Reis på utveksling til Argentina

 

Opplev Argentina som utvekslingsstudent. Bli flytende i spansk, få innsikt i en ny kultur og møt en omtenksom familie i løpet av utvekslingsåret ditt her. Som utvekslingsstudent i Argentina kommer du til å oppleve et vakkert land med mye å tilby.

Utover den storslagne naturen og de ulike klimatypene, tilbyr dette store landet en perfekt blanding av en tradisjonell latinamerikansk livsstil, men med tydelige europeiske trekk. Dette kommer du kanskje spesielt til å merke på maten. Menneskene her en vennlige, nysgjerrige og pratsomme. De ser frem imot å ønske deg velkommen til Argentina.

Bestill vår gratis katalog

 

Vårt utvekslingsprogram

I Argentina tilbyr vi utvekslingsprogrammet Classic High School. Les mer om Classic High School.

Om videregående skole i Argentina 

skoleelever i Argentina

 Som utvekslingsstudent i Argentina får du oppleve livet som argentinsk tenåring. Noe av det første du kommer til å legge merke til når du begynner på skolen er viktigheten av “El saludo de la Bandera” som er en morgenrutine der to elever heiser det argentinske flagget mens resten av elevene ser på i stillhet. På noen skoler synger elevene nasjonalsangen samtidig som flagget heises. Argentinske elever har stor respekt for nasjonale symboler både i skolen og på privaten. 

Lærerne i Argentina adresseres mer formelt og skolens regler følges til punkt og prikke. Elevene bruker uniform på skolen. Disse faktorene er noe våre utvekslingsstudenter vanligvis setter stor pris på, da det virkelig bidrar til den kulturelle opplevelsen.

Fag og skoleaktiviteter


Skolesystemet i Argentina deles opp i to nivåer: grunnleggende og spesielt nivå. Du plasseres i det programmet og det klassetrinnet som matcher din alder og nivå i Norge best. De vanligste programmene er realfag, samfunnsfag, økonomi og kunst. De fleste programmene har allerede bestemte fag, men noen ganger får du mulighet til å velge ett eller flere valgfag.

Skolene i Argentina tilbyr vanligvis ikke fritidsaktiviteter. Hvis du ønsker å drive med sport eller andre fritidsaktiviteter så kan vertsfamilien din hjelpe deg med å kontakte klubber i nærområdet.

Semestre og ferier 

Det argentinske skoleåret startet i mars og varer til desember. Det er vanlig med sommerferie fra desember til mars og to uker vinterferie i juli. Sommerferien gir en perfekt mulighet til å se mer av Argentina via organiserte turer og utflukter.


Fritiden i Argentina

natur i Argentina

Du vil ha mye å oppleve som utvekslingsstudent i Argentina. Hvordan fritiden din ser ut avhenger av dine interesser og hvor i landet vertsfamilien din bor. Argentina er et langt land med store geografiske ulikheter. Fra subtropiske regioner i nord, til isbreer i sør, med store grønne områder og noen av Amerikas høyeste fjell imellom. Det organiseres flere turer i løpet av året som gir deg mulighet til å utforske store deler av landet.*

Mate & asados

Det sosiale er en viktig del av den argentinske livsstilen. Det våre tidligere utvekslingsstudenter har satt størst pris på med er argentinernes åpne og vennlige holdning. Forbered deg på å få mye oppmerksomhet og spørsmål fra nysgjerrige klassekamerater de første skoledagene.

Etter skoletid er den vanlig at argentinske ungdommer er sammen i store grupper, spiller basketball og fotball, eller snakker over en kopp “mate” som er en populær drikke i Sør-Amerika som minner om te. Det er også vanlig å arrangere grillfester (asados) sammen med venner og familie. Å reise til Argentina som utvekslingsstudent er det perfekte valget for deg som er sosial og ønsker å lære deg spansk. 

*Mot en tilleggskostnad

Se våre informasjonsmøter

 

Å bo med en argentinsk vertsfamilie

min argentinske vertsfamilie

Som utvekslingsstudent i Argentina vil du bo hos en åpen og imøtekommende argentinsk vertsfamilie. Dette er en fantastisk mulighet til å få en genuin opplevelse av den argentinske kulturen. Du vil delta i familiens aktiviteter, praktisere språket i hverdagen og bli godt kjent med en omsorgsfull familie.

Argentinske familier er ofte veldig åpne og ærlige. Du kan være åpen og uttrykke dine meninger. Ikke ta det personlig om noen hever stemmen. Her prater man ofte høylytt og mye. Dette kan føles litt overveldende i starten, men etter noen få måneder vil du finne deg selv engasjert i høylytte diskusjoner og debatter på spansk.

Nøye utvalgte vertsfamilier

Våre vertsfamilier er nøye utvalgt og ser frem til å ønske deg velkommen inn i sitt hjem. Familiene kommer i alle former og størrelser, men den typiske argentinske familien består av mor, far og 2-3 barn. Familiene er vanligvis veldig nære besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn, så du kan forvente å bli godt kjent med mange omsorgsfulle argentinere i løpet av utvekslingsåret her. Noen familier bor på landet, mens andre bor i mindre og større byer. Uansett så gleder de seg til å ønske deg velkommen, og til å lære mer om din kultur. 

Om våre vertsfamilier

Fakta: utveksling i Argentina

vakker natur

• Alder: 14–18 år
• Avreise: januar/februar eller juli/august
• Språkkrav: ingen, men grunnleggende spanskkunnskaper anbefales
• Visum: ja
• Områdevalg: nei
• Soft Landing Camp: ja, i Córdoba
• Skoledagen: vanligvis fra 7.35 til 16.00
• Fag: både obligatoriske fag og valgfag
• Reiser: turer organiseres mot en ekstra kostnad
• Program: Classic High School

Søk om å reise på utveksling