Reis på utveksling til Frankrike

 

Frankrike Classic er nå fullt for høst 2022. Les mer om vårt Early Bird-tilbud for å sikre deg din plass i Frankrike for 2023/2024!

Tilbring utvekslingsåret ditt i Frankrike. Turister fra hele verden reiser til dette fascinerende landet år etter år. Det er lett å forstå hva som lokker turistene hit. Frankrike er et stort land med mye å tilby. Du finner historiske steder, monumenter og slott i hele landet. Alt med en imponerende historie. Sammen med den ikoniske livsstilen i Paris, Den franske riviera, fantastisk mote og enestående mat er det umulig å bli lei dette landet. 

Som utvekslingsstudent i Frankrike vil du oppleve mye mer av landet enn de fleste turister. Ved å bo hos en omsorgsfull vertsfamilie og gå på en lokal skole, vil du få et ekte innblikk i den franske kulturen og levemåten. Snart vil du også lære å snakke det vakre språket flytende, som i seg selv er en god nok grunn til å velge Frankrike. 

Bienvenue en France!

Søk om å reise på utveksling

Våre utvekslingsprogram

I Frankrike tilbyr vi flere ulike utvekslingsprogram. Les mer om programmene.


Velg område i Frankrike

Bretagne, Normandie eller kanskje Occitanie i sør? Med Explorius kan du velge hvor du skal tilbringe utvekslingsåret. Sjekk ut våre områdevalg og sikre din plass i dag.

Se våre områdevalg

Om skolen i Frankrike

Nye venner på utveksling i Frankrike


Som utvekslingsstudent i Frankrike vil du gå på fransk videregående skole, kalt “Le Lycée”. Skolene i Frankrike har et godt rykte, og lærerne har høye forventninger til deres elever. 

All undervisning vil foregå på fransk. Dette kan være utfordrende i begynnelsen, men lærerne vil være forståelsesfulle og gi deg den støtten du trenger. Du vil merke at språket blir bedre for hver dag som går. 

Fag og skoleaktiviteter

Du vil bli plassert i det trinnet som passer din tidligere kunnskap og alder best. De fleste skoler har obligatoriske fag, men på noen skoler har du også valgfag. Matte, fransk, historie, geografi og språk (engelsk, tysk eller spansk) er ofte obligatoriske fag. 

Skolene i Frankrike tilbyr vanligvis ikke sport og aktiviteter, med unntak av boarding-skolene. Dersom du ønsker å drive med idrett i Frankrike, kan vertsfamilien din hjelpe deg med å komme i kontakt med en lokal klubb. 

Semester og ferier

Skoleåret starter i september og slutter i begynnelsen av juli. Det er vanlig med en eller to uker ferie rundt All Saint’s Day i november, i julen og i februar. Disse ukene er perfekte for å reise på turer og utflukter sammen med venner og vertsfamilien.

Soft Landing Camp i Paris

 

Uansett hvilket av våre utvekslingsprogram du velger, vil ditt store eventyr starte på Soft Landing Camp i Paris. I løpet av fire dager vil du få muligheten til å utforske den ikoniske hovedstaden samtidig som du forbereder deg på ditt nye liv i Frankrike.

Sammen med Explorius-studenter fra både Norge og andre land, vil du få den beste starten på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Paris kan se ut.

Dagene i Paris

Opplev Paris på Soft Landing Camp i Frankrike

 

Dag 1: Ankomst og introduksjonsmøte. Etter dette drar vi på sightseeing og ser de mest kjente monumentene i Paris. Etter middag utforsker vi Paris sammen.

Dag 2: Sightseeing hele dagen. Vi besøker bydelen Montmartre der vi blant annet får se basilikaen Sacré-Cœur. Vi drar også opp i andre etasje av Eiffeltårnet.

Dag 3: Vi ser mer av området 9th arrondissement og utforsker Pariseropraen, Pompidou-senteret og Les Grands Magasins de Louvre. Vi besøker også Louvre museet og vandrer langs elven Seine.

Dag 4: Orienteringsmøte og workshop der vi går igjennom de siste forberedelsene før utvekslingsåret starter. Sightseeing og fritid resten av dagen.

Dag 5: Tid for avreise. La utvekslingsåret starte!

Ved ankomst vil du bli møtt av våre camp-ledere. Sammen drar vi til hotellet der du vil dele rom sammen med andre Explorius-studenter.


