Reis på utveksling til Italia

Byutsikt i vakre Italia

Italia Classic er nå fullt for høst 2022. Les mer om vårt Early Bird-tilbud for å sikre deg din plass i Italia for 2023/2024!

Italia er et fascinerende land som byr på variert klima og miljø. Landet har flotte middelalderbyer, store fjellkjeder i Alpene, storbyer med gode shoppingmuligheter og avslappende strender langs kysten. Italia har uten tvil noe for enhver smak!

Som utvekslingsstudent i Italia vil du kunne nyte livet i et av verdens mest sjarmerende land. Venezia, Roma og Firenze er tre av de mest romantiske byene i verden og språket bærer preg av det samme. Trives du i historiefylte gater med en idyllisk atmosfære, er Italia stedet for deg. Forbered deg på et utvekslingsår omringet av nydelige omgivelser, meningsfylte samtaler og sist med ikke minst – verdens beste pizza!

Søk om å reise på utveksling

Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr flere utvekslingsprogram i Italia. Les mer om programmene.


Velg område i Italia

Vil du oppleve den ikoniske regionen Campania, hvor du blant annet finner Amalfikysten, Napoli og vulkanen Vesuv, eller nyte livet på stranden i Sardinia? Ditt utvekslingsår – ditt valg! Sjekk ut vårt utvalg av områdevalg i Italia.

Se våre områdevalg


Skolen i Italia

En gruppe studenter på utveksling i Italia

Som utvekslingsstudent i Italia kommer du til å leve som en ekte italiensk tenåring. All undervisning foregår på italiensk og du vil raskt merke at du blir bedre i språket. Å gå på en italiensk skole er en spennende opplevelse som du kommer til å vokse mye på. 

Fag og skoleaktiviteter

I Italia er alle fagene på skolen obligatoriske. De fleste skolene tilbyr matte, historie, italiensk litteratur, gym og engelsk, men dette kan variere noe fra skole til skole. Siden alle fagene er obligatoriske vil du ikke få mulighet til å velge fag. Noen skoler kan imidlertid la deg bytte ut noen av de vanskeligste fagene med mer italiensk dersom du ønsker det. 

Det er vanlig med skole fra mandag til fredag, men noen skoler har også undervisning på lørdager. 

De fleste skoler tilbyr ikke fritidsaktiviteter etter skoletid. Som i Norge er det vanlig for italienske ungdommer å trene i en lokal sportsklubb på fritiden. Mange av skolene tilbyr skoleturer om våren. Dette kan være turer rundt i Italia, men også andre land i Europa. Vi kan ikke garantere at skolen arrangerer en slik tur, men det er vanlig.

Semestre og ferier

Utvekslingsstudenter poserer på hendene

Det italienske skoleåret er delt inn i to semestre. Det første semesteret starter i september og det andre i midten eller slutten av januar. Som utvekslingsstudent vil du starte i september. 

De fleste skoler har en to uker juleferie og én uke påskeferie. Om sommeren holder skolene stengt fra juni til september. I tillegg er det noen offentlige helligdager i løpet av året. De religiøse helligdagene avhenger av hvilken by eller region du bor i.

 Søk om å reise på utveksling


Soft Landing Camp i Milano

En gruppe utvekslingsstudenter på Soft Landing Camp i Milano

Ditt italienske utvekslingsår starter i den historiske byen Milano. I to dager får du muligheten til å utforske denne vakre byen, samtidig som du forbereder deg på ditt nye liv i Italia. Sammen med andre utvekslingsstudenter fra Norge og resten av verden vil du få den beste starten på utvekslingsåret.

Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Milano kan være.

Dagene i Milano

Dag 1: Ankomst og innsjekk. Velkomstmøte etterfulgt av en tur til Comosjøen som ligger utenfor Milano. Vi spiser middag i Milano.

Dag 2: Vi besøker det populære området Duemo square og får valget mellom å dra opp på en takterrasse eller til moteområdet. På ettermiddagen er det tid for Hop on Hop Off sightseeing hvor vi ser de mest kjente områdene i Milano. Etter bussturen får vi fritid, og kan velge mellom å shoppe eller se mer av Milano på egenhånd. På kvelden er det middag.

