Reis på utveksling til Storbritannia

utvekslingsstudent i Storbritannia

Opplev livet på britisk videregående skole som utvekslingsstudent i Storbritannia. Plukk opp den sjarmerende britiske aksenten, spis en typisk "sunday roast" og slipp løs din sarkastiske indre jeg. De humoristiske og vennlige menneskene vil raskt få deg til å føle deg hjemme i dette fascinerende landet.

Som utvekslingsstudent i Storbritannia kommer du til å oppleve et vakkert land med imponerende historie og tradisjoner. Til tross for at Storbritannia er et relativt lite land, har landet stor innflytelse over hele verden når det kommer til politikk, musikk, mote og språk. Skolesystemet er rangert som et av verdens beste og det er også levestandarden. Som utvekslingsstudent i Storbritannia kommer du garantert til å ha et minnerikt år. 

Bestill katalog


Våre utvekslingsprogrammer

I Storbritannia tilbyr vi flere ulike utvekslingsprogram. Les mer om programmene i Storbritannia.

Velg hvor i Storbritannia du skal bo 

England, Skottland, Wales eller Nord-Irland? Ditt utvekslingsår – ditt valg! Velg hvor i Storbritannia du skal tilbringe ditt utvekslingsår. Sjekk ut våre områdevalg og sikre din plass i dag.

Se våre områdevalg


Om videregående skole i Storbritannia

London Eye

Som utvekslingsstudent i Storbritannia, vil du oppleve hvordan det er å leve som en britisk tenåring. Utdanningen og undervisningen i landet holder en veldig høy standard. Lærerne er involvert i enhver elevs personlige utvikling og søker for at du får det meste ut av skoledagen.

Skolehverdagen i Storbritannia er kanskje mer tradisjonell enn det du er vant til, spesielt dersom du velger en boarding-skole. Skoleuniformer er vanlig, og å bruke “Mrs, Mr, og Ms” når du snakker til lærerne er standard her. Mange utvekslingsstudenter setter pris på at skolene i Storbritannia er mer formelle. Ettersom at skolehverdagen er en stor del av utvekslingsåret, er det spennende å oppleve klare kulturelle forskjeller hver dag.

Ulike skoleaktiviteter og fag

I Storbritannia har de ulike typer videregående skoler. Kanskje kommer du til å gå på Vocational College, Grammer school, eller Sixth form, som er mest vanlig. Du vil ha fag som passer din alder og akademiske nivå. Matematikk og engelsk er obligatoriske fag, men utover det kan de selv velge de fagene du ønsker. Vi anbefaler at du velger et fag som ikke er vanlig å ta i Norge dersom du får muligheten til det.

Det britiske skoleåret består av tre semestre som starter i september, januar og april. Som utvekslingsstudent kan du velge å starte i september eller januar.

Se våre mest populære skoler


Soft Landing Camp i London

venner i london

Uansett hvilket av våre utvekslingsprogrammer du velger, vil ditt britiske eventyr starte i vakre London*. Her vil du tilbringe tre netter sammen med andre utvekslingsstudenter. Dere vil forberede dere på det kommende året, samtidig som dere vil utforske den travle byen. Sammen får dere den beste mulige starten på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i London kan se ut: 

Dine dager i London

Soft Landing Camp i UK

Dag 1: Ankomst og velkomstmøte. Vi finner oss til rette, blir kjent med hverandre og spiser middag på campus.

Dag 2: "British School System" og "Everyday life" workshop på formiddagen. Sightseeing på ettermiddagen. Vi besøker Leicester Square, Piccadilly Circus og andre kjente attraksjoner i byen.

Dag 3: Aktiviteter i klasserommet fulgt av båttur på Thames elven på ettermiddagen. Vi utforsker mer av østre London, og ser blant annet Tower Bridge og South Bank området. 

Dag 4: Avreisetid. La utvekslingsåret starte!

