Sjekk ut vårt utvalg av skoler i England

Finn den perfekte skolen for deg

Når du reiser på vårt Select High School-program velger du hvilken skole i Storbritannia du skal gå på. 

Dette er det perfekte valget for deg som allerede har et klart bilde av hvordan du vil at utvekslingsåret ditt skal være. Enten du drømmer om å bo i en bestemt by, ønsker å utøve din favorittsport eller trenger bestemte fag, har vi skolen for deg.

Flere av skolene passer for deg som går musikk, dans og drama (MDD), idrett, medier og kommunikasjon (MK), samt kunst, design og arkitektur (KDA). Fortell oss hva du behøver av fag og vi hjelper deg med å finne den ultimate skolen for deg. 

Vi tilbyr et stort utvalg av skoler i hele Storbritannia. Under finner du våre mest populære skoler på Select-programmet i England.

Husk at du får støtte fra Lånekassen dersom du reiser i VG2!

Se priseksempel under hver av skolene nedenfor.

 

Meld inn din interesse 

Bexhill College, Bexhill-on-Sea

Utveksling på Bexhill-on-Sea, sør i England

Bexhill-on-Sea, er en liten, trygg og vennlig kystby på sørkysten av England. Byen har en fantastisk kystlinje med en lang promenade og en prisbelønt ren strand. I tillegg har byen den berømte De La Warr Paviljongen fra 1930-tallet, hvor besøkende strømmer til for å nyte kystutsikten over Eastbourne og Hastings, levende musikk, samtidskunst og kulturelle arrangementer. 

Bexhill har fantastiske transportforbindelser i selve byen og de omkringliggende områdene, noe som gjør det til et ideelt sted for internasjonale studenter som ønsker å utforske Brighton og London i helgene. I selve Bexhill kan studentene prøve aktiviteter som vindsurfing og seiling, samt utforske byens mange vintage butikker og spisesteder. 

 • Fasiliteter: skolen har fantastiske fasiliteter; et flott og moderne treningsstudio, mange vitenskapslaboratorier, et innspillingsstudio, en 3G fotballbane, et TV-studio, et nærliggende svømmebasseng, en klatrevegg og et profesjonelt teaterkompleks med 200 seter.
 • Språk: fransk, spansk og tysk
 • Musikk og kunst: musikk, kunst og design, drama, foto og film, dans
 • Sport og aktiviteter: fotball, svømming, tennis, bordtennis, badmington, rugby, nettball, golf, cricket, basketball, volleyball, klatring, dans, musikal, førstehjelp, bokklubb, matlaging, matteklubb, yoga og debattklubb
 • Skoleuniform: nei
 • Hva koster det å dra på utveksling på Bexhill College?
  Det du må betale selv er omlag 73 355,-*
  Det koster totalt 199 325,- for et år på Bexhill College, inklusive flybilletter, Soft Landing Camp, Support med mer
  .
  Lånekassen dekker omlag 125 970,- av dette beløpet som stipend. Reisestilskudd tilsvarer 5 228 NOK (82,5% lån, 17,5% stipend)


  Se fullstendig priseksempel her og kontakt oss for mer detaljer. 
  *Prisen er veiledende og kan variere i henhold til valutakurs og Lånekassens satser.

Les mer om Bexhill College her.

 

Meld inn din interesse

 

Havant College, Portsmouth

Utveksling i Portsmouth, England

Portsmouth er en svært populær og dynamisk by som ligger på den vakre sørkysten av England. Milevis med vakker kystlinje, en rik maritim historie og et livlig og stilig sentrum, er Portsmouth det perfekte kystdestinasjonen som har noe for alle.  

Internasjonale studenter som velger å bo i Portsmouth vil ha et vell av spennende ting å gjøre på fritiden. Helgene kan brukes på å utforske byens mange turistattraksjoner, museer og unike shopping- og spisesteder, eller prøve vannsport, ta båtturer til nærliggende øyer eller oppdage lokale slott og naturreservater.

 • Fasiliteter: Havant campus tilbyr et bredt utvalg av moderne fasiliteter; dansestudioer, vitenskapslaboratorier, innspillingsstudioer, et fullt utstyrt treningsstudio og 4G Astro Turf-pitch, kunststudio, studiesentre, biblioteker, og et sanserom - listen er uendelig. Det er også mange sosiale rom for studenter å ta lunsj eller en kaffe med venner.
 • Språk: fransk, spansk og tysk 
 • Musikk og kunst: Musikk, kunst og design, drama og teater, film og foto, dans
 • Sport og aktiviteter: fotball, basketball, rugby, badminton, nettball, hockey, bordtennis, tennis, volleyball, cricket, svømming, drama, debattklubb, skoleturer, LGBT forum og bokklubb
 • Skoleuniform: nei 

Les mer om Havant College her.

