Skolen i Frankrike

Skolen i Frankrike er tøff, men innholdsrik. Onsdager er ofte halve dager og i blant kan det hende at de har skole på lørdag formiddag. I Frankrike har de ulike linjer som de følger på skolen og som utvekslingsstudent kommer du til å gå den mer gruppeorienterte linjen. 

Velger du å reise som utvekslingsstudent til Frankrike kommer du til å gå på en vanlig videregående skole. Her kommer du til å tilbringe dagene med franske elever og lærere. Lærerne tiltales med Madame og Monsieur. 

På timeplanen
Akkurat som i Norge kan man velge forskjellige retninger. Man kan velge mellom litterær, vitenskapelig, teknisk eller økonomisk retning. Som utvekslingsstudent havner man ofte i ellevte klasse (premiere). Her er studentene fokuserte på språk og litteratur.

Hvilken linje du blir plasser i avhenger av karakterene dine fra Norge og nivået på fransken din. Vanligvis er utvekslingsstudenter plassert i littéraire, som er litteraturlinjen. Fokuset er da på fransk litteratur, filosofi, historie, geografi og språkfag. De mest typiske språkene studentene velger er engelsk, spansk og tysk. En god del skoler tilbyr også kinesisk og arabisk.

Hvis du gjør det bra på skolen kan du kanskje delta i pre-bac, en litt mindre utgave av ”baccalauréat eksamen” i ellevte klasse. Den riktige eksamen, le bac, tar man på siste trinnet av videregående, som kalles, ”terminale”. Du er velkommen til å delta i ”le bac” hvis du har den riktige alderen, kan snakke og skrive bra fransk og har fullført det forventede antall videregående fag.

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"