Din italienske familie

Nydelig utsikt i Italia

Italienere mener ofte at den beste måten du kan lære språket på er ved at de snakker mye med deg på italiensk, så her gjelder det bare å kaste seg ut i det! Det beste og lengste vennskapet du former når du er på utveksling, vil være med vertsfamilien din.

Italienske vertsfamilier mottar ingen penger for å være vertsfamilie, dette gjør det fordi de selv ønsker å bli kjent med en ny kultur.

Italienske familier var tidligere kjent for å veldig store: slik er det ikke nødvendigvis lenger; familielivet er fremdeles en av hjørnesteinene i det italienske samfunnet. Familiene er nære hverandre, de gir hverandre støtte i hverdagen, barna snakker mye med foreldrene sine, forteller om skolen og ting som skjer i hverdagen.

Italiensk ungdom deler i større grad livene sine med foreldrene enn ungdommer i mange andre land. Derfor forventer vertsfamilien din at du snakker med dem og forteller litt om din dag og dine opplevelser. Italienere liker å være sammen i store grupper og de liker å prate.

Italienere generelt har stor respekt for de eldre. I dag er det sjelden besteforeldre bor i samme hus som resten av familien, men deres meninger og råd blir alltid hørt og tatt på alvor.

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"