Solskinn, strandliv og fransk

Reis på utveksling til Réunion

Vil du lære å snakke fransk flytende, samtidig som du får strand og solskinnsgaranti? Grip sjansen og reis på utveksling til den franske øya Réunion i Det indiske hav. Les mer om utveksling til Réunion.

 

Søk om å reise på utveksling 

Fritiden i Frankrike

Lær deg fransk på utveksling i Frankrike

Trendy byer, sjarmerende tettsteder, imponerende vingårder og vakre strender. Frankrike er et land full av kontraster, og du kommer garantert til å få en unik opplevelse som utvekslingsstudent her. Hvordan fritiden i Frankrike vil se ut, avhenger av hvor i landet du bor, din vertsfamiliens livsstil og selvfølgelig – dine personlige interesser.

Ved å delta på aktiviteter sammen med vertsfamilien og venner i helgene og etter skoletid, vil du raskt bli kjent med den franske kulturen. På denne måten vil du ikke bare forbedre språkferdighetene, men du vil også oppleve ulike sider av Frankrike samtidig som du blir kjent med nye mennesker. Franskmenn tilbringer mye tid sammen med slektninger og venner. Om de bor i byen, drar de gjerne en tur på landet i helgene.

Sport og aktiviteter

Delta på sport på utveksling i Frankrike
 
Franske ungdommer spiller ofte instrumenter som piano, gitar, trommer og fiolin. Dersom du spiller instrument, kan det være en god idé å ta med deg dette til Frankrike. Om du ikke spiller instrument, hvorfor ikke melde deg på noen pianotimer? Utveksling handler tross alt om å prøve nye aktiviteter.

Fotball er den mest vanlige sporten i Frankrike, og mange tenåringer trener på fritiden, enten i en klubb eller sammen med venner. Dersom du ønsker å bli medlem av en sportsklubb, vil det mest sannsynlig være mange muligheter for det i ditt nærområde. Ved å holde deg aktiv vil du raskt møte nye venner og bli en del av lokalsamfunnet.

Søk om å reise på utveksling

Å bo med en fransk vertsfamilie

Livet med vertsfamilien i Frankrike

Ved å bo med en fransk vertsfamilie, vil du få et nært innblikk i hverdagslivet i Frankrike. Å bo sammen med lokale er den beste måten å oppleve Frankrike fra innsiden. Du kommer til å oppleve mer av den franske kulturen enn det stereotypiske, og du vil bli kjent med en omsorgsfull familie.

Din vertsfamilie kan være en familie med barn, et par uten barn eller en enslig vertsmor eller vertsfar. Det alle har til felles er at de ser frem til å ønske en utvekslingsstudent velkommen inn i sitt hjem.

Den franske matkulturen

Deilig bakeverk i Frankrike

Matkulturen i Frankrike er verdenskjent. En stereotype som faktisk er sann er at franskmenn spiser mye bagetter, croissanter og ost. Middagen avsluttes ofte med et ostefat og du vil få mulighet til å smake alle mulige typer franske oster i løpet av utvekslingsåret her. Middagene varer ofte i timevis, der ulike måltider nytes og samtaleemner diskuteres. Sørg for å delta i matlagingen når vertsfamilien lager tradisjonelle franske retter, du komme garantert til å sette pris på denne erfaringen når du er tilbake i Norge.

Vertsfamilien din er helt sikkert også nysgjerrige på matkulturen i Norge. Introduser dem gjerne til maten du bruker å spise hjemme hos din familie. De kommer til å sette like stor pris på det som du setter pris på å bli servert deilige crêpes og pain au chocolates i løpet av tiden i Frankrike.

Om våre vertsfamilier 


Fakta: utveksling i Frankrike

Utveksling i deilige Frankrike

  • Alder: 14–18 år
  • Avreise: september
  • Språkkrav: nei, men grunnleggende fransk er foretrukket
  • Visum: nei
  • Områdevalg: ja
  • Soft Landing Camp: ja, i Paris
  • Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 17.00
  • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
  • Studieretning: studiespesialisering
  • Program: flere valg

 

Paris, Lyon, Cannes, Bordeaux og Strasbourg er blant landets mest besøkte byer – med imponerende arkitektur og atmosfære. 
Søk om å reise på utveksling