Godt å vite om utvekslingsprogrammet i Japan


I Japan tilbyr vi Classic-programmet, som er et tradisjonelt utvekslingsprogram. Her er informasjon som er godt å vite før du bestemmer deg for om å reise på utveksling til Japan:  

Mulighet for områdevalg: I Japan er det ikke mulig å velge område. 

Aldersgrense: 15 til 18 år

Avreise: August/april  

Programlengde: 10 måneder


Skoleuniform: Det er vanlig med skoleuniform, men det gjelder ikke alle skoler. 


Språkkrav: 

  • Lese og skrive noe Hiragana. Katakana er påkrevd.
  • Lese og skrive minst 50 Kanji tegn.
  • Kunne gjennomføre noen enkle samtaler på japansk.
  • Skrive et håndskrevet brev på japansk som skal legges ved i søknaden.
  • Kunne holde en liten presentasjon om seg selv på japansk. (minst ett minutt)

Visum: Ja, før ditt utvekslingsår i Japan må du søke om visum. Visumgrunnlag og instruksjoner hjelper vi i Explorius deg med!


Finansiering: Alle som reiser på utveksling i 10 måneder, vil få et grunnstipend med bostøtte og reisestøtte fra Statens Lånekasse for utdanning. Dersom du eller din familie har særskilte behov kan støttebeløpet økes. Du kan også søke om utstyrsstipend fra Lånekassen. Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend én gang i skoleåret, uavhengig om du er i Norge eller på utveksling. 


Forberedelse
Explorius har lang erfaring med å sende utvekslingsstudenter på utveksling, og vi forbereder deg på den beste måten! Før du reiser må du delta på våre obligatoriske Get Ready-møter og ved ankomst til Japan deltar du på vår populære Soft landing Camp, tre dager i Tokyo. Her lærer du mer om kulturen, og får muligheten til å bli litt vant til språket før du begynner ditt skoleår. Soft Landing Camp og Get Ready-møtene er inkludert i programavgiften.Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.