Reis på utveksling til Australia

 

Som utvekslingsstudent i Australia får du oppleve den såkalte aussie-livsstilen som landet er kjent for. Med sine mange sandstrender, fantastiske snorklemuligheter og sol som skinner året rundt er det enkelt å forstå hvorfor studenter fra hele verden velger Australia som sin utvekslingsdestinasjon.

Med Explorius får du muligheten til å skreddersy ditt utvekslingsår i Australia. Du kan for eksempel velge å kombinere en opplevelsesfylt hverdag med en høyt anerkjent undervisning i populære delstater som New South Wales eller Queensland. Levestandarden i Australia er høy, menneskene er vennlige og du får sjansen til å bli flytende i et av verdens største språk i løpet av utvekslingsåret her.

Velkommen til landet down under!


Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr flere ulike utvekslingsprogram i Australia. Les mer om våre utvekslingsprogram.

Søknadsfristen til Australia Select-programmet for skoleåret 2022/23 har gått ut. Sikre deg din skoleplass for skoleåret 2023/24 allerede nå!


Skolen i Australia

Nye venner på utveksling i Australia med Explorius

Som utvekslingsstudent i Australia får du oppleve hvordan det er å leve som en ekte australsk ungdom. Skoleuniformer, grønne uteområder og undervisning av høy kvalitet. Alt dette venter på deg Down Under. 

I motsetning til de fleste skoler i Europa og Amerika er skolene i Australia bygget på en måte som gjør at elevene tilbringer mye tid utendørs. Du går ut blant vakre trær og natur for å komme til neste time. Dette er en av de små tingene som utvekslingsstudenter ofte setter stor pris på. 

Fag og skoleaktiviteter

Gruppe med surfere i Australia

I Australia er det vanlig å sette sammen timeplanen sammen med rådgiver på skolen. For utenom de obligatoriske fagene som matte og engelsk, kan du velge blant mange ulike fag. Dersom du har mulighet til det anbefaler vi at du velger fag som ikke er vanlige i Norge. Dette kan være Aboriginal StudiesMarine Studies eller Outdoor Education for eksempel. Hvilke fag som tilbys varierer fra skole til skole. 

Australske skoler tilbyr ofte ulike sporter og aktiviteter som du kan engasjere deg i. Forskjellige sporter og aktiviteter tilbys i de ulike sesongene. Populære sporter er fotball, australsk fotball og basketball. Noen skoler tilbyr også klubber, som for eksempel kunstklubb og lekseklubb. Ved å engasjere deg i ulike aktiviteter på skolen blir du enkelt kjent med dine medelever og blir en del av skolemiljøet. 

Skoleferier

 Glade utvekslingstudenter i Australia

Det australske skoleåret er fortelt inn i fire terminer. Terminene starter vanligvis i februar, april, juli og oktober. Som utvekslingsstudent starter du i juli og avslutter skoleåret i april eller juli året etter. 

De fleste skoler har en to uker lang påskeferie, to uker fri i juni/juli, to uker fri i september/oktober om rundt sju uker sommerferie fra desember til januar. Feriene gir deg muligheten til å reise på utflukter sammen med venner og vertsfamilien din.

Søk om å reise på utveksling


Soft Landing Camp i Sydney

  

Vår Soft Landing Camp gir deg den beste mulige starten på ditt utvekslingsår. På Soft Landing Camp lærer du mer om den australske livsstilen, og du møter andre Explorius-studenter som ser frem mot nøyaktig de samme opplevelsene som deg. I løpet av dagene her får dere selvfølgelig også sett mye av det Sydney har å by på.

Dine dager i Sydney

Gutter på utveksling i Australia

Når du og de andre utvekslingsstudentene lander i Sydney blir dere møtt av våre camp-ledere. Vi drar  sammen til hotellet eller hostellet vi skal bo på. Du deler rom med en eller flere Explorius-studenter.

Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Sydney kan se ut.   

Dag 1: Vi ankommer Sydney, sjekker inn og blir kjent med hverandre gjennom ulike aktiviteter. En morsom og avslappende dag venter. 

Dag 2: Vi tar del i et introduksjonsmøte og ulike gruppeaktiviteter hele dagen. Etter middag står filmkveld på planen. 

Dag 3: Vi drar på sightseeing og utforsker Sydney. Vi ser blant annet det berømte Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Etter sightseeingen tar vi ferje til Manly hvor alle får fritid. 

Dag 4: Avreise. La utvekslingsåret starte! 

Søk om å reise på utveksling

Fritiden i Australia

 
Fantastisk natur, travle storbyer, spennende dyreliv og vakre strender. Din fritid i Australia avhenger av hvor i landet du tilbringer utvekslingsåret. Du kan imidlertid regne med å få oppleve flere av de ovennevnte kjennetegnene, uansett hvor i Australia du bor. Det arrangeres* flere spennende utflukter i løpet utvekslingsåret, og du får muligheten til å se mange ulike deler av dette store landet. 

Sport og aktiviteter

Utvekslingstudenter tester surfing i Australia

Som utvekslingsstudent i Australia har du mulighet til å utøve din favorittsport eller aktivitet i lokale klubber i din by. Aktiviteter tilbys iblant gjennom skolen. Noen skoler tilbyr til og med fag som surfing og dykking.

Vi anbefaler varmt at du er så aktiv som mulig i løpet av utvekslingsåret i Australia. Det behagelige klimaet skaper perfekte muligheter for utflukter og morsomme utendørsaktiviteter. Du kan oppleve mer av landet ved å dra på fjellturer med venner, bilturer med vertsfamilien og utflukter via skolen. Bli med på surfekurs, prøv dykking eller snorkle i det vakre korallrevet. Mange spennende muligheter venter på deg i Australia.

*Mot ekstra kostnad

Søk om å reise på utveksling

Bo hos en australsk vertsfamilie

vertsfamilier i australia

Uansett hvilket av våre utvekslingsprogram i Australia du velger, bor du sammen med en snill og omtenksom vertsfamilie i løpet av utvekslingsåret. Vertsfamilien din kommer til å introdusere deg til og gi deg et nærmere innblikk i den australske kulturen.

Ingen familier er like – noen bor i byer og andre på landet eller ved kysten. Noen har barn og andre har ikke det. Det alle vertsfamiliene har til felles er at de ser frem til å ønske en utvekslingsstudent velkommen inn i sine hjem og vise dem hvordan det er å bo som en ekte Aussie.

Australske høytider og spesialiteter

australia livsstil

Som del av en australsk familie, får du ta del i mange morsomme og interessante høytider, som Australia Day og Anzac Day. Du vil få smake på typiske australske spesialiteter som kjøttpai, grillfest med sjømat og selvfølgelig den velkjente desserten pavlova. Noe annet du bør prøve er Vegemite, et populært pålegg til å ha på brødskiven.  

Om våre vertsfamilier


Fakta: utveksling til Australia

naturen i Australia

 • Alder: 15 – 17 år 
 • Avreise: januar eller juli
 • Språkkrav: minimum karakter 3
 • Lånekassen: ja, i Vg2
 • Visum: ja
 • Områdevalg: ja 
 • Soft Landing Camp: ja, i Sydney
 • Skoledag: ca 8.00 til 15.00 
 • Fag: både obligatoriske og valgfag
 • Studieretninger: studiespesialisering, medier og kommunikasjon, idrett og musikk, dans og drama
 • Reisemuligheter: nei
 • Programmer: Select High School

 

Søk om å reise på utveksling