Utvekslingsåret ditt i Japan


Alle som er mellom 14 og 18 år kan søke om studieplass i Japan. Hvis du vil på utveksling til Japan kan du velge om du ønsker å starte i august eller i mars. Starter du i august kan utvekslingsåret se slik ut:

August - fire dager med Soft Landing Camp
Utvekslingsåret ditt begynner med fire dager i Tokyo hvor du deltar på Soft Landing Camp i regi av vår samarbeidsorganisasjon. Under Soft Landing Camp får du mye praktisk informasjon om det kommende skoleåret, i tillegg til at du deltar på sightseeing i Tokyo og blir kjent med andre utvekslingsstudenter. Den siste dagen reiser du til vertsfamilien og ditt nye hjemsted for det neste året. 

September – skolestart!
I september begynner du på skolen og blir bedre kjent med vertsfamilien din. I Japan driver mange av elevene med fritidsaktiviteter eller sport ved siden av skolen. Dette er en fin arena for å få nye venner, så hva med å bli med i skoleavisen eller begynne å sparke fotball?

September til desember – du blir bedre kjent
Nå har du blitt bedre kjent med både nærmiljøet ditt, familien din og skolen din. Ting er ikke lenger nytt og fremmed, og du begynner å bli vant til det japanske språket og kulturen. Du har kommet litt «på plass» og kan legge fokus på skole, familie og fritidsaktiviteter.

Desember til januar – julefeiring og nyttår
Endelig begynner du å bli god i japansk, og føle at du mestrer språket mer og mer. I tillegg ser du frem til vinterferie, og til å feire både jul og nyttår i Japan. Julefeiringen er ganske annerledes enn i Norge, og du vil få noen helt nye opplevelser og erfaringer. Dette blir definitivt noe å skrive hjem om!

Mars til april – ferie og skoleavslutning
Våren kommer til Japan, og det skjer mye spennende. Et nytt akademisk år begynner i april, men først skal du delta på skoleavslutning og få en etterlengtet ferieuke! Mange av utvekslingsstudentene bruker denne ferieuken til å reise og oppleve mer av Japan. Kanskje du har noen steder du vil besøke mens du har fri?

April – nytt skoleår!
I motsetning til i Norge, starter et nytt akademisk skoleår i april og ikke i august. Med det nye skoleåret får du har muligheten til å bytte klasse og eventuelt få enda flere venner og klassekamerater. Kanskje du også vil finne en ny idrett?

Juni – hjemreise
Våren flyr avgårde, og tiden går med til skole, fritidsaktiviteter, familie og venner. Plutselig nærmer det seg både sommerferie og avreise til Norge. Det kan være smart å forberede seg på å ta farvel med venner, skole og vertsfamilie. Før hjemreise samles alle utvekslingsstudentene i Tokyo for å dele sine opplevelser og erfaringer. Deretter vil du og de andre studentene bli fulgt til flyplassen, hvor dere tar farvel med Japan for denne gang.

Praktisk informasjon
Dersom du velger å starte i mars er du ferdig med utvekslingsåret januar året etter. Sjansene dine er store for å få plass i programmet dersom du søker skoleplass i mars, fordi det er færre søkere enn til skolestart i august. 30. oktober er fristen for å søke dersom du ønsker å reise mars året etter. 

Close
Takk for din interesse i Explorius Education AS. Explorius Education AS er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"