Reis på utveksling til Kina

Som utvekslingsstudent i Kina vil du få en livsendrende opplevelse. Du vil utvide din globale bevissthet og få uvurderlige livskunnskaper. I tillegg vil du få muligheten til å lære det mest talte språket i verden! 

Kina er en av de raskest voksende økonomiene i verden og stadig flere bedrifter søker mennesker som kan snakke kinesisk og forstå kulturen. Å reise til Kina og lære mandarin vil gi deg en stor fordel i livet og i karrieren din.  

Med Explorius får du sjansen til å oppleve den ultimate High School-opplevelsen i Kina. Du vil bo sammen med dine studievenner på campus i ukedagene og utforske landet fra vertsfamiliens hjem i helgene. Dette er den perfekte kombinasjonen av å bo på campus med andre studenter på din egen alder og oppleve turer og aktiviteter med en varm vertsfamilie. 

Dette er et utmerket valg for studenter som er interessert i og ønsker å lære mer om kinesisk kultur, språk og ikke minst, den rike historien! 

Søk på ditt High School-år

Våre high school-programmer

I Kina tilbyr vi Classic High School. Les mer om våre programmer i Kina.

Om High School i Kina

Skolen i Kina vil være både utfordrende og givende. Du vil mest sannsynlig bli plassert på Senior 1-nivå (tilsvarende 10. klasse). Siden skolen er såpass høyt prioritert for kinesiske studenter, vil det meste av sosialt samvær foregå i klasserommet, i studiegrupper eller gjennom skolerelaterte aktiviteter som sport eller dans. 

Elevene våre bor på skolen i ukedagene og spiser alle måltider i skolens kantine. Dette lar deg få et dypt vennskap med klassekameratene og et reelt innblikk i hvordan dagliglivet er for kinesiske studenter. 

En gjennomsnittlig skoledag begynner rundt kl. 08.00 og slutter kl. 17.00, med en to timers lunsjpause. Skoledagen starter ofte med flaggheising og et foredrag fra rektoren, som snakker i megafon.

Skolefag og fritidsaktiviteter

Som utvekslingsstudent i Kina vil du få et bredt spekter av skolefag. Fagene vil inkludere kinesisk, matematikk, engelsk, historie, geografi, kjemi, fysikk, biologi og gym. 

Siden studentene bor på campus vil du alltid ha morsomme fritidsaktiviteter tilgjengelig på skolen. 

Lære mandarin

Kinesisk er det mest talte språket globalt, og å lære språket gir tilgang til en helt ny verden av muligheter. Selv om det er helt annerledes enn det norske språket, er mange av studentene våre overrasket over hvor lett det er å lære. Grammatikken oppleves ofte som mindre komplisert enn i Norge; noen anser det til og med som et mer logisk språk. Det blir også sett på som et mer kunstnerisk språk ettersom de skrevne ordene er ikoniske grafiske tegn i stedet for bokstaver.

Sport

Sport er en viktig del av kinesisk kultur, og det er mange alternativer tilgjengelig på kinesiske skoler. De mest populære idrettene er basketball, fotball, bordtennis, dans, løping, kampsport og volleyball. Hvis du er interessert i en bestemt sport, vil vi gjøre vårt beste for å få en plassering på en skole som tilbyr denne sporten. Hvis du vil øke sjansene for å få din sport, anbefaler vi at du bestiller så tidlig som mulig.

Soft Landing Camp i Beijing

Ditt store High School-eventyr starter på best mulig måte på vår populære Soft Landing Camp. Sammen med studenter fra hele verden får du en sjanse til å lære mer om kulturen og språket og samtidig utforske en av verdens mest fantastiske byer - Beijing. 

Å dra på Soft Landing Camp er noe du bare vil oppleve en gang i livet. Når elevene våre snakker om campen, nevner de ofte hvor viktig det var for dem å dele dette øyeblikket med andre i nøyaktig samme situasjon. 

Nedenfor finner du et eksempel på hvordan dagene på Soft Landing Camp i Beijing kan se ut. 

Dagene i Beijing

Dag 1: Ankomst og introduksjonsmøte. 

Dag 2: Vi starter med noen innledende forelesninger og teambyggingsaktiviteter. Du lærer mer om kinesisk historie, geografi og kultur. Etterpå besøker vi Den forbudte by. 

Dag 3: Flere teambuildingsaktiviteter. Sightseeing og shopping i Beijing. Vi avslutter sightseeingen på en av de flotte restaurantene i Sanlitun. 

Dag 4: Avgangstid. La utvekslingseventyret begynne!  

Ved ankomst vil du bli hentet på flyplassen av personalet vårt. Sammen kommer vi til skolen hvor du vil dele rom med andre internasjonale studenter. Alle måltider er inkludert, hver dag på Soft Landing Camp. 

Søk på ditt High School-år

Fritiden i Kina

Du vil nok se på skolelivet i Kina som pulserende og imøtekommende, med mange muligheter til å delta på arrangementer og aktiviteter. Det er lett å møte nye mennesker med samme interesse. Det er mange morsomme aktiviteter, for eksempel karaoke, kinoer, shopping og mange forskjellige utendørsaktiviteter. 

Rik kultur og historie

Kinas historie og kultur er en av verdens eldste og strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Ved å studere og bo i landet får du en mye dypere innsikt og forståelse av kulturen enn en vanlig turist noensinne kan få. Du vil også få muligheten til å oppleve Kinas mange tradisjonelle festivaler. De viktigste er det kinesiske nyttåret og midthøst-festivalen.

Vertsfamiliens beliggenhet

Våre vanligste plasseringer er Beijing, Shijiazhuang, Xi`an og Guiyang, men vi har også vertsfamilier over hele Kina.

Mer om våre vertsfamilier

Raske fakta: utvekslingsstudent i Kina

  • Alder: 14–18 år
  • Avreise: august eller september
  • Språkkrav: ett år med kinesisk språkopplæring. Noen skoler godtar elever med mindre språkkunnskaper, men antall plasser er begrenset
  • Visum: ja 
  • Områdevalg: nei 
  • Soft Landing Camp: ja, i Beijing
  • Skoledag: normalt fra 08:00 til 17:00 
  • Fag: stort sett obligatorisk 
  • Turer som tilbys: ja, turer tilbys ofte av skolen eller vår partnerorganisasjon 
  • Program: Classic High School

Søk på ditt High School-år