Reis på utveksling til Storbritannia

Utvekslingsstudent i Storbritannia

Opplev livet på britisk videregående skole som utvekslingsstudent i Storbritannia. Plukk opp den sjarmerende britiske aksenten, spis en typisk "sunday roast" og slipp løs ditt sarkastiske indre jeg. De humoristiske og vennlige britene vil raskt få deg til å føle deg hjemme i Storbritannia.

Som utvekslingsstudent i Storbritannia kommer du til å oppleve et vakkert land med imponerende historie og tradisjoner. Til tross for at Storbritannia er et relativt lite land, har landet stor innflytelse over hele verden når det kommer til politikk, musikk, mote og språk. Skolesystemet er rangert som et av verdens beste og det er også levestandarden. Som utvekslingsstudent i Storbritannia kommer du garantert til å ha et minnerikt år. 

Bestill katalog


Våre utvekslingsprogrammer

I Storbritannia tilbyr vi flere ulike utvekslingsprogram. Les mer om programmene i Storbritannia.


Finn den perfekte skolen for deg

Gå på en skole som tilbyr en spesifikk idrett, fag eller ligger et sted du ønsker å reise til. Med vårt Select-program kan du velge den perfekte skolen for dine ønsker og interesser. Velg blant noen av de beste skolene i Storbritannia. Ditt utvekslingsår – ditt valg! Les mer om noen av skolene vi tilbyr i England

Om videregående skole i Storbritannia

Utvekslingsstudent og London Eye

Som utvekslingsstudent i Storbritannia, vil du oppleve hvordan det er å leve som en britisk tenåring. Utdanningen og undervisningen i landet holder en veldig høy standard. Lærerne er involvert i alle elevenes personlige utvikling og sørger for at du får mest mulig ut av undervisningen.

Skolehverdagen i Storbritannia er kanskje mer tradisjonell enn det du er vant til, spesielt dersom du velger en boarding-skole. Skoleuniformer er vanlig, og å bruke “Mrs, Mr, og Ms” når du snakker til lærerne er standard her. Mange utvekslingsstudenter setter pris på at skolene i Storbritannia er mer formelle. Ettersom at skolehverdagen er en stor del av utvekslingsåret, er det spennende å oppleve så klare kulturelle forskjeller i hverdagen.

Ulike skoleaktiviteter og fag

I Storbritannia har de ulike typer videregående skoler. Kanskje kommer du til å gå på Vocational College, Grammer school, eller Sixth form college*, som er mest vanlig. Du vil ha fag som passer din alder og akademisk nivå. Matematikk og engelsk er obligatoriske fag, men utover det kan de selv velge de fagene du ønsker. Vi anbefaler at du velger et fag som ikke er vanlig å ta i Norge dersom du får muligheten til det.

Det britiske skoleåret består av tre terminer som starter i september, januar og april. Som utvekslingsstudent starter du i september.

*Vær oppmerksom på at college i Storbritannia ikke er det vi i Norge ofte forbinder med ordet college. Dette er ikke høyere utdanning som høyskoler og universiteter, men en form for videregående skoler. 

Se våre mest populære skoler


Soft Landing Camp i London

Utvekslingsstudenter i London

Uansett hvilket av våre utvekslingsprogram du velger, vil ditt britiske eventyr starte i vakre London*. Her vil du tilbringe tre netter sammen med andre utvekslingsstudenter. Dere forbereder dere på det kommende året, samtidig som dere utforsker denne travle byen. Sammen får dere den beste mulige starten på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i London kan se ut: 

Dine dager i London

Soft Landing Camp i UK

Dag 1: Ankomst og velkomstmøte. Vi finner oss til rette, blir kjent med hverandre og spiser middag på campus.

Dag 2: "British School System" og "Everyday life" workshop på formiddagen. Sightseeing på ettermiddagen. Vi besøker Leicester Square, Piccadilly Circus og andre kjente attraksjoner i byen.

Dag 3: Aktiviteter i klasserommet fulgt av båttur på Thames elven på ettermiddagen. Vi utforsker mer av østre London, og ser blant annet Tower Bridge og South Bank området. 

