Skolen i Japan


Skolesystemet i Japan er annerledes fra systemet vi har i Norge. Det er mer fokus på disiplin og pugging. Du kommer til å gå i klasse med japanske elever, så du må kunne noe japansk før du drar. 

Vi anbefaler at du jobber hardt på skolen og kommer inn i den japanske studierytmen så fort som mulig. Når du viser innsatsvilje og ønske om å lære, vil du få respekt fra både lærere og medelever. Ingen forventer at du kan alt med en gang, men med god innsats vil du få en bratt læringskurve. Japanere legger mye prestisje i gode karakterer, så det kan være lurt å fokusere mye på skolen.

Matematikk og naturvitenskap er fag som står høyt i kurs i Japan. Samtidig er det fokus på estetiske fag som kunst og musikk. Fag du vil ha under utvekslingsåret ditt er japansk, matematikk, sosiologi og idrett. Av valgfag kan du velge mellom blant annet kunst, musikk, IT og japansk kalligrafi.

Livet på skolen
Livet på skolen i Japan varierer avhengig av størrelsen og området der akkurat din skole ligger. Det er vanlig at skolene tilbyr idrett og kunstinspirerte aktiviteter etter skoletid. Baseball, fotball, og pingpong er veldig populært.

Vanligvis er timene forelesninger hvor man tar notater fra det læreren underviser i. Lærerne i Japan er høyt respektert, og selv om de kan virke strenge er de stort sett vennlige. De oppmuntrer alle studentene til å være aktive i timene og til å gjøre hjemmeleksene sine nøye.

Close
Takk for din interesse i Explorius Education AS. Explorius Education AS er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"