Livet som utvekslingsstudent i Argentina

Nydelig utsikt i Puerto Madryn

Argentina har mye å tilby. Landet har god mat og et rikt folkeliv med mange tradisjoner! Argentinerne er familiekjære og du kommer raskt til å føle deg som hjemme i din argentinske familie. 

Som utvekslingsstudent i Argentina vil du bo i et av landets mindre byer. Alle rundt deg kommer til å ville vise deg hvordan en ekte argentiner lever livet sitt, og du vil derfor fort bli kjent med det nye landet.

Vertsfamilien din
Du vil bli ønsket velkommen i vertsfamilien som et nytt familiemedlem og det forventes at du deltar i familieaktiviteter helt fra begynnelsen. Vertsfamilien vil hjelpe deg med språket, og lære deg det meste om den lokale kulturen. 

Fordi de fleste familiene blir funnet gjennom skolen, vil vertsfamilien din sannsynligvis ha barn som også går på high school, selv om dette ikke er garantert. Alle familiene er frivillige, og velger å ta imot en utvekslingsstudent fordi de synes det er spennende og ønsker å dele sin kultur.

Det sosiale livet i Argentina 
Sosialt liv er viktig for det argentinske folk. Familiene er sterkt knyttet, og det er typisk å ha middager eller sammenkomster der mange generasjoner av familien er representert. Hovedsakelig er forholdet mellom eldre og yngre mennesker veldig avslappet. Det er viktig at de yngre viser respekt for de eldre medlemmene av familien, men på å samme tid er de fleste av de eldre slektningene veldig lette å snakke med. 

Venner er også veldig viktig og argentinerne bruker mye tid på å ta vare på sine vennskap. Tenåringer liker å gå ut sammen i grupper. Populære fritidsaktiviteter kan være å gå i parken, gå på kino, shopping eller gå på kafé for å drikke ”mate” (en lokal te-drikk).

Skolen i Argentina
På utveksling i Argentina vil du gå på skolen enten på formiddagen (7-12) eller på ettermiddagen (13-18). På de aller fleste skolene er skoleuniform påkrevd. Du kommer til å studere ca. 11 forskjellige fag, hvorav noen av obligatoriske. De obligatoriske fagene varierer fra skole til skole, men pleier å være: spansk, argentinsk litteratur, geografi, biologi og matte.  

Skoleåret i Argentina starter i februar, og du kan derfor velge å starte oppholdet ditt enten i februar, eller i juli/august. Du kan også velge om du vil være i Argentina i 5 eller 11 måneder. 

Aktiviteter i løpet av utvekslingsåret 
Bli med på sport og kulturelle aktiviteter sammen med dine argentinske klassekamerater! Dette er en god måte å bli kjent med nye studenter på. 

Studentene melder seg vanligvis inn i en sportsklubb, eller de tar privattimer etter skolen. Det kan derfor være lurt å høre med de andre studentene hvilke aktiviteter de deltar i, og hva de anbefaler. Både vertsfamilien og din kontaktperson vil også kunne hjelpe deg med å finne aktiviteter i nærområdet. 

Høres dette interessant ut? Kontakt oss for et gratis og uforpliktende intervju! 

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"