Ved ankomst vil du bli møtt av Explorius-personale og sammen drar vi til vakre Harrow Campus. Campuset tilhører Westminister universitetet og det er her vi vil bo under Soft Landing Camp. Du vil dele rom med en eller flere Explorius-studenter. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

*Soft Landing Camp er ikke inkludert dersom du har avreise i januar.

Søk om å reise på utveksling

Din fritid i Storbritannia

Din fritid i Storbritannia avhenger selvfølgelig av dine interesser, men også hvor i landet du skal tilbringe utvekslingsåret. Kanskje tilbringer du fritiden sammen med venner på bryggene i Brighton eller Bournemouth, prøver spennende mat på bondens marked i Birmingham eller Glasgow eller går tur blant vakre omgivelser i Cornwall.

Én ting som er sikkert er at det finnes mye å utforske i Storbritannia. Hovedstaden London er fantastisk, men du vil snart oppdage at landet har mye mer å tilby. Vakkert landskap og middelalderbyer, sammen med en lang og vakker kystlinje gjør landet mangfoldig og variert. Ditt utvekslingsår i Storbritannia vil være fullt av ulike opplevelse og aktiviteter.

Den mest populære sporten

sport i USA

Fotball er en ekstremt populær sport i hele Storbritannia. Dersom du spiller fotball eller noen annen sport bør du definitivt forsøke å finne et lokalt lag som du kan spille med etter skoletid. Om du ikke spiller noen sport, gjør du helt rett ved å følge Premier League eller det engelske ligasystemet under ditt utvekslingsår. Dette er en fin måte å fordype seg i den britiske kulturen. Å snakke om helgens fotballkamper er også en perfekt måte å starte samtalen på når du møter en brite for første gang.

Søk om å reise på utveksling


Å bo med en britisk vertsfamilie

Storbritannia har en lang tradisjon for å ta imot utvekslingsstudenter fra hele verden. Når du bor hos en britisk vertsfamilie får du oppleve den britiske kulturen og familielivet på nært hold. Alle våre vertsfamilier en nøye utvalgt og ser frem til å ønske deg velkommen til sitt hjem.

Mange av familiene våre har tatt imot utvekslingsstudenter flere ganger tidligere. De vet alt om hvor fantastisk det er å få et nytt familiemedlem, men og også forberedt på kulturforskjeller som kan forekomme. Det er viktig å kommunisere sammen, spesielt ved starten av utvekslingsåret. Ting som er en selvfølge for det, er kanskje ikke like naturlig for vertsfamilien din og motsatt.

Din britiske vertsfamilie kan bo i en by eller på landet, i en leilighet eller en villa. Noen vertsfamilier har barn, mens andre ikke har det. Uansett hvordan din fremtidige vertsfamilie ser ut, kommer du til å bo hos en vennlig og omtenksom familie som ser fram til å bli kjent med deg. 

Fancy a cup of tea? 

Som utvekslingsstudent til du spise alle måltidene sammen med vertsfamilien din. Det betyr at du mest sannsynlig vil få prøve mange britiske retter, som Shepard's Pie, Lancashire Hotpots og Bangers and Mash. Du må selvfølgelig også regne med å drikke store mengder te i løpet av året. Vertsfamilien ser fram til å vise deg sin hverdag, og kommer helt sikkert også vil å ville lære høre mer om din kultur. De vil sette pris på om du tar inaktiv og lager en middagsrett fra Norge.

Om våre vertsfamilier


Fakta: utvekslingsstudent til Storbritannia

utveksling i england

Alders: 16–18 år
Avreise: august eller januar
Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
Engelsktest: nei
Visum: nei
Områdeønske: ja
Soft Landing Camp: ja, i London
Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 15.30
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Reisemuligheter: utflukter organisert av skolen eller din lokale kontaktperson mot en tilleggskostnad
Studieretning: studiespesialisering, musikk, dans og drama, medier og kommunikasjon, samt kunst, design og arkitektur
Programmer: flere valg

Søk om å reise på utveksling