet vil være på vår Soft Landing Camp i Córdoba. I løpet av fem dager får du muligheten til å oppleve Argentinas nest største by, forbedre spanskferdighetene og bli kjent med andre utvekslingsstudenter som også skal tilbringe sine utvekslingsår i dette fantastiske landet. 

Vår Soft Landing Camp er den perfekte starten på ditt utvekslingsår. På campen får vi spanskundervisning i fire timer hver morgen, vi har workshops om livet i Argentina og vi utforsker byen. 20 timer med språkundervisning er inkludert i campen, som gir deg den perfekte starten på det kommende året som spansktalende. 

Under finner du et eksempel på hvordan dine første dager i Córdoba kan se ut. 

Dagene i Córdoba

Dag 1: Ankomst og introduksjon. Vi finner oss til rette, blir kjent med hverandre og spiser en hyggelig middag sammen. 

Dag 2: Spanskundervisning om morgenen etterfulgt av sightseeing i byen. Workshop om utvekslingsprogrammet på ettermiddagen, før det blir fritid og middag.

Dag 3: Dagen starter med spankundervisning, fulgt av morsomme aktiviteter og afternoon tea. Vi nyter en piknik langs elven og gjør ulike utendørsaktiviteter. Workshop om livet hos en vertsfamilie på ettermiddagen. 

Dag 4: Spanskundervisning om morgenen og sightseeing på ettermiddagen. Workshop om skolen i Argentina, fritid og middag på kvelden. 

Dag 5: Spanskundervisning og seminar om den argentinske kulturen. Vi gjør aktiviteter utendørs og samles rundt et bonfire hvor vi spiser den argentinske retten empanadas.  

Dag 6: Spanskundervisning om morgenen før det er tid for avreise. La utvekslingsåret starte!

Du blir møtt på flyplassen av våre camp-ledere ved ankomst. Sammen drar vi til vertsfamilien som du og tre andre utvekslingsstudenter skal bo hos i løpet av campen. Frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag.


 

Fritiden i Argentina

Utvekslingsstudent og vertsfamilien i Argentina

Du vil ha mye å oppleve som utvekslingsstudent i Argentina. Hvordan fritiden din ser ut avhenger av dine interesser og hvor i landet vertsfamilien din bor. Argentina er et langt land med store geografiske ulikheter. Fra subtropiske regioner i nord, til isbreer i sør, med store grønne områder og noen av Amerikas høyeste fjell imellom. Det organiseres flere turer i løpet av året som gir deg mulighet til å utforske store deler av landet.*

Mate & asados

Det sosiale er en viktig del av den argentinske livsstilen. Noe av det våre tidligere utvekslingsstudenter har satt størst pris på ved argentinerne, er deres åpne og vennlige holdning. Forbered deg på å få mye oppmerksomhet og spørsmål fra nysgjerrige klassekamerater de første skoledagene. 

Etter skoletid er den vanlig at argentinske ungdommer er sammen i store grupper, spiller basketball og fotball, eller snakker over en kopp “mate” som er en populær drikke i Sør-Amerika som minner om te. Det er også vanlig å arrangere grillfester (asados) sammen med venner og familie. Å reise til Argentina som utvekslingsstudent er det perfekte valget for deg som er sosial og ønsker å lære deg spansk. 

*Mot en tilleggskostnad

Se våre informasjonsmøter

Å bo med en argentinsk vertsfamilie

Utvekslingsstudent og den argentinske vertsfamilien

Som utvekslingsstudent i Argentina vil du bo hos en åpen og imøtekommende argentinsk vertsfamilie. Dette er en fantastisk mulighet til å få en genuin opplevelse av den argentinske kulturen. Du vil delta i familiens aktiviteter, praktisere språket i hverdagen og bli godt kjent med en omsorgsfull familie.

Argentinske familier er ofte veldig åpne og ærlige. Du kan være åpen og uttrykke dine meninger. Ikke ta det personlig om noen hever stemmen. Her prater man ofte høylytt og mye. Dette kan føles litt overveldende i starten, men etter noen få måneder vil du finne deg selv engasjert i høylytte diskusjoner og debatter på spansk.

Nøye utvalgte vertsfamilier

Våre vertsfamilier er nøye utvalgt og ser frem til å ønske deg velkommen inn i sitt hjem. Familiene kommer i alle former og størrelser, men den typiske argentinske familien består av mor, far og 2-3 barn. Familiene er vanligvis veldig nære besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn, så du kan forvente å bli godt kjent med mange omsorgsfulle argentinere i løpet av utvekslingsåret her. Noen familier bor på landet, mens andre bor i mindre og større byer. Uansett så gleder de seg til å ønske deg velkommen, og til å lære mer om din kultur. 

Om våre vertsfamilier


Fakta: utveksling i Argentina

Utsikt over sjø og fjell i Argentina

• Alder: 14–18 år
• Avreise: januar/februar eller juli/august
• Språkkrav: ingen, men grunnleggende spanskkunnskaper anbefales
• Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
• Visum: ja 
• Områdevalg: nei 
• Soft Landing Camp: ja, i Córdoba
• Skoledagen: vanligvis fra 7.35 til 16.00 
• Fag: både obligatoriske fag og valgfag 
• Reiser: turer organiseres mot en ekstra kostnad 
• Program: Classic High School

 

Søk om å reise på utveksling