Livet som utvekslingsstudent i Australia

Blue Mountain

Australia har mye å by på! Ikke bare kommer du til å lære flytende engelsk i løpet av din tid ‘down under’, men du vil også oppleve utrolig masse spennende, og bringe med deg fantastiske minner hjem til Norge! 

Som utvekslingsstudent i Australia vil du raskt oppdage den avslappede livsstilen blant australierne, og du vil tilbringe mye av tiden din sammen med venner. På grunn av klimaet er utendørsaktiviteter svært populært, og det anbefales virkelig at du prøver ut så mange nye aktiviteter som mulig!  

Din australske vertsfamilie 
Vertsfamilien vil være dine nærmeste i løpet av utvekslingsåret ditt. De vil ønske deg velkommen som et nytt familiemedlem, og det forventes at du deltar i familieaktiviteter helt fra starten av. Familien vil introdusere deg til den australske kulturen og familiens egne tradisjoner. De har valgt å ta imot et utvekslingselev fordi de synes det er spennende, og sannsynligvis ønsker de også å lære om Norge og din kultur hjemmefra. 

Skolen i Australia 
Det australske skolesystemet kan sies å være en kombinasjon av det norske og det amerikanske. Skolen er kjent for høy akademisk standard, og du vil kombinere obligatoriske fag med valgfag. Tilbudene varierer fra skole til skole, dersom du har noen spesielle krav til fag, anbefaler vi vårt Select-program

Videre er skolen i Australia ganske annerledes fra det norske skolesystemet. Det er vanlig at elevene går med skoleuniform, og tiltaler lærerne som Ms, Mrs eller Mr. 
Skoleåret er delt inn i fire terminer med start i januar, april/mai, juni/juli og september/oktober. Du kan selv velge om du ønsker å starte i januar (australsk skolestart) eller til høsten (norsk skolestart). 

Aktiviteter i løpet av utvekslingsåret 
Australiere er veldig aktive og tilbringer mye tid i naturen. Australiens fotball, volleyball, surfing, piknik og camping er populære utendørsaktiviteter. Stort sett alle familiemedlemmer holder på med en eller annen form for idett, og vi anbefaler at du prøver så mange nye aktiviteter som mulig. 

Australske skoler er ganske like våre skandinaviske skoler når det kommer til aktiviteter og mulighetene for å drive med idrett. De fleste skolene har ingen organiserte aktiviteter eller idrettslag. Men mange skoler arrangerer ulike turneringer mellom skolene i nærområdet. 

Vertsorganisasjonen din i Australia arrangerer også et par lengre reiser i løpet av utvekslingsåret. Disse kan du delta på om du ønsker det. Disse reisene koster ekstra, men organisasjonene jobber hard for å holde kostnadene så lave som mulig. I visse australske stater arrangeres det også mindre utflukter hver måned. Disse koster også ekstra, men betydelig mindre enn de lengre reisene. Du vil få mer informasjon om disse turene etter at du har ankommet Australia.

Høres livet i Australia fint ut? Meld deg på et gratis og uforpliktende intervju med oss!  

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"