Reis på utveksling til Frankrike

 

Tilbring utvekslingsåret ditt i Frankrike. Turister fra hele verden reiser til denne fascinerende nasjonen år etter år. Det er lett å forstå hva som lokker folk hit. Frankrike er et stort land som har mye å tilby. Du finner historiske steder, monumenter og slott i hele landet. Alle med en imponerende historie. Sammen med den ikoniske livsstilen i Paris, det vakre området Den franske riviera, fantastisk mote og enestående mat er det umulig å bli lei dette landet. 

Som utvekslingsstudent i Frankrike vil du oppleve mye mer av landet enn det du vil se som turist. Ved å bo hos en omsorgsfull vertsfamilie og gå på en lokal skole, vil du få et ekte innblikk i den franske kulturen og levemåten. Snart vil du også lære å snakke det vakre språket flytende, som i seg selv er en god nok grunn til å velge Frankrike. 

Bienvenue en France!

Søk om å reise på utvekslingVåre utvekslingsprogram

I Frankrike tilbyr vi flere ulike utvekslingsprogram. Les mer om programmene.

Om skolen i FrankrikeSom utvekslingsstudent i Frankrike vil du gå på fransk videregående skole, kalt “Le Lycée”. Skolene i Frankrike har et godt rykte, og lærerne har høye forventninger til deres elever. 

All undervisning vil foregå på fransk. Dette kan være utfordrende i begynnelsen, men lærerne vil være forståelsesfulle og gi deg den støtten du trenger. Du vil merke at språket vil bli bedre for hver dag som går. 

Fag og skoleaktiviteter

Du vil bli plassert i det trinnet som passer din tidligere kunnskap og alder best. De fleste skoler har obligatoriske fag, med på noen skoler kan du også velge fag selv. Matte, fransk, historie, geografi og språk (engelsk, tysk eller spansk) er ofte obligatoriske fag. 

Skolene i Frankrike tilbyr vanligvis ikke sport og aktiviteter, med unntak av boarding-skolene. Dersom du ønsker å drive med idrett i Frankrike, kan vertsfamilien din hjelpe deg med å komme i kontakt med en lokal klubb. 

Semester og ferier

Skoleåret starter i september og slutter i begynnelsen av juli. Det er vanlig med en eller to uker ferie rundt All Saint’s Day i november, i julen og i februar. Disse ukene er perfekte for å reise på turer og utflukter sammen med venner og vertsfamilien.

Soft Landing Camp i Paris

 

Uansett hvilke av våre utvekslingsprogram du velger, vil ditt store utvekslingseventyr starte på Soft Landing Camp i Paris. I løpet av fire dager vil du få muligheten til å utforske den ikoniske hovedstaden samtidig som du vil forberede deg på ditt nye liv i Frankrike.

Sammen med Explorius-studenter fra både Norge og andre land, vil du få den beste mulige starten på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Paris kan se ut.

Dagene i Paris

Dag 1: Ankomst og introduksjonsmøte. Etter dette drar vi på sightseeing og ser de mest kjente monumentene i Paris. Etter middag utforsker vi Paris sammen.

Dag 2: Sightseeing hele dagen. Vi besøker bydelen Montmartre der vi blant annet får se basilikaen Sacré-Cœur. Vi drar også opp i andre etasje av Eiffeltårnet.

Dag 3: Vi der mer av området 9th arrondissement og utforsker Pariseropraen, Pompidou-senteret og Les Grands Magasins de Louvre. Vi besøker også Louvre museet og vandrer langs elven Seine.

Dag 4: Orienteringsmøte og workshop der vii går igjennom de siste forberedelsene for utvekslingsåret starter. Sightseeing og fritid resten av dagen.

Dag 5: Tid for avreise. La utvekslingsåret starte!

Ved ankomst vil du bli møtt av vårt personale. Sammen drar vi til hotellet der du vil dere rom sammen med andre Explorius-studenter.

Språkkurs i Angoulême 

For at du skal få den beste forberedelsen når det gjelder språkkunnskaper, tilbyr vi et språkkurs i byen Angoulême ved starten av utvekslingsåret i Frankrike. Les mer om franskkurset.

