Reis på utveksling til Australia

 

Som utvekslingsstudent i Australia vil du få oppleve den såkalte aussie-livsstilen som landet er kjent for. Med sine mange sandstrender, fantastiske snorklemuligheter og sol som skinner året rundt er det enkelt å forstå hvorfor studenter fra hele verden velger Australia som sin utvekslingsdestinasjon.

Med Explorius får du muligheten til å skreddersy ditt utvekslingsår i Australia. Du kan for eksempel velge å kombinere en opplevelsesfylt hverdag med en høyt anerkjent undervisning i populære delstater som New South Wales eller Queensland. Levestandarden i Australia er høy, menneskene er vennlige og du får sjansen til å bli flytende i et av verdens største språk i løpet av utvekslingsåret her.

Velkommen til landet down under!

Søk om å reise på utveksling

 

Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr tre ulike utvekslingsprogram i Australia. Les mer om våre utvekslingsprogram.

Velg område i Australia

Vil du bo i en bestemt delstat i Australia eller er det viktig for deg å bo nær kysten? Med Explorius får du muligheten til å velge hvordan du vil at ditt australske utvekslingsår skal se ut. Sjekk ut våre områdevalg og velg hvor i Australia du skal tilbringe utvekslingsåret.

Se våre områdevalg

Skolen i Australia

Som utvekslingsstudent i Australia vil du oppleve hvordan det er å leve som en ekte australsk ungdom. Skoleuniformer, grønne områder rundt skolen og undervisning av høy kvalitet. Alt dette venter på deg Down Under. 

I motsetning til de fleste skoler i Europa og Amerika er skolene i Australia bygget på en måte som gjør at elevene tilbringer mye tid utendørs. Du går ut blant vakre trær og natur for å komme til neste time. Dette er en av de små tingene som utvekslingsstudenter ofte setter stor pris på. 

Fag og skoleaktiviteter

I Australia for du ofte mulighet til å sette sammen din egen timeplan sammen med rådgiver på skolen. For utenom de obligatoriske fagene som matte og engelsk, får du mulighet til å velge blant mange ulike fag. Dersom du har mulighet til det anbefaler vi at du velger fag som ikke er vanlige i Norge. Dette kan være Aboriginal StudiesMarine Studies eller Outdoor Education for eksempel. Hvilke fag som tilbys varierer fra skole til skole. 

Australske skoler tilbyr ofte ulike sporter og aktiviteter som du kan engasjere deg i. Forskjellige sporter og aktiviteter tilbys i de ulike sesongene. Populære sporter er fotball, australsk fotball og basketball. Noen skoler tilbyr også klubber, som for eksempel kunstklubb og lekseklubb. Å engasjere seg i ulike aktiviteter er en flott måte å bli kjent med dine medelever og bli en del av skolemiljøet.

Skoleferier

Det australske skoleåret er fortelt i fire semestre. Semestrene starter vanligvis I februar, april, juli og oktober. Som utvekslingsstudent starter du i februar eller juli. 

De fleste skoler har en to uker lang påskeferie, to uker fri I juni/juni, to uker fri I september/oktober om rundt 7 uker sommerferie fra desember til januar. Feriene er en god mulighet til å reise på utflukter sammen med venner og vertsfamilien din.

Søk om å reise på utveksling

 

Soft Landing Camp i Sydney

  

Våre Soft Landing Camper gir deg den beste mulige starten på ditt utvekslingsår. Vi tilbyr to ulike camper i den populære byen Sydney. 

Soft Landing Camp i Sydney er den perfekte starten på ditt utvekslingsår i Australia. Her vil du lære mer om den australske livsstilen, og du vil møte andre Explorius-studenter som der frem mot nøyaktig de samme opplevelsene som deg. I løpet av dagene her vil dere selvfølgelig også få sett mye av det Sydney har å by på.

Soft Landing Camp er obligatorisk og inngår i programavgiften på Classic High School, Combo-programmet* og på Select High School for deg som reiser til Queensland. 

 

Soft Landing Camp – Classic High School og Combo

venner på utveksling

Når du og de andre utvekslingsstudentene lander i Sydney vil dere bli møtt av vårt personale. Vi drar så sammen til hotellet eller hostellet vi bor på under campen. Du vil dele rom med en eller flere Explorius-studenter. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Sydney kan se ut.  

Dagene i Sydney

Dag 1: Vi ankommer Sydney, sjekker inn og blir kjent med hverandre gjennom ulike aktiviteter. En morsom og avslappende dag venter. 

Dag 2: Vi tar del i et introduksjonsmøte og ulike gruppeaktiviteter hele dagen. Etter middag står filmkveld på planen. 

Dag 3: Vi drar på sightseeing og utforskrer Sydney. Vi vil se det berømte Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Etter sightseeingen tar vi ferje til Manly hvor alle får fritid. 