Dag 4: Avreisetid. La utvekslingsåret starte!

Ved ankomst vil du bli møtt av camp-lederne. Dere drar sammen til vakre Harrow Campus. Campuset tilhører Westminister universitetet og det er her dere bor under Soft Landing Camp. Du deler rom med en eller flere Explorius-studenter. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Søk om å reise på utveksling

Fritiden i Storbritannia

Utvekslingsstudenter i England

Fritiden i Storbritannia avhenger selvfølgelig av dine interesser, men også hvor i landet du skal tilbringe utvekslingsåret. Kanskje tilbringer du fritiden sammen med venner på bryggene i Brighton eller Bournemouth, prøver spennende mat på bondens marked i Birmingham eller Glasgow, eller går tur blant vakre omgivelser i Cornwall.

Én ting som er sikkert er at det finnes mye å utforske i Storbritannia. Hovedstaden London er fantastisk, og du vil snart oppdage at landet har mye mer å tilby. Det vakrelandskapet og middelalderbyene, sammen med en lang og vakker kystlinje gjør landet mangfoldig og variert. Ditt utvekslingsår i Storbritannia vil være fullt av ulike opplevelse og aktiviteter.

Den mest populære sporten

Sport i England

Fotball er en ekstremt populær sport i hele Storbritannia. Dersom du spiller fotball eller noen annen sport bør du definitivt forsøke å finne et lokalt lag som du kan spille med etter skoletid. Om du ikke spiller noen sport, gjør du helt rett ved å følge Premier League eller det engelske ligasystemet under ditt utvekslingsår. Dette er en fin måte å fordype seg i den britiske kulturen. Å snakke om helgens fotballkamper er også en perfekt måte å starte samtalen på når du møter en brite for første gang.

Søk om å reise på utveksling


Å bo med en britisk vertsfamilie

Utvekslingsstudenter med vertsfamilien i England

Storbritannia har en lang tradisjon for å ta imot utvekslingsstudenter fra hele verden. Når du bor hos en britisk vertsfamilie får du oppleve den britiske kulturen og familielivet på nært hold. Alle våre vertsfamilier en nøye utvalgt og ser frem til å ønske deg velkommen til sitt hjem.

Mange av familiene våre har tatt imot utvekslingsstudenter flere ganger tidligere. De vet alt om hvor fantastisk det er å få et nytt familiemedlem, men er også forberedt på kulturforskjeller som kan forekomme. Det er viktig å kommunisere sammen, spesielt ved starten av utvekslingsåret. Ting som er en selvfølge for deg, er kanskje ikke like naturlig for vertsfamilien din, og motsatt.

Din britiske vertsfamilie kan bo i en by eller på landet, i en leilighet eller en villa. Noen vertsfamilier har barn, mens andre ikke har det. Uansett hvordan din fremtidige vertsfamilie ser ut, kommer du til å bo hos en vennlig og omtenksom familie som ser fram til å bli kjent med deg. 

Fancy a cup of tea? 

Som utvekslingsstudent kommer du til å spise alle måltidene sammen med vertsfamilien din. Det betyr at du mest sannsynlig vil få prøve mange britiske retter, som Shepard's Pie, Lancashire Hotpots og Bangers and Mash. Du må selvfølgelig også regne med å drikke store mengder te i løpet av året. Vertsfamilien ser fram til å vise deg sin hverdag, og kommer helt sikkert også til å ville lære høre mer om din kultur. De vil sette pris på om du tar inaktiv og lager en middagsrett fra Norge.

Om våre vertsfamilier


Fakta: utvekslingsstudent til Storbritannia

Kulturelle opplevelser i London

Alder: 16–18 år
Avreise: august
Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
Engelsktest: nei
Visum: ja
Områdeønske: ja, for Select
Soft Landing Camp: ja, i London
Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 15.30
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Reisemuligheter: utflukter organisert av skolen eller din lokale kontaktperson mot en tilleggskostnad
Studieretning: studiespesialisering, musikk, dans og drama, medier og kommunikasjon, samt kunst, design og arkitektur
Programmer: flere valg

Søk om å reise på utveksling