 

Meld inn din interesse

 

The College of Richard Collyer, Horsham

Nye venner på utveksling i England

Den prisbelønte markedsbyen Horsham ligger i et vakkert landskap, og er et vennlig og imøtekommende miljø for internasjonale studenter. Det travle sentrum har vært et tradisjonelt markedsområde i århundrer og nyter fortsatt blomstrende markeder for mat og lokal kunst og håndverk flere ganger i uken.

Horsham er det perfekte stedet for studenter å shoppe, møte venner, spise ute og besøke lokale attraksjoner på fritiden. I tillegg er byen hjem til et museum, et naturreservat og fantastiske parkområder. Med fantastiske transportforbindelser til London og Brighton, ligger Horsham også ideelt for studenter som ønsker å utforske byer i nærheten i helgene.

 • Fasiliteter: The College of Richard Collyer campus en sammensmelting av historiske og moderne bygninger, og skaper et romslig og inspirerende sted å lære. Fasilitetene inkluderer et stort bibliotek, et sportssenter for basketball, badminton og bordtennis, et treningsstudio, utendørsbaner for nettball og hockey, fotball- og rugbybaner, kunststudio, scenekunst rom og studioer for fotografering og media.
 • Språk: fransk, spansk og tysk  
 • Musikk og kunst: musikk, kunst og design, drama, foto og film, dans
 • Sport og aktiviteter: rugby, nettball, basketball, fotball, hockey, badminton, bordtennis, golf svømming, tennis, dans, volleyball, yoga, musikkgrupper, radio, filmklubb, drama, musikal og skriving
 • Skoleuniform: nei
 • Hva koster det å dra på utveksling på College of Richard Collyer?
  Det du må betale selv er omlag 104 265,-*
  Det koster totalt 220 794,- for et år på College of Richard Collyer, inklusive flybilletter, Soft Landing Camp, Support med mer.
  Lånekassen dekker omlag 116 529,- av dette beløpet som stipend. Reisestilskudd tilsvarer 5 228 NOK (82,5% lån, 17,5% stipend)

  Se fullstendig priseksempel her og kontakt oss for mer detaljer. 
  *Prisen er veiledende og kan variere i henhold til valutakurs og Lånekassens satser.

Les mer om College of Richard, Collyer her.

 

Meld inn din interesse

 

Cheshire College South & West, Cheshire

Utveksling i Cheshire, England

Cheshire er et av Englands vakreste områder, kjent for sitt fantastiske landskap og sjarmerende landsbyer. Den største byen er Chester, en historisk by som ligger ved elven Dee. Byen er kjent for sine imponerende romerske murer og viktorianske arkitektur, brosteinsbelagte gater fylt med butikker og tradisjonelle britiske te-salonger, noe som gjør den til en attraksjon for millioner av besøkende hvert år.

Internasjonale studenter som velger å bo i Cheshire, vil ha mange ting å gjøre på fritiden! Med utmerkede transportforbindelser til Wales, så vel som større byer som Manchester, Liverpool, Birmingham og London, vil de være det perfekte stedet for å utforske Storbritannia.

 • Fasiliteter: I tillegg til læringsfasiliteter i verdensklasse, inkludert et tre-etasjes læringsressurssenter og moderne klasserom, er skolen også hjemmet til en stor sportsarena, en kunstig fotballbane, et treningsstudio og en klatrevegg.
 • Språk: fransk, spansk og tysk  
 • Musikk og kunst: musikk og teknologi, kunst og design, drama, foto og dans
 • Sport og aktiviteter: fotball, nettball, boksing, gym, basketball, vollyball, dans, badminton, klarting, bordtennins, dodgeball, frivillighet
 • Skoleuniform: nei
 • Hva koster det å dra på utveksling på Cheshire South College?
  Det du må betale selv er omlag 82 110,-*
  Det koster totalt 206 046,- for et år på Cheshire South College, inklusive flybilletter, Soft Landing Camp, Support med mer.
  Lånekassen dekker omlag 123 936,- av dette beløpet som stipend. Reisestilskudd tilsvarer 5 228 NOK (82,5% lån, 17,5% stipend)

  Se fullstendig priseksempel her og kontakt oss for mer detaljer. 
  *Prisen er veiledende og kan variere i henhold til valutakurs og Lånekassens satser.

Les mer om Cheshire College South & West her.

 

Meld inn din interesse

 

Exeter College, Exeter

Utveksling i Exeter, England

En liten by som har alt! Exeter er en av de mest livlige, attraktive og historisk interessante byene i England. Her finner du historisk arkitektur, fantastiske museer, gallerier, attraksjoner og aktiviteter som kan nytes hele året. Studenter som bor i Exeter, har kort vei til unike Dartmoor National Park. Med et vakkert landskap, steinsirkler fra bronsealderen, skoger og elver – er dette en del av Devon man ikke kan gå glipp av. Den nærmeste stranden ligger bare 20 kilometer unna!

