La vie en France

Fruktbod i Frankrike

Store deler av fritiden kommer du nok til å måtte bruke på skolearbeid, i hvert fall i begynnelsen, men dette kommer til å gi resultater i form av en perfekt fransk. Fritiden tilbringes med vertsfamilien og nye venner.

Franskmenn er stolte av kulturen og språket sitt og de deler det gjerne med andre. De fleste vet noe om den franske kulturen og historien, men det første du vil erfare som utvekslingstudent i Frankrike er at alt er annerledes enn hva du ventet deg!

Fransk hverdagsliv handler mest om venner og familie. Lange middager med familie og venner er typisk, på lik linje med besøk av venner og slektninger. Du er, som det nyeste familiemedlemmet, forventet å delta på disse sammenkomstene og du vil mest sannsynlig lære masse om fransk kultur og franskmenn generelt.

Franske studenter studerer forholdsvis mye, men de finner likevel som oftest tid til hobbyene sine. Skolene tilbyr stort sett aktiviteter på onsdag ettermiddag og i tillegg til disse, har mange ungdommer hobbyer utenom skolen. Vertsfamilien, og de nye vennene dine, vil fortelle deg om hvilke muligheter som finnes i din nye hjemby. Sannsynligvis vil du begynne med noen fritidsaktiviteter sammen med noen av de nye vennene dine fra skolen.

Franskmenn elsker lange diskusjoner. Alt fra små til store ting diskuteres over matbordet og du kommer sikkert til å bli overrasket over hvor engasjerte noen kan bli i en diskusjon! Til og med unge mennesker liker å diskutere fra tid til annen, noe du sikkert vil savne etter at du har kommet hjem fra utvekslingsåret i Frankrike!

Close
Takk for din interesse i Explorius Education AS. Explorius Education AS er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"