Gå på videregående i Storbritannia

utvekslingsstudent i Storbritannia

Opplev livet på britisk videregående skole som utvekslingsstudent i Storbritannia. Plukk opp den sjarmerende britiske aksenten, spis en typisk "Sunday roast" og slipp løst ditt sarkastiske indre jeg. Med sin humoristiske og vennlige befolkning er det lett å føle seg hjemme i dette fascinerende landet.

Som utvekslingsstudent I Storbritannia kommer du til å oppleve et vakkert land med imponerende historie og tradisjoner. Til tross for at Storbritannia er et relativt lite land, har landet stor innflytelse over hele verden når det kommer til politikk, musikk, mote og språk. Skolesystemer er rangert som et av verdens beste og det er også levestandarden. Som utvekslingsstudent i Storbritannia kommer du garantert til å ha et minnerikt år. 

Søk om å reise på utveksling


Våre utvekslingsprogrammer

I Storbritannia tilbyr vi flere ulike utvekslingsprogrammer. Les mer om våre programmer og livet på britisk skole.

Soft Landing Camp i London

venner i london

Uansett hvilke av våre utvekslingsprogram du velger, vil ditt britiske utvekslingseventyr starte i vakre London*. Her tilbringer vi tre netter, og du vil forberede deg på det kommende året, samtidig som vi utforske den travle byen. Sammen med Explorius-studenter fra hele verden kommer du til å få den beste mulige starten på utvekslingsåret.

Dine dager i London

Soft Landing Camp i UK

Dag 1: Ankomst og velkomstmøte. Vårt personale arrangerer aktiviteter på ettermiddagen og sightseeing i London sentrum på kvelden. Se Regent Street, Picadilly Circus og Leicenter Square.

Dag 2: "British School System" og "Everyday life" workshop på formiddagen. Sightseeing på ettermiddagen. Se Palace of Westminster og Big Ben, Westminster Abbey of Trafalgar Square. Middag i London sentrum er inkludert.

Dag 3: Avreisetid. La utvekslingsåret starte!

Ved ankomst vil du bli møtt av Explorius-personale og sammen drar vi til vakre Harrow Campus. Campuset tilhører Westminister universitetet og det er her vi vil bo under Soft Landing Camp. Du vil dele rom med en eller flere Explorius-studenter. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

*Soft Landing Camp er ikke inkludert dersom du har avreise i januar.

Søk om å reise på utveksling


Din fritid i Storbritannia

naturen i storbritannia

Hvordan fritiden i Storbritannia kommer til å se ut kommer an på hvor i landet du kommer til å bo. Kanskje tilbringer du fritiden sammen med venner på bryggene i Brighton eller Bournemouth, prøver spennende retter på bondens marked i Birmingham eller Glasgow eller går tur blant vakkre omgivelser i Cornwall.

En ting som er sikkert er at det finnes mye å utforske i Storbritannia. Hovedstaden London er fantastisk, men du vil snart oppdage at landet har mye mer å tilby. Vakkert landskap og middelalderbyer, sammen med en lang og vakker kystlinje gjør landet mangfoldig og variert. Ditt utvekslingsår i Storbritannia vil være fullt av ulike opplevelse og aktiviteter.

Den mest populære sporten

sport i USA

Fotball er en ekstremt populær sport i hele Storbritannia. Dersom du spiller fotball eller noen annen sport bør du definitivt forsøke å finne et lokalt lag som du kan spille med etter skoletid. Om du ikke spiller noen sport, gjør du helt rett ved å følge Premier Leaugue eller det engelske ligasystemet under ditt utvekslingsår. Dette er en fin måte å fordype seg i den britiske kulturen. Å snakke om helgens fotballkamper er også en perfekt måte å starte samtalen på når du møter en brite for første gang.

Søk om å reise på utveksling


Å bo med en britisk vertsfamilie

vertsfamilie Storbritannia

Storbritannia har en lang tradisjon for å ta imot utvekslingsstudenter fra hele verden. Når du bor hos en britisk vertsfamilie får du oppleve den britiske kulturen og familielivet på nært hold. Alle våre vertsfamilier en nøye utvalgt og ser frem til å ønske deg velkommen til sitt hjem.

Mange av familiene våre har tatt imot utvekslingsstudenter flere ganger tidligere. De vet alt om hvor fantastisk det er å få et nytt familiemedlem, men og også forberedt på kulturforskjeller som kan forekomme. Det er viktig å kommunisere sammen, spesielt ved starten av utvekslingsåret. Ting som er en selvfølge for det, er kanskje ikke like naturlig for vertsfamilien din og motsatt.

Din britiske vertsfamilie kan bo I byen, på landet, i en leilighet, en ville, med eller uten barn. Noen har dyr og andre har ikke. Uansett så kommer du til å bo hos en vennlig og omtenksom familie som ser frem til å bli kjent med deg.

Fancy a cup of tea?

Vertsfamilien din kommer til å ta seg av alle måltidene under ditt utvekslingsopphold. Du kommer til å få prøve typiske britiske retter som Shepard's Pie, Lancashire Hotpots og Bangers and Mash. For ikke å glemme alle mengdene med te du kommer til å drikke I løpet av året. Vertsfamilien ser frem til å vise deg den britiske livsstilen og til å lære mer om din kultur. De vil sette pris på om du tar egne initiativ og lager en matrett fra Norge.

Verstfamiliestipend

I motsetning til mange andre av våre vertsland så mottar vertsfamiliene i Storbritannia et stipend for å ta imot utvekslingsstudenter. De er like nøye utvalgt som alle våre andre vertsfamilier.

Fakta: utvekslingsstudent i Storbritannia

utveksling i england

Alders: 16–18 år
Avreise: august eller januar
Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
Engelsktest: nei
Visum: nei
Områdeønske: ja
Soft Landing Camp: ja, i London
Skoledagen: vanligvis fra 8:30 til 15:30
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Reisemuligheter: utflukter organisert av skolen eller din lokale kontaktperson mot en tilleggskostnad
Studieretning: studiespesialisering, musikk, dans og drama, medier og kommunikasjon, samt kunst, design og arkitektur
Programer: Flere muligheter

Søk om å reise på utveksling

Close
Takk for din interesse i Explorius Education AS. Explorius Education AS er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"