Reis på utveksling til Canada

Nye utsikter på utveksling i Canada

Opplev det fascinerende landet Canada som utvekslingsstudent. Canada er et mangfoldig og vakkert land, som tilbyr stor variasjon i klima, språk og landskap. Menneskene er gjestfrie, utdanningen er en av verdens beste, og naturen er helt magisk. Canada har alt du trenger for et vellykket skoleår i utlandet.

Det enorme landet tilbyr alt fra livlige storbyer som Vancouver og Toronto til den spektakulære fjellkjeden Rocky Mountains og lange sandstrender ved kysten. Du kommer snart til å oppdage at Canada tilbyr mye mer enn bare snøkledde landskap og hockey, som den canadiske stereotypen ofte tilsier. I Canada finner du alt, og du kommer til å være takknemlig for at du valgte å tilbring utvekslingsåret akkurat her.

Søk om å reise på utveksling


Våre utvekslingsprogram

 I Canada tilbyr vi Select High School og Boarding School. Les mer om våre programmer i Canada.


Om high school i Canada

Cheerleading i Canada

Som utvekslingsstudent i Canada kommer du til å få et unikt innblikk i livet til canadiske tenåringer. Skolene i Canada holder høy akademisk standard og er kjente for den pedagogiske undervisningen. Du kommer garantert til å kjenne igjen mange elementer fra amerikanske high school-filmer, som gule skolebusser, high school spirit og klassiske arrangementer som homecoming og prom. Et gøy år lærerikt high school-år venter på deg i Canada.

Fag og skoleaktiviteter

Sport på High School i Canada

Som elev på en canadisk skole vil du få muligheten til å sette sammen den perfekte timeplanen for deg. Du kan velge de fagene som passer dine interesser og som du trenger for å fullføre videregående hjemme i Norge. De canadiske skolene tilbyr blant annet fag for deg som går studiespesialisering, idrett og kunst, arkitektur og design.Valgmulighetene er mange!

Det finnes mange ulike sporter og aktiviteter som du kan ta del i etter skoletid. Du kan for eksempel bli med på fotball-, volleyball-, lacrosse- eller curlinglaget. Noen skoler tilbyr også fritidsklubber som Social Justice Club eller Recycling Club.

Gi oss beskjed dersom du utøver en spesiell sport og ønsker muligheten til å fortsette med dette under utvekslingsåret. De canadiske skolene har fantastiske sportsprogram med fokus på blant annet hockey, alpint og basketball. Om du vil ta din interesse til et nytt nivå, gjør du rett i å velge Canada.

 

Semestre og ferier

Vinter i Canada

Det canadiske skoleåret deles vanligvis inn i to semestre som starter i september og februar. De fleste skolene har to uker høstferie i september/oktober, to uker juleferie, to uker fri i mars og omtrent to måneder sommerferie fra juni til august. Feriene gir deg en perfekt mulighet til å reise på ferier eller utflukter med vennene dine eller vertsfamilien.

Søk om å reise på utveksling

 


Soft Landing Camp i New York

Som kommende utvekslingsstudent i Canada vil du få muligheten til å delta på vår populære Soft Landing Camp* på begynnelsen av utvekslingsåret. Vi tilbyr Soft Landing Camp for våre Canada-studenter i New York. Dette er den perfekte starten på din utveksling! Her vil du møte andre utvekslingsstudenter som også skal tilbringe sitt utvekslingsår i Nord-Amerika og får forberedt deg på tiden i ditt nye vertsland. Du får selvfølgelig også utforske en av disse fantastiske byene, med sightseeing og andre morsomme aktiviteter. 

Soft Landing Camp i New York

Soft Landing Camp i USA

Siden de fleste som deltar på Soft Landing Camp i New York skal tilbringe sitt utvekslingsår i USA, vil campen ha fokus på USA. Dersom det er nok Canada-studenter påmeldt, vil det være mulig med separate grupper som fokuserer på hvert land. Uansett vil du få nyttig informasjon om hvordan du best kan tilpasse deg en ny kultur, skole og vertsfamilie. Du vil også bli kjent med andre studenter som har samme spennende reise som deg fremfor i vente.

Nedenfor finner du et eksempel på hvordan dagene i New York kan se ut.

