Reis på utveksling til Irland

Opplev livet som utvekslingsstudent i det sjarmerende Irland. “The Green Island”, som Irland kalles, tiltrekker elever som ønsker undervisning av høy kvalitet og et godt innblikk i den irske kulturen.

Som utvekslingsstudent i Irland får du oppleve et fascinerende land kjent for tradisjonelle musikk, et interessant språk og vakrt landskap. Irland er kanskje et lite land, men det finnes mye å utforske på øya. Alt ifra den spesielle feiringen av St. Patrick’s Day, lange grønne sletter med massevis av hester og sauer, til tradisjonelle irske festivaler og arrangementer om sommeren. Nyt utvekslingsåret i et land som blomstrer.

Søk om å reise på utveksling


Våre utvekslingsprogram

I Irland tilbyr fire ulike utvekslingsprogram. Disse er Classic High School, Academic Choice, Select High School og Boarding School


Soft Landing Camp i Dublin

venner

Vår populære Soft Landing Camp i Irlands vakre hovedstad Dublin, er inkludert i prisen på vårt Classic High School-program.* Om du reiser på et av våre andre utvekslingsprogrammer kan du delta på campen mot en ekstra kostnad.

Vi bor i Dublin i tre netter. Sammen med Explorius-studenter fra Norge og andre land vil du få den beste mulige forberedelsen på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dine første dager i Irland kan se ut.

Dine dager i Dublin

Dag 1: Ankomst og introduksjon. Camp-lederne arrangere workshops om den irske kulturen og historien. Vi gjør ulike aktiviteter for å bli kjente med hverandre. Lunsj og middag spiser vi på campus.

Dag 2:
“Det irske skolesystemet” workshop om morgningen og fritid i Dublin etterpå. Middag i sentrum på ettermiddagen etterfulgt av sightseeing i byen. Vi vil se Trinity College, St. Patrick’s Cathedral, St. Stephen’s Green og The Temple Bar.

Dag 3: Avreise. La utvekslingsåret starte!

Når du ankommer Dublin vil du bli møtt på flyplassen av våre camp-ledere som vil følge deg til Dublin City University Campus. Dette er et vakkert campus i hjertet av Dublin og det er her vi vil bo under campen. Du vil dele rom med en eller flere andre Explorius-studenter. Frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag.

*Vær oppmerksom på at Soft Landing Camp ikke er inkludert dersom du starter utvekslingsåret i januar.

Søk om å reise på utveksling

 


Om skolen i Irland

Som utvekslingsstudent i Irland vil du oppleve den irske skolehverdagen. Du kommer til å plasseres i samme trinn som du villa ha gått i Norge, og vil følge undervisningen sammen med dine irske klassekamerater. Utdanningen og undervisningen har et godt rykte og mange internasjonale elever utveksler til Irland hvert år. 

Fag og skoleaktiviteter

Irske skoler har erfarne lærere og klassene er ofte små, med omtrent 17 elever per lærer. Engelsk og matte er obligatoriske fag, men du vil også få muligheten til å velge blant en rekke andre fag. Vanlige fag er IT, språk og økonomi, men dette varierer noe fra skole til skole.

Skoleuniformer er obligatoriske på mange av skolene i Irland, både private og offentlige. Å bruke uniform er noe våre utvekslingsstudenter ofte verdsetter, ettersom det gir en ekte kulturell opplevelse.

Den irske skoledagen begynner vanligvis rundt kl. 09:00 og varer til 16:00. På onsdager slutter skoledagen ofte kr 13:00, og elevene har fritid hele ettermiddagen. Ettermiddagene er gjerne dedikert til sport. 

Semestre og ferier

Det irske skoleåret deles inn i tre terminer: fra august/september til desember, fra januar til påske og fra påske til mai/juni. Det er vanlig med en ukes høstferie, to uker juleferie og to uker påskeferie. Feriene er en perfekt tid for deg å utforske mer av Irland sammen med vertsfamilien og venner. 

Søk om å reise på utveksling

 

Din fritid i Irland

Hvordan fritiden i Irland vil se ut, avhenger selvfølgelig av dine interesser og hvor i landet du skal bo. Du kommer kanskje til å få oppleve Irlands nasjonalsport, hurling, i den livlige byen Limerick, besøke de vakre innsjøene i Killarney eller feriedestinasjonen Mullaghmore. En ting som er sikkert er at du vil ha mye å utforske som utvekslingsstudent i Irland.

Sports og musikk

Skolene i Irland arrangerer vanligvis ikke sport eller andre fritidsaktiviteter. Dersom du driver med idrett anbefaler vi at du kontakter det lokale idrettslaget før du ankommer vertsfamilien. Gaelic Athletic Association (GAA) er stor i Irland, hvor Gaelic fotball og hurling er de to dominerende sportene. Hvorfor ikke kontakte din lokale GAA klubb for å gi det er forsøk? Dette er en fantastisk mulighet til å lære om kulturen og bli kjent med nye venner.

Det er vanlig å ha fag som kunst og musikk på skolen, og mange irske ungdommer spiller et instrument. Om du også spiler et instrument har du nå muligheten til å forbedre dine ferdigheter. Spiller du ikke noen instrumenter, så kan du gripe sjansen til å lære å spille piano, violin eller bodhrán, en tradisjonell irsk tromme.

Søk om å reise på utveksling

Å bo med en irsk vertsfamilie

Familien er en viktig del av den irske kulturen. Familien din vil ikke behandle deg som en gjest, og du vil snart føle deg som en del av dem. Ved å bo hos en irsk familie vil du oppleve den irske kulturen og familielivet på nært hold. Familiene er ofte store og elsker å tilbringe tid sammen. Sørg for å delta på familieaktivitetene, spesielt ved starten av utvekslingen. De kommer til å sette stor pris på at du viser interesse i deres levemåte.

Dere vil bli kjent med hverandre over irske måltider, som potetpannekakene kalt boxties. Du kommer til å oppleve irske høytider som St. Patrick’s Day eller “La Fhéile Pádraig" som det heter på irsk. Dette er en unik høytid som du kommer til å huske i lang tid fremover.

Howya! Tá Gaeilge agat?

Vertsfamilien din vil snakke engelsk, men store deler av befolkningen snakker også irsk. Noen nyttige irske ord å kunne er “howya” (hallo), "tá Gaeilge agat?" (snakker du irsk?), "sláinte (skål), "the jacks" (toalett) og “gas” (morsomt). Hovedfokuset i løpet av utvekslingsåret vil være å forbedre engelskferdighetene dine, men det kan være morsomt å lære litt irsk også.

Vertsfamiliestipend

I motsetning til mange av våre vertsland, mottar vertsfamiliene i Irland er stipend for å være vertsfamilie. De er selvfølgelig like nøye utvalgt som våre vertsfamilier i andre land.

Les mer om våre utvekslingsprogram i Irland

Fakta: utvekslingsprogram i Irland

Alder: 14–17 år
Avreise: august eller januar
Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
Engelsktest: nei
Visum: nei
Områdevalg: ja
Soft Landing Camp: ja, i Dublin
Skoledagen: vanligvis fra 8:45 til 15:45
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Reisemuligheter: utflukter kan arrangeres av skoler eller den lokale kontaktpersonen mot en tilleggsavgift
• Program: flere valg

 

Søk om å reise på utveksling

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"