High school i Storbritannia

Sightseeing i London


Skolesystemet i Storbritannia
Skolen i Storbritannia har tre semester. Skoleåret starter i september og slutter i mai eller juni avhengig av skolen. Skolesystemet er annerledes fra det norske systemet. De to siste årene heter ‘sixth form’ og tilsvarer den norske videregåendeskolen. Som utvekslingsstudent vil plasseringen din avhenge av dine interesser og karakterer. Du kan bli plassert på ‘sixth form’, ‘vocational college’ eller ‘grammar school’, uansett hvilken type skole du blir plassert på, vil skolen kunne tilby deg fag på VG2 nivå.

Skolene er av god kvalitet og mange av dine kvaliteter vil bli vurdert for at vi skal finne en skole som passer deg; karakterene dine, karriereønskene dine, ambisjonene dine og hvilke hobbyer du har.

Skoledagen er delt inn i klasser og individuelle studietid. I den individuelle studietiden jobber du enten alene eller i grupper. Skoledagen varer fra 09:00 til 15:00, men individuell studietid kan vare lengere.

Britiske skoler har kleskode, det betyr at du enten må bruke skoleuniform eller følge noen regler for hva du har på deg på skolen.


Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"