Reis på utveksling til Japan

utvekslingsselever på skolen i Japan

Japan-programmet er ikke tilgjengelig for booking for skoleåret 2022/23. Ta gjerne kontakt for informasjon om alternative reisemål.

Konnichiwa! Tenk annerledes og tilbring et skoleår som utvekslingsstudent i Japan. Lær japansk, få et innblikk i en spennende kultur og opplev et utvekslingsår utenom det vanlige.

Som utvekslingsstudent i Japan vil du dele hverdagen med en omsorgsfull japansk vertsfamilie og venner, du vil få en unik innsikt i det japanske samholdet som er umulig å få som turist. Den vennlige befolkningen ser frem til å ønske deg velkommen og til å introdusere deg til sitt hverdagsliv - på den japanske måten.

Velkommen til Japan!

Søk om å reise på utveksling


Vårt utvekslingsprogram

I Japan tilbyr vi vårt utvekslingsprogram Classic High School. Les mer om Classic High School.


Om skolen i Japan

japanske klassekamerater

Som utvekslingsstudent i Japan vil du oppleve livet som ungdom i en helt annen kultur. Dette er en verdifull opplevelse du kommer til å lære mye av. Skoleuniformer, høy disiplin og hiragana-alfabetet venter på japanske videregående skoler. 

Du kan regne med å få mye oppmerksomhet og spørsmål fra nysgjerrige klassekamerater i løpet av de første dagene på skolen. Forbered deg ved å øve på språkferdighetene i forveien, slik at du enklere kan kommunisere med dine nye medelever.

Fag og skoleaktiviteter

elever vinne konkurranse på skolen

Klassene på japanske skoler er ofte store, med 30-40 elever per klasse. Du blir plassert i det årskullet som passer best med din alder og tidligere kunnskap. Elevene tar vanligvis fag som matte, samfunnsfag, naturfag, engelsk og japansk. Det er generelt få valgfag i den japanske skolen. 

Det forventes at utvekslingsstudenter i Japan deltar aktivt i timene, og bruker mye tid på hvert fag, spesielt japansk. Ingen kommer til å forvente at du forstår alt med en gang, men det er viktig at du gjør ditt beste og viser interesse. 

Mange japanske skoler tilbyr et utvalg sport og aktiviteter som du kan delta i etter skoletid. Hvorfor ikke prøve judo eller bli med i en origamiklubb? Ved å delta i aktiviteter vil du møte nye venner og raskt bli en del av samfunnet.

Semestre og ferier

Japanske videregående skoler har tre terminer. Skoleåret starter i april og slutter i mars. Som utvekslingsstudent vil du starte i august eller september. 

Sommerferien varer i omtrent seks uker fra juli-august. Du har 2-3 uker vinterferie i desember-januar, samt ferie i mars-april. Feriene gir deg en perfekt mulighet til å se mer av Japan ved å reise på turer og utflukter.


Soft Landing Camp i Tokyo

elever på skole i Tokyo

Din første introduksjon til dette fascinerende landet vil være på vår Soft Landing Camp i hovedstaden Tokyo. Dette er den perfekte starten på ditt japanske utvekslingsår!

Her får du sjansen til å bli kjent med andre utvekslingsstudenter som også ser frem imot et utvekslingsår i Japan, samtidig som du lærer med om den japanske kulturen, skolesystemet og skrivemåten. Dere vil også få sjansen til å utforske denne spennende byen i løpet av dagene her.


Fritiden i Japan

Disneyland i Japan

Du kommer til å ha mye å oppleve i løpet av utvekslingsåret i Japan. Klima og levemåte vil avhenge av hvor i landet du bor. Japan er et relativt lite land med fantastiske transportmuligheter, og du vil derfor aldri være veldig langt ifra verken kysten eller en storby.

Subkulturer og japanske tradisjoner

Japan har virkelig noe for alle. Hvis du for eksempel liker anime, manga eller japansk popkultur generelt, kommer du til å elske å bo her. Landet har mange karakteristiske subkulturer og det er både morsomt og interessant å se hvordan mange ungdommer uttrykker seg stilmessig når det gjelder mote, musikk og livsstil.

Japan byr på en god blanding av ny teknologi og moderne livsstil, sammen med gamle og unike tradisjoner. Det finnes mange templer å besøke, samt origami- og ikebana- og kalligrafikurser å melde seg på. Grip sjansen til å lære mer om Japans fascinerende historie og besøk så mange museer som mulig.

Søk om å reise på utveksling


Å bo med en japansk vertsfamilie

japansk vertssøsken

Når du tilbringer et utvekslingsår i Japan vil du bli kjent med en omsorgsfull japansk vertsfamilie. Familien gleder seg til å ønske deg velkommen inn i deres hjem og til å vise deg landet sitt. Ved å bo sammen med en japansk familie, vil du få et unikt innblikk i japanske skikker og tradisjoner. Du vil blant annet legge merke til ulikheter når det gjelder bordskikk og hilsener. 

Vær åpen og nysgjerrig og spør vertsfamilien din spørsmål om deres livsstil og verdier dersom du er usikker på hvordan du skal oppføre deg i ulike situasjoner. På denne måten vil du forberede deg på hverdagen i Japan. Visste du for eksempel at japanere ikke håndhilser, og at å det finnes regler på hvordan du skal bruke spisepinnene?

Vertsfamilier i hele Japan

Våre vertsfamilier bor i hele Japan, inkludert attraktive områder som Tokyo, Kyote og Kobe. Vertsfamiliene bor vanligvis i små hus eller leiligheter. En typisk japansk familie består av to foreldre og en eller to barn, men husk at alle vertsfamilier er ulike. Noen er gift mens andre er enslige, noen har barn og andre ikke. Det alle har til feller er at de ser frem til å introdusere seg til din kultur, samtidig som de tar del i din.

Om våre vertsfamilier


Fakta: utveksling i Japan

Nye opplevelser på utveksling i Japan

• Alder: 15–18 år
• Avreise: august/september
• Språkkrav: grunnleggende språkkunnskaper i japansk
• Visum: ja
• Lånekassen: ja, i Vg2 
• Områdevalg: nei
• Soft Landing Camp: ja, i Tokyo
• Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 15.30 
• Fag: obligatoriske fag og noen få valgfag 
• Turer: turer arrangeres mot ekstra kostnad 
• Program: Classic High School

Søk om å reise på utveksling