 • Fasiliteter: skolen kan skryte av utmerkede STEM-fasiliteter, inkludert et matte- og vitensenter med spesialbygde laboratorier og seks spesialiserte matematikkundervisningsrom, pluss en ny engineering hub. Skolens kreative avdelinger har teater, dansestudio, TV-studio og radiostasjon. Studentene kan også bruke den toppmoderne idrettshallen, 3G-baner og treningsstudioet.
 • Språk: fransk, spansk og tysk  
 • Musikk og kunst: musikk, kunst og musikk, drama, film og foto, dans
 • Sport og aktiviteter: rugby, fotball, tennis, gym, badminton, nettball, hockey, dans, tegnspråk, radio, TV, musikal, LGBT-samfunn, frivillighet
 • Skoleuniform: nei
 • Hva koster det å dra på utveksling på Exeter College?
  Det du må betale selv er omlag 97 389,-*
  Det koster totalt 204 588,- for et år på Exeter College,inklusive flybilletter, Soft Landing Camp, Support med mer.
  Lånekassen dekker omlag 107 199,- av dette beløpet som stipend. Reisestilskudd tilsvarer 5 228 NOK (82,5% lån, 17,5% stipend)

  Se fullstendig priseksempel her og kontakt oss for mer detaljer. 
  *Prisen er veiledende og kan variere i henhold til valutakurs og Lånekassens satser.

Les mer om Exeter College her.

 

Meld inn din interesse

 

Varndean College, Brighton

Reis på utveksling til populære Varndean College i England

Varndean College ligger i den sørlige byen Brighton. Campus ligger perfekt plassert, med utsikt over byen og dens vakre kyst. Det er lett for studenter å komme seg rundt, da Brighton er en kompakt by som er lett å utforske til fots eller med offentlig transport. Her må man få med seg blant annet Hove; kjent for sine fargerike strandhytter og Rottingdean, en tradisjonell engelsk landsby. Dersom man ønsker å oppleve en storby, så er det bare å hoppe på toget til London!

 • Fasiliteter: Skolen tilbyr en rekke akademiske og yrkesfaglige kurs, inkludert det stadig mer populære International Baccalaureate Diploma. Campus består av moderne bygninger, og kan tilby blant annet fire vitenskapslaboratorier, seks undervisningsrom og et flott atrium.
 • Språk: fransk, tysk og spansk
 • Musikk og kunst: film, media produksjon, foto, studio art – 3D, teater.
 • Sport og aktiviteter: dans, basketball, fotball, rugby, yoga, Gay-Straight Alliance (GSA), matteklubb og studentunionen.

Les mer om Varndean College.

 

Meld inn din interesse

 

Bedstone College, Bedstone

Fire utvekslingsstudenter sitter på en benk og smiler foran et gammelt bygg.

Bedstone College er en boarding school (internat), der du bor på campus med dine klassekamerater. Skolen ligger i en liten og vakker landsby som er kun 90 minutter fra Birmingham. Bedstone College mener at det er utenfor klasserommet at en elevs karakter virkelig er utviklet, og dette gjenspeiles i det brede utvalget av sport og aktiviteter. Her blir også hver student plassert i et av tre hus oppkalt etter de lokale slottene - Hopton, Stokesay og Wigmore. Det er mange arrangementer gjennom året der husene konkurrerer mot hverandre: på idrettsbanen, på scenen, i debatter og mer. En sunn følelse av rivalisering oppmuntres!

 • Fasiliteter: Du vil bo i et av de komfortable, velutstyrte og hjemmekoselige husene på campus. Det er en blanding av små sovesaler og studierom, avhengig av studentenes alder. Hvert hus har sitt eget fellesrom med TV og DVD-spiller, og en kjøkkenkrok slik at man kan lage seg noen mellommåltider.
 • Språk: fransk og spansk
 • Musikk og kunst: kunst & design, musikk, drama
 • Sport og aktiviteter: svømming, rugby, ridning, fotball, tennis, dans, kor, keramikk og foto.

Les mer om Bedstone College

 

Meld inn din interesse

 

Støtte fra Lånekassen

Når du reiser på utveksling, kan du søke om støtte fra Lånekassen. Reiser du med Select-programmet kan du søke på:

 • Grunnstipend
 • Bostipend
 • Utstyrsstipend
 • Reisestipend (stipend og lån)
 • Skolepengestøtte

Med vårt Select High School-program, kan du få opptil 85% av skolepengene dekket av Lånekassen.

 

Meld inn din interesse i dag!

Select High School-programmet gir deg valgmulighetene! Meld inn din interesse i dag og vi vil hjelpe deg med å finne den rette skolen for deg.

 

Det er enkelt - start din søknadsprosess i dag!

Meld inn din interesse så vil vi hjelpe deg med å realisere din drøm om å dra på utveksling.