Dag 3: Avreise. La utvekslingsåret starte!

Du blir møtt av våre camp-ledere på flyplassen ved ankomst. Sammen drar vi til hotellet eller hostellet hvor du vil dele rom med en eller flere andre utvekslingsstudenter. Frokost er inkludert hver dag, mens lunsj og middag er inkludert dag 1 og 2.


Språkkurs i Milano

For å forberede deg på et skoleår i Italia tilbyr vi et språkkurs I Milano rett før Soft Landing Camp starter. Les mer om det italienske språkkurset.

Søk om å reise på utveksling


Fritiden i Italia

Utvekslingsstudent på kysten av Italia

Hvordan fritiden i Italia vil være avhenger selvfølgelig av dine personlige interesser, men også hvor i landet du bor. Alle våre utvekslingsstudenter har ulike erfaringer fra Italia, så du kan våre sikker på at utvekslingsåret ditt blir unikt.

Vi anbefaler på det varmeste at du blir med vertsfamilien og dine klassekamerater på deres aktiviteter etter skoletid og i helgene. Dette kan være en tur til sentrum, på stranden eller på et sportsarrangement. Ved å vise at du er åpen og nysgjerrig på deres liv, kommer du til å få mange nye og spennende opplevelser i løpet av året i Italia.

Sport og aktiviteter

Italias behagelige klima gjør det enkelt å holde seg aktiv. Du kan for eksempel nyte den vakre naturen på tur i fjellene, spille volleyball på stranden eller melde deg inn i det lokale fotballaget. Skolene i Italia tilbyr vanligvis ikke aktiviteter etter skoletid, men vi anbefaler at du melder deg inn i en lokal klubb. Din vertsfamilie kan hjelpe deg med å finne en klubb i deres nærområde.

Fotball er den mest populære sporten i Italia. Landslaget har vunnet VM fire ganger, som gjør det til et av verdens mest suksessrike fotballag. Dersom du spiller fotball i Norge, anbefaler vi at du melder deg inn i den lokale klubben når du kommer til Italia. Hvis du ikke spiller fotball kan det fortsatt være morsomt å støtte lokallaget i løpet av utvekslingsåret. Får du muligheten til å se en av de største lagene spille i virkeligheten, bør du absolutt gripe denne sjansen. Fotball er en stor del av den italienske kulturen, og ved å engasjere deg blir du snart en del av lokalsamfunnet.

Søk om å reise på utveksling

Å bo med en italiensk vertsfamilie

Utvekslingsstudent sammen med vertsfamilien i Italia

Det finnes ingen bedre måte å oppleve den italienske kulturen på enn ved å bo hos en lokal vertsfamilie. På denne måten blir du raskt forbedre dine språkferdigheter, samtidig som du får et nært innblikk i italienske skikker og tradisjoner. Du vil bo hos en omtenksom italiensk familie som gleder seg til å vise deg sin versjon av landet.

Familie, venner og mat

Utvekslingsstudent med vertsfamilien i italia

Familielivet er en viktig del av den italienske kulturen. I løpet av utvekslingsåret vil du nok bli invitert på mange familiemiddager. Dette betyr at du får et innblikk i kulturen, møter mange nye mennesker og får muligheten til å øve på språket.

Mat er helt klart en viktig del av den italienske kulturen. Du vil spise middag sammen med vertsfamilien din, og du vil helt sikkert få servert mange spennende retter laget av gode råvarer. Forbered deg på et år fullt av nydelige pastaretter, ovnsbakt pizza, tiramisu og mye mer. Husk at vertsfamilien din også er nysgjerrige på din bakgrunn, og vil sette pris på om du introduserer dem til norsk mat. Du kan også introdusere dem til norsk musikk og lære dem noen norske gloser.

Om våre vertsfamilier


Fakta: utveksling i Italia

Colosseum i Roma

• Alder: 15–17 år
• Avreise: september
• Språkkrav: ingen
• Visum: nei
• Lånekassen: ja, i Vg2
• Områdevalg: ja 
• Soft Landing Camp: ja, i Milano
• Skoledagen: vanligvis fra 8.00 til 14.00 
• Fag: obligatoriske fag 
• Programmer: flere valg

Søk om å reise på utveksling