Dag 4: Avreise. La utvekslingsåret starte! 

*Soft Landing Camp er ikke inkludert i prisen for deg som reiser på Combo-programmet til Australia og New Zealand i totalt ett semester. 

Soft Landing Camp – Select High School

surfing i Australia

Når du og de andre utvekslingsstudentene lander i Sydney vil dere bli møtt av vårt personale. Vi drar sammen til hostellet eller hotellet vi skal bo på. Du vil dele rom med en eller flere Explorius-studenter. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Sydney kan se ut. 

Dag 1: Vi tar det rolig, nyter utsikten til Bondi Beach og blir kjent med hverandre.

Dag 2: Vi utforsker den Bondi og den avslappende livsstilen blant surfere på Bondi Beach. Du vil få muligheten til å delta på surfeleksjoner mot en tilleggskostnad.

Dag 3: Vi tar ferjen til Sydney Harbour og Operahuset. Resten av dagen tilbringer vi i sentrum av Sydney.

Dag 4: Tid for avreise. La utvekslingsåret starte!

Søk om å reise på utveksling

 

Fritiden i Australia

 
Fantastisk natur, travle storbyer, spennende dyreliv og vakre strender. Din fritid i Australia vil avhenge av hvor i landet du tilbringer utvekslingsåret. Du kan imidlertid regne med å få oppleve flere av de ovennevnte kjennetegnene, uansett hvor i Australia du bor. Det arrangeres* flere spennende utflukter i løpet utvekslingsåret, og du vil få muligheten til å se mange ulike deler av dette store landet. 

Sport og aktiviteter

surfing

Som utvekslingsstudent i Australia har du mulighet til å utøve din favorittsport eller aktivitet i lokale klubber i din by. Aktiviteter tilbys iblant gjennom skolen. Noen skoler tilbyr til og med fag som surfing og dykking.

Vi anbefaler varmt at du er så aktiv som mulig i løpet av utvekslingsåret i Australia. Det behagelige klimaet skaper perfekte muligheter for utflukter og morsomme utendørsaktiviteter. Du kan oppleve mer av landet ved å dra på fjellturer med venner, bilturer med vertsfamilien og utflukter via skolen. Ta surfeleksjoner, prøv dykking eller snorkle i det vakre korallrevet. Mange spennende muligheter venter på deg i Australia.

*Mot ekstra kostnad

Søk om å reise på utveksling

 

Bo hos en australsk vertsfamilie

vertsfamilier i australia

Uansett hvilket av våre utvekslingsprogram i Australia du velger, vil du bo sammen med en snill og omtenksom vertsfamilie i løpet av utvekslingsåret. Vertsfamilien din kommer til å introdusere deg til og gi deg et nærmere innblikk i den australske kulturen.

Ingen familier er like – noen bor i byer og andre på landet eller ved kysten. Noen har barn og andre har ikke det. Det alle vertsfamiliene har til felles er at de ser frem til å ønske en utvekslingsstudent velkommen inn i deres hjem og vise deg hvordan det er å bo som en ekte Aussie.

Australske høytider og spesialiteter

australia livsstil

Som del av en australsk familie, vil du ta del i morsomme og interessante høytider, som Australia Day og Anzac Day. Du vil få smake på typiske australske spesialiteter som kjøttpai, grillfest med sjømat og selvfølgelig den velkjente desserten pavlova. Noe annet du bør prøve er Vegemite, et populært pålegg til å ha på brødskiven. 

Vertsfamiliestipend

Våre vertsfamilier mottar vanligvis ingen kompensasjon for å ønske en utvekslingsstudent velkommen i sitt hjem. De velger å være vertsfamilie fordi de ønsker en morsom, spennende og givende opplevelse. Våre vertsfamilier på Select High School-programmet i Australia mottar imidlertid et stipend for å ta imot en utvekslingsstudent. Dette er for at vi skal være sikre på at vi finner en vertsfamilie i nærheten av skolen du har valgt. Vertsfamiliene er akkurat like nøye utvalgt og går igjennom samme søknadsprosess som familiene på de andre programmene.

Les mer om våre utvekslingsprogram i Australia 

 

Fakta: utveksling til Australia

naturen i Australia

 • Alder: 15 – 17 år 
 • Avreise: januar eller juli
 • Språkkrav: minimum karakter 3
 • Visum: ja
 • Områdevalg: ja 
 • Soft Landing Camp: ja, i Sydney
 • Skoledag: ca 8:15 til 15:20 
 • Fag: både obligatoriske og valgfag
 • Studieretninger: studiespesialisering, medier og kommunikasjon, idrett og musikk, dans og drama
 • Reisemuligheter: flere reiser arrangeres mot en tilleggskostnad
 • Programmer: flere ulike programmer