Søk om å reise på utvekslingSolskinn, strandliv og fransk

La Reunion

Vil du lære å snakke fransk flytende, samtidig som du får strand og solskinnsgaranti? Grip sjansen og reis på utveksling til den franske øya Réunion i Det indiske hav. Les mer om utveksling til Réunion.

Søk om å reise på utveksling Fritiden i Frankrike

fransk flagg

Trendy byer, sjarmerende tettsteder, imponerende vingårder og vakre strender. Frankrike er et land full av kontraster, og du kommer garantert til å få en unik opplevelse som utvekslingsstudent her. Hvordan fritiden i Frankrike vil se ut, er avhengig av hvor i landet du bor, din vertsfamiliens livsstil og selvfølgelig - dine personlige interesser.

Ved å delta på aktiviteter sammen med vertsfamilien og venner i helgene og etter skoletid, vil du raskt bli kjent med den franske kulturen. På denne måten vil du ikke bare forbedre språkferdighetene, men du vil også få sett ulike deler av Frankrike samtidig som du blir kjent med nye mennesker. Franskmenn tilbringer mye tid sammen med slektninger og venner. Om de bor i byen, drar de gjerne en tur på landet i helgene.

Sports og aktiviteter

håndball
 
Franske ungdommer spiller ofte instrumenter som piano, gitar, trommer og fiolin. Dersom du spiller instrument, kan det være en god idé å ta det med til Frankrike. Om ikke, hvorfor ikke melde deg på noen pianotimer? Utveksling handler tross alt om å prøve nye ting.

 

Fotball er den mest vanlige sporten i Frankrike, og mange tenåringer trener på fritiden, enten i en klubb eller sammen med venner. Dersom du ønsker å bli medlem av en sportsklubb, vil det mest sannsynlig våre mange muligheter for det i ditt nærområde. Ved å holde deg aktiv vil du raskt møte nye venner og bli en del av lokalsamfunnet.

Søk om å reise på utvekslingÅ bo med en fransk vertsfamilie

vertsfamilien min

Ved å bo med en fransk vertsfamilie, vil du få et nært innblikk I hverdagslivet i Frankrike. Å bo sammen med lokale er den beste måten å oppleve Frankrike fra innsiden. Du kommer til å oppleve mer av den franske kulturen enn det stereotypiske, og du vil bli kjent med en omsorgsfull familie.

Din vertsfamilie kan være en familie med barn, et par uten barn eller en enslig vertsmor eller vertsfar. Det alle har til felles er at de ser frem til å ønske en utvekslingsstudent velkommen inn i sitt hjem.

Den franske matkulturen

Matkulturen i Frankrike er verdenskjent. En stereotype som faktisk er sann er at franskmenn spiser mye bagetter, croissanter og ost. Middagen avsluttes ofte med en ostetallark og du vil få mulighet til å smake alle mulige typer franske oster i løpet av utvekslingsåret her. Middagene varer ofte i timevis, der ulike måltider nytes og samtaleemner diskuteres. Sørg for å delta i matlagingen når vertsfamilien lager typiske franske retter, du komme garantert til å få nytte av disse kunnskapene når du er tilbake i Norge.

Vertsfamilien din er helt sikkert også nysgjerrige på matkulturen i Norge. Introduser dem gjerne til maten du bruker å spise hjemme hos din familie. De kommer til å sette like stor pris på det som du kommer til å sete pris på å bli servert deilige crêpes og pain au chocolates i løpet av tiden i Frankrike.

Om våre vertsfamilier 

Fakta: utveksling i Frankrike

fransk kultur

  • Alder: 14–18 år
  • Avreise: september
  • Språkkrav: nei, men grunnleggende fransk er foretrukket
  • Visum: nei
  • Områdevalg: nei
  • Soft Landing Camp: ja, i Paris
  • Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 17.00
  • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
  • Studieretning: studiespesialisering
  • Program: flere valg
Paris, Lyon, Cannes, Bordeaux og Strasbourg er blant landets mest besøkte byer – med imponerende arkitektur og atmosfære. 
Søk om å reise på utveksling