Dine dager i New York

Dag 1: Ankomst og introduksjonsmøte.

Dag 2:
“Adapt to America/Canada” workshop på morgningen. Sightseeing i Upper Manhattan inkludert lunsj i Central Park etterpå. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square og Madison Square Garden.

Dag 3: “American/Canadian culture” workshop på morgningen. Sightseeing i Lower Manhattan etterpå. Se 9/11 Memorial, frihetsgudinnen, Wall Street, Chinatown og Little Italy.

Dag 4: Avreise. La utvekslingsåret starte!


Ved ankomst i New York vil du bli møtt på flyplassen av våre camp-ledere. Sammen kjører vi til hotellet det du deler rom sammen med andre Explorius-studenter. Frokost er inkludert hver dag på campen.


*Dette gjelder for deg som starter utvekslingsåret på høsten. 

 

Søk om å reise på utveksling


 

Din fritid i Canada

Sommer i Canada

Fortryllende innsjøer, snødekte fjell, livlige byer og imponerende nasjonalparker. Canada har mye å tilby, og hvordan fritiden din blir seende ut, kommer an på hvor i landet du velger å bo. En ting mange av våre utvekslingsstudenter i Canada har til felles, er at de bruker store deler av fritiden på sport og aktiviteter arrangert av skolen. Ved å engasjere deg i skoleaktiviteter møter du nye venner samtidig som du skaper morsomme minner fra utvekslingsåret i Canada.

 

Vinter- og sommeraktiviteter

Ski i Rockey Mountaina

Ettersom at klimaet og naturen i Canada er optimalt for å stå på ski, er dette en populær sport i hele landet. De mest populære skiområdene er British Columbia og Alberta i vest, og hovedsakelig Quebec, men også Ontario i øst. Skianleggene i den vestre delen av landet skal være noen av de beste i verden. Der finner du fantastiske skimuligheter i blant annet Whistler og Canadian Rockies. Skisesongen varer vanligvis fra november til april.

Om du liker vinteraktiviteter så kommer du til å elske Canada, men det finnes mye mer å gjøre på fritiden. Om våren og sommeren er det vanligvis varmt og solfylt – da kan du for eksempel slappe av på stranden, gå tur i fantastiske nasjonalparker eller svømme i en av landets mange innsjøer. De største byene arrangerer ofte musikkarrangementer og andre typer festivaler, som gjør Canada til et land under sommermånedene.

Søk om å reise på utveksling

 

Å bo med en canadisk vertsfamilie

Livet med en Canadisk vertsfamilie

Ved å bo hos en vertsfamilie, kommer du til å få et nært innblikk i det canadiske hverdagslivet. Dette er den absolutt beste måten å bli ordentlig kjent med landet på. Du vil oppleve ekte canadisk kultur samtidig som du vil være med på familiens fritidsaktiviteter. Du vil også få muligheten til å smake typiske canadiske retter, som poutine, bannock bread og tourtiène.

Nøye utvalgte vertsfamilier

På skitur med vertsfamilien

Alle våre familier er nøye utvalgt og ser frem til å ønske deg velkommen inn i sitt hjem. Noen av familiene har barn og dyr, mens noen er unge og andre er eldre. Det alle har til felles er at de ser frem imot å introdusere seg til din kultur, samtidig som at de ønsker å ta del av din. Familiene setter alltid stor pris på at våre utvekslingsstudenter tar egne initiativ og lager en typisk matrett fra sin hverdag hjemme. 

Om våre vertsfamilier


 

Fakta: utveksling i Canada

Et utvekslingsår i Canada

 • Alder: 14–18 år
 • Avreise: august/september
 • Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper, enkelte skoler krever også litt fransk
 • Engelsktest: vanligvis ikke, noen skoler krever dette
 • Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
 • Visum: ja
 • Områdevalg: ja
 • Soft Landing Camp: ja, i New York
 • Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 15.00
 • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
 • Reisemuligheter: utflukter arrangeres iblant i regi av skolen eller din lokale kontaktperson mot en ekstra avgift
 • Studieretning: studiespesialisering, idrett og kunst, design og arkitektur
 • Program: Select High School og Boarding School.

 

Søk om